Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Önerilen İletiler

İstanbul civarındaki ya da istanbul'a yakın illerdeki gittiğiniz, denediğiniz, memnun kaldığınız ya da kalmadığınız tüm kamp yerleri ve kamp alanları hakkında fikir paylaşalım istedim.

 

Bence çoook güzel olacak :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yalova - Dipsiz Göl

 

Geçen hafta Yalova Dipsiz Göl kenarında biz kamp kurduk. Burası camping alanı değil, daha çok Erikli Yaylası ve şelaleri gezmek için gelen günübirlik trekkingçilerin uğradığı bir yer. Gölün kenarında sadece bir noktada ortalama 3,4 çadırın sığabileceği kadar bir alan var. İşte biz çadırımızı oraya kurduk.

 

Yalova Kultur ve Turizm sayfasında Dipsiz Göl ile ilgili şöyle bir tanıtım yazısı var, on u da paylaşayım:

 

"Teşvikiye beldesine yaklaşık 10 km. mesafede olup yolu tamamen asfalttır. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, Çınarcık Orman İşletme Şefliği sınırlarında yer alan Çınarcık İlçesi, Teşvikiye beldesi, Erikli yaylasında yer almaktadır. Yalova istikametinden gelecek kullanıcılar, Çınarcık, Teşvikiye güzergâhını takip ederek, Armutlu, Gemlik; Bursa istikametinden gelecek olan kullanıcılar yolu asfaltlanmış olan Hayriye, Selimiye köyleri ve Delmece yaylası istikametinden kent ormanına ulaşabilirler. Kent ormanından 2,5 Km mesafede 530 metre rakımda bulunan büyük dipsiz göl ve bu gölden 1,5 Km mesafede 570 metre rakımda olan küçük dipsiz göl çevrelerinde bulunan zengin orman florası ve yaban hayatı yönünden yedi göller bölgesindeki güzellikleri aratmayacak niteliktedir."

 

Herneyse İstanbul'dan ulaşım da oldukça rahattı. Topçular'dan feribotla Eskihisar'a geçtikten sonra Teşvikiye beldesine gidiyorsun. Burası Çınarcık'a da çok yakın. İsterseniz gündüz gidip denize de girebilirsiniz. Çınarcıkla arası ortalama 20 dakika falan..

 

Sonuç itibariyle biz sevdik burayı. Öneririz de smile.png

 

Birkaç fotograf paylaşacağım.

 

Burası tam olarak bizim kamp kurduğumuz alanın orası:

 

8b8up.jpg

ftğ: ZTB

 

Burası göl kenarında yürürken farkedeceksiniz, "Gözetleme Kulesi" denilen yerden çekilmiş bir fotograf... Eğer yürürseniz bu kuleye çıkıp etrafı bir de buradan izleyiniz.

 

8b8pk.jpg

ftğ: ZTB

 

Bu da göl keyfinden bir kare smile.png

 

8b905.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kulindağ Dağ Evleri ve Kamp Yeri

 

Burası Beykoz Polenezköy'de yaz kış haftasonu kaçamağı yapabileceğiniz bungalow ve kamp alanından oluşan muhteşem güzellikte bir yer... Kesinlikle öneririm. Romantik bir tatil de olabilir, maceralı bir tatil de..

 

Kışın burada kar yağdığında muhteşem bir manzara eşliğinde sıcak şarabınızı bile yudumlayabilirsiniz. Ömrümde gittiğim, gördüğüm ve en sevdiğim hafta sonu tatil yerlerimden birisiydi. Hani yakınlarında oturuyorsanız ve daha önce hiç gitmediyseniz önce size bir cumartesi kahvaltısı için gitmenizi öneririm. Sonra zaten orası vazgeçilmeziniz olacak.

 

Küçük butik ve oteller sayfasında Kulindağ'ın tanıtımı şu şekilde yapılmış:

"Beykoz, İstanbul’un gizli arka bahçesi. İkinci Köprü’den taş çatlasa yarım saat sonra başka bir dünya başlıyor. Eskiden sırf ormandı; şimdi orman arası villaköy karışık bir şey. Kulindağ, yapılaşmadan uzakta, orman içinde, ormana da pek yakışır şekilde, son derece sempatik bir konaklama yeri. Tesis, bir restoran ve dik bir yamaca yayılmış komple ağaçtan beş sempatik bungalovdan oluşuyor. İmar mevzuatı nedeniyle daha gelişkini yapılamıyor. Zaten Deniz ve İsmail Dursun kardeşlerin de böyle bir niyeti yok. Ormanı, doğayı, börtü böceği seven gelsin demişler. Üstelik gayet de rahat. Bir Hilton değil belki ama tertemiz, pırıl pırıl. Üşüyenler için kaz tüyü yorgan ve klima da var. Kulindağ ismi, babadan yadigâr. Arsayı zamanında babaları almış. Gelir gelir çocukluğunun geçtiği Trabzon Maçka'daki Kulin Dağ yaylasına benzetirmiş. Çocukları da babalarının hatırına bu ismi korumuş. Yürüyüş sevenler için hakiki bir cennet. İsmail rehberliğinde orman içinde organize trekking ve bisiklet turları yapılıyor. Deniz de pek o kadar uzak sayılmaz. 20 dakika ötede meşhur Riva Plajı. Ancak dikkat: Habersiz gitmeyin. Rezervasyon olduğunda açıyorlar."

 

8bb1r.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DARLIK BARAJ GÖLÜ

 

Geçen haftaki kamp yerimiz Şile tarafındaydı. Şile'de Darlık baraj Gölü etrafında kamp kurduk. Gölün etrafından dolanan yol, arabaların çok rahat gidemeyeceği bir yol ayrıca çadır kuracak alan neredeyse yok ama yine de istenince bulunuyor. Bu nedenle bu civarda çadır kurmayı düşünüyorsanız biraz erken saatlerde gidin böylece hem yolun size hazırladığı sürprizleri gündüz gözüyle görür hem de çadırınızı atacak alanı bulmak için biraz daha işiniz kolay olur.

 

Eğer İstanbul'dan gökyüzüne bakınca yıldızları göremiyorum diyorsanız hiç düşünmeyin gidin buraya, İstanbul'un semalarında da yıldız varmış inanamayacaksınız. Ayrıca yıllardır görmediğim ateş böceklerini de gördüm. Yeryüzününe düşmüş yıldızlar gibi etrafımızda yanıp söndüler bütün gece smile.png Gündüz de olta ile balık tutmak isteyenler için ideal olduğu söyleniyor, gerçi biz tutamadık ama sırf balık tutmak için çadır kuran kişiler gördük.

 

Yiyecek içecek alışverişinizi de buraya gitmeden önce yaparsanız iyi olur çünkü gölün en yakınına kurulu köylerden birisi olan Kervansaray'daki bir bakkal amca bize 1 adet su ve 1 adet çikolatayı 5 TL'ye sattı smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.