Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünya nereye koşuyor:işkenceler, baskılar


saadetpink

Önerilen İletiler

DÜNYA NEREYE KOŞUYOR?

 

 

Dünyanın ve yeni oluşumların, daha doğrusu var olan oluşumların hızlı bir akışkanlıkla ve kontrolsüz bir biçimde nereye koştuğunu görmemek ve anlamamak mümkün degil.Buna rağmen; birşey yapmamak, yapılmaya çalışanın ,engellenmesini engellememek daha da düşündürücü.......

İnsanın; toplum olgusunu yaşamaya başlamasından itibaren, bazı çatışma ve ayrışma gerçeğinide yaşaması çok doğal.Bu, insanın sahip olduğu akıl yolu ile düşünme yetisinden kaynaklanan, birbirinden farklılığının bir sonucudur.

Ama; insanın bu farklılığının, dogmatik kavramlara dönüştürüldüğü zaman nasıl canavarlaştığını, nasıl acımasızlaştığını, nasıl insanı; insan yapan vicdan muhasebesinden uzaklaştırdığını ve bireyin bireysel özgürlüğü ile bireyin toplumsal özgürlüğü arasına sıkıştırıldığını, görmemek - anlamamak ise normal bir sonuç değil.

İnanç ve ideaların ortaya çıkması ile birlikte "kavram kargaşası ve buna bağlı fanatizm" mi,yaşamı bu kadar olumsuz etkiliyen, yoksa;çıkarları ön planda da olan bir avuç azınlığın, masum insanlar üzerinde oynanan oyunların etkisi ile kullanılan toplumlarmı?

Düşünce veya inanç çatışmalarında ki yöntemlere bakın.

Bir taraf "özgürlük, demokrasi" çığlıkları ile; kendisinden yardım veya destek istememiş bir ülkeye giriyor."Acımasız" olarak nitelendirdiği bir liderin çöküşünü hazırlıyor ama demokrasi götürdüğünü ilan ettiği ülke insanına,birbirine bağlayıcı oluşumları yaratacağı yerde,kendi amaçlarına ulaşmada aracı olabilecek oluşumlara açılım yaratıyor.Buna karşı çıkanları ise, "acımasız" kabul ettiği lider gibi "acımasızca" yargılıyor ve insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıyor.Ve bunu, ekonomik ve siyasi zayıflığı olan tüm toplumlara yapıyor.

Diğer tarafta;inançlar adına, ki;inançlar doğruluk, insanlık, iyilik,paylaşım,yardımlaşım,vicdanın huzuru içindir, bundan doğan ihtiyacı karşılamak için oluşturulmuştur;ama amacının tam tersi bir biçimde üstünlük sağlama içgüdüsü ile toplum önünde kafa kesmeler, parçalara ayrılmış bedenleri tekmeliyerek sokaklarda dolaştırmalar......Kendisinden olmayanı, düşman saymak; "öldürme" eylemini hak olarak göstermeye çalışmak.....

Dünya, hızla kendini yok etmeye koşuyor.Bu koşunun galibi yok, olmayacakta.....Sade vatandaşın inancı tükeniyor.....Sade vatandaşın benimsediği fikirler önemini yitiriyor... Savunulan düşünce ve inançları, yine savunanlar yıkıyor....Kimse bunu görmüyormu?.....Şu anda olup bitenler üzerine kim savunu yapabilir.....Kim mutluluk duyabilir?

Ben bilmiyorum.....bilen varmı?.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.