Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi - Fifty Shades of Grey - Üçleme


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

post-2-0-89908200-1340024215_thumb.jpg post-2-0-70451700-1340055666_thumb.jpg post-2-0-98049900-1340055675_thumb.jpg

 

Üçleme: Grinin 50 Tonu Grinin 50 Gölgesi (Grinin Elli Tonu - Grinin Elli Gölgesi), 50 Ton Daha Koyu - Karanlığın Elli Tonu - Daha koyu 50 gölge (Elli Ton Daha Koyu - Daha Koyu Ellli Gölge), Serbest Bırakılmış 50 Ton - Serbest Bırakılmış 50 Gölge (Serbest Bırakılmış Elli Ton - Serbest Bırakılmış Elli Gölge)

 

Trilogy: Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker, Fifty Shades Freed

 

Yazar: E. L. James

Ülke: İngiltere

Yayıncı: Vintage Books

Basım Tarihi: Haziran 20, 2011

 

Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi 'Fifty Shades of Grey' her zaman okduğunuz o normal, sıradan kitaplardan birisi değil. Kitaba başladığınızda ilk olarak kendinizi şoke olmuş bir durumda göreceksiniz ama kitabı veya üçlemeyi bitirdiğiniz daha geniş bir anlam bütünlüğü bedeninizi kaplayacak ve daha açık, bilgilenmiş hissedeceksiniz kendinizi.

Öyle bir kitapki muhafakazar kesimlerin hemen karşı çıktığı bir özelliğe sahip çünkü kitabın içeriği ****** üçlmesi olarak adlandırılmış... Hadi çık içinden çıkabilirsen.. smile.png

 

Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi 'Fifty Shades of Grey' bir erotik roman diyebiliriz. E. L. James adında gizemli bir İngiliz anne tarafından yazılmış. İlk kitap ve üçleme ağır şekilde bondage ve sado mazoşizm içeriyor. Okuyan bir çok kişi ise bu kitabı 'Anne *******' olarak adlandırıyor.

 

Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi İngiliz Yazar E.L. James tarafından yazılmış bir erotik romandır. Üçlemenin birinci romanıdır. Roman bir üniversite mezunu olan, Anastasia Steele, ve genç bir iş adamı olan Christian Grey arasında geçiyor. Roman erotik ve seks içeriği açısından hemen fark ediliyor. Aynı zamanda seks deneyimleri üzerine oldukça geniş bir içerik sunuyor. Kitap Bondage, sadizm ve mazoşizmde içeriyor.

 

İkinci ve üçünçü kitaplar ise 50 Ton Daha Koyu - Daha koyu 50 gölge (Fifty Shades Darker) ve Serbest Bırakılmış 50 Ton - Serbest Bırakılmış 50 Gölge (Fifty Shades Freed) olarak piyasaya sürüldü. Kitabın hali hazırda 31 milyon sattığı belirtildi. Tabiki buda en hızlı satan kitap ünvanını kazandırdı.

 

Sanırım gerisini size bırakacağım mutlaka ama mutlaka okumalısınız... smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

****** üçlemesi Harry Potter’ı geride bıraktı

İngiliz yazar Erika Mitchell tarafından kaleme alınan ve dünyadaki ilk '****** üçlemesi' olan kitap İngiltere’de Harry Potter’ı bile geride bırakarak rekor kırdı.

İSTANBUL - İngiliz yazar Erika Mitchell’ın yazdığı ve dünyadaki ilk ****** üçlemesi olan “Fifty Shades of Grey” (Grinin 50 Gölgesi) adlı kitabı İngiltere’de satış rekoru kırıyor.

2 çocuk annesi Mitchell’in E.L James takma ismini kullanarak kaleme aldığı kitap serisi önce e-kitap olarak yayınlandı.

Kitabın popüleritesinin gün geçtikçe arttığını gören yayıncılar kitabı basma kararı aldı. Piyasaya çıktığı ilk hafta 100 binden fazla satan kitap Harry Potter ve Alacakaranlık gibi dünyaca ünlü kitapları geride bıraktı.

Daily Mail gazetesine konuşan Bookseller dergisinin editörü Philip Stone konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Film versiyonu olmadan ve ünlü olmayan bir yazarın elinden çıkan bir kitabın bu kadar başarı elde etmesi çok görülen bir şey değil.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kitabı okumayı düşünenlere basitçe 5 açıklama getirmek istiyorum:

1.Yazar Twilight yazarından etkilenerek bu üçlemeyi yazmış.

2. Bir üçleme - Üç kitaptan oluşuyor - Grinin 50 Gölgesi (Fifty Shades of Grey) , Daha koyu 50 gölge (Fifty Shades Darker), Serbest Bırakılmış 50 Gölge (Fifty Shades Freed)

3. Yazara göre bu kitapların en büyük özelliği bir annenin 'Orta Yaş Krizi'

4. Yazar kendine bir Sountrack (Şarkı) bile bulmuş... Eğer Youtube sayfasına veya kitabın sitesine giderseniz sountrack albümünü görürsünüz.

5. Tabiki büyük haber Sinema ekranına taşınıyor. Yakında filmini de seyredeceksiniz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğrusu merak ettim, hatta sabah gittiğim marketin kitap bölümüne şöle bir baktım ama yoktu..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Doğrusu merak ettim, hatta sabah gittiğim marketin kitap bölümüne şöle bir baktım ama yoktu..smile.png

Bana göre daha Türkçe'ye çevrilmemiş gibime geliyor ama yakında gelir... :)

Ama gelince çok büyük tartışma başlayacaktır. Muhafazakarlar hemen birşey bulurlar bunun için ... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Olabilir.. Türkçe'ye çevrilmiş mi diye bakmadım doğrusu..aptalkafam.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kitap hakkındaki bloglara bakıyordum bir tanesi çok güzel ve komik bir blog yazısı, oradan bir alıntı yapacağım

 

"It's the Bondage Version of Harry Potter": How is 50 Shades of Grey Affecting Your Sex Life?

 

Çeviri: Harry Potter'ın Bondage (seks'te köle olma durumu) versiyonu. Grinin 50 Gölgesi Seks yaşamınızı nasıl etkiliyor?

 

Yukarıdaki açıklamadan sonra o soruyu sormuşlar tabiki bu soruyu cevaplamak için kitabı okumanız gerek.... :) okuyanlar, lütfen yanıtlayın :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bugün blogları dolaşırken gene bir haber sitesinde internette son zamanlarda popüler olan 3 anneannenin bu kitap hakkında düşüncelerini almışlar

 

“I loved the beginning but as you go on, it’s absolutely, totally ridiculous,” Mary, 81, says in the video.

 

Mary şöyle başlıyor: Kitabın başını çok sevdim fakat devam ettiğimde gördüm ki tamamen saçma, rezalet...

 

Mary Bartnicki and her twin sisters, Teresa Dahlquist and Josie Cavaluzzi, 72, recite X-rated excerpts from the book and help each other to understand the various sexual descriptions. “I think this was the best way to lose your virginity and then quit,” Josie says.

 

Mary Bartnicki ve ikiz kız kardeşi, Teresa Dahlquist ve Josie Cavaluzzi, 72, kitaptan X-rated alıntılar okuyarak,çeşitli seks pozisyonlarını anlamak için cinsel açıklamalarda birbirlerine yardımcı oluyorlar. "Sanırım bu bekaretini kaybetmek için en iyi yol fakat ondan sonra sona eriş," Josie diyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Üçlemeyi okuduktan sonra aklıma şu soruları sormak geldi? Soralım bakalım (okuyanlar cevaplasın) smile.png

 

Ne düşünüyorsunuz?

  • Grinin 50 Tonu - Grinin 50 gölgesi zararsız bir fantazi mi yoksa daha problemli bir şey mi?
  • Müslümanlar seksin inançla ilgisini daha çok tartışmalı mı?

Hadi bakalım! Bekleyelim ve görelim... smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Üçlemeyi okuyan bir arkadaşımla konuşuyordum, ortaya çok enteresan şeyler koydu. Burayı onları eklemek istedim.

Dün akşam okumaya başladım ve 4. bölümü bitirdim, buraya kadar okuyabildim diyebilirim çünkü tekrarlar beni bayağı sıktı. Satın aldım tabiki okuyup bitireceğim fakat bir daha kritikleri okumadan kitap almayacağıma söz verdim. Karakterlerin sürekli olarak her cümle sonunda birbirlerinin isimlerini söylemeleri beni son derece rahatsız etti. Bazen cümleler bir çocuğun kaleminden çıkmış hissi verdi bana. Unutmadan sadece 4 bölüm okudum, belki ileride düzelir... Okumaya devam....
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bu kitapların edebi bir durumu yok. Ben kitap okurken çoğunlukla içinde bulunduğum durumdan bir çıkış yolu ararım ve kitaba daldığım an çoğunlukla bu gerçekleşir. Bildiğim kadarı ile herkes kendine göre bir beklenti içindedir (okuma nedeni vardır). Herzaman edebi kitap okunmayacağı gibi her zaman bu tür kitaplarda okunmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bugün Google haberlerini okurken bir haber dikkatimi çekti. İngiltere ve Amerikada bazı oteller 50 Shades of Grey Eperience - Grinin 50 Gölgesi Deneyimi sunuyorlarmış... Ha ha hiç aklıma gelmezdi... Hadi bakalım... smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Grinin 50 Tonu - Grinin 50 gölgesindeki Christian Grey böyle birimi acaba? Grinin 50 Gölgesi kitabına göre fantazi kişinin fotoğrafı yapıldı (bu resimde Patrick Dempsey'nin gözleri ve Brad Pitt's çenesi)

  • Bilim insanları suçlu resimlerini çizdikleri programı e-fit kullanarak Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi kitabındaki fantazi erkeği yarattılar.
  • Ev kadının fantazisi Jonny Wilkinson ve Gavin Henson işaret ediyor.

Hollywood filmini çekmeye hazırlanırken bu fantazi karekteri kimin oynayanağı oldukça merak edilen bir konu oldu. Tabi böyle merak edilen bir konu dünyanın en popüler kitabı olunca herkesi konuya dahil etmeyi başardı. Bu adam nasıl görünmeli nasıl biri olmalı ve neye benzemeli. İşte programın ürettiği resim.

 

article-2170892-13FCEB7C000005DC-38_634x777.jpg

 

İşte Christian Grey yüzü? Bir akedemist fotoğraf üreten bir yazılım kullanarak Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi kitabındaki fantazi kerekterin yüz resmini üretti.

 

Tabiki bu akademisyenin kendi gördüğü ve kendi hayal gücünü yansıtsada kitaba bağlı kaldığı söyleniyor.

Bütün bu araştırmalardan sonra yukarıdaki resmin bu çerçevede Christian Grey'in yüzü olduğu belirtildi.

 

Akademisyenin 12 kadının görüşünü aldığı ve bunları biraraya getirerek yüz resmini yazılımla çizdiği bilgiler arasında.

 

 

article-2170892-01039C2E00000578-274_306x423.jpgarticle-2170892-13F38544000005DC-53_306x423.jpg

 

Yazılım Patrick Dempsey'nin gözlerini kullanıyor solda, ve çenesi Brad Pitt alınmış, sağda

 

 

article-2170892-13FCB8E1000005DC-888_306x423.jpgarticle-2170892-007CF46500000258-867_306x423.jpg

 

Akademisyen çizimi yaparken David Beckham'ın yüzünden oldukça yararlanmış. Ayrıca genç Val Kilmer'ın dudakları fantazi karektere eklenmiş.

 

Ayrıca akademisyene göre böyle bir karekteri 12 kadına göre oluşturmakta istememişler. Daha geniş bir düşünce ve hayal gücü kullanmışlar.

 

Bu kadınlardan bir tanesi şöyle tartışmaya şöyle katılmış, Laura Stokes, 24, Perry Barr, Birmingham: Bunu bilgisayar programına değil kadınların hayal gücüne bırakmalısınız. Fakat hala çok akıllıca bulduğumu söylemeliyim.

 

 

article-2170892-13EEE5F5000005DC-603_306x423.jpgarticle-2170892-0D8B32A1000005DC-944_306x423.jpg

 

Ayrıca yukarıdaki meşhur yüzlerden kullanılmış TOWIE'nin meşhur yüzü Mark Wright, solda, ve sağda, rugby yıldızı Jonny Wilkinson

 

 

 

article-2170892-01264404000004B0-944_306x423.jpgarticle-2170892-12224C3B000005DC-333_306x423.jpg

 

Model David Gandy, solda, ve sağda, Welsh rugby yıldızı Gavin Henson

 

article-2170892-13CAF36D000005DC-740_634x468.jpg

 

Onun rüyasını tanımlarken: Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi yazarı El James kendi yarattığı karekterin Hollywood versiyonunu görecek ve seyredecek. Bakalım bizi neler bekliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Amazon.Com'da yayınlana bazı yorumları buraya aktarmak istedim

 

I'm not sure what all the hype is about over this series. The books are not well written, incredibly repetitive, there is little character development, and the sex scenes are, well, vanilla. Naive college girl meets tormented man/boy, man/boy has "issues" which the girl is able to help him overcome when his therapist couldn't, a very predictable threat (or two) to their happiness, etc., etc., etc.... ho hum.

 

Bu üçleme hakkında neden bu kadar şamata yapılıyor anlamıyorum. Kitaplar iyi yazılmamış, her yeri tekrarlarla dolu, karekterler gelişmiyor veya ilerlemiyor, ve seks sahneleri tam bir amatör, acemi işi. Normal bir kolej öğrencisi adamla tanışıyor ve adamın bazı sorunları var ve kızın bu sorunlar için adama çözümleri var v.b v.b vb

 

This book had me turning the pages and wanting to know what happens in the end.

Couldn't put it down and then ordered the other 2 in the trilogy and read them in no time!

Drama, romance and a lot of naughty stuff too but thoroughly enjoyable.

If this is what they call mommy-**** then I'm all in!

 

Bu kitabı elimden düşüremedim. Sonunda ne olduğunu bilmek için sayfaları çok hızlı çevirmeme neden oldu ve diğer iki kitabıda hemen ısmarladım. Drama, romantizm ve Seksi şeyler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İngiltere'de bir otel otel, otel odalarında bulunan İncilleri Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi ile değiştirdiği için gazetelerde boy gösterdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bugün amazon.com'da yorumları okurken gözüme bu çarptı L. M. Dillon şöyle yazmış:

I bought this on the strength of all the hype and because I enjoyed the sample sent to me. However as the book unfolded it was not to my taste. Sado-masochistic and other practices of sexual control are the order of the day. A certain level of soft *********** is enjoyable but the darkness in Fifty Shades of Grey this left me uneasy. Because of the popularity of this series of books, I wonder what the social ramifications are going to be. More outrageous sexual expectations from men and women. As if there aren't enough. However, if this is your bag, have at it and enjoy, it's well written.

 

ve basit çeviris: Bana gönderilen kısa bir parçayı okuduktan sonra bunu almaya karar verdim. Okumaya başladım ve yarıya geldiğimde bana uygun veya zevkime uygun bir kitap olmadığını anladım. Sado mazoşist veya diğer seks teknikleri günün parçaları. Bana göre az ve yumuşak bir **** güzel olabilir fakat Grinin 50 gölgesi bence bu yumuşak ve az **** değil. Bu kadar popüler olan bir kitabın veya serinin insanlar üzerinde nasıl bir etki yapacağınıda merak etmiyorum değil! Hali hazırda bu tür yeteri kadar yazılmamış veya yapılmamışsa. Kitap size hitap ediyorsa kaçırmyaın. Çok güzel yazılmış bir kitap.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bana göre daha Türkçe'ye çevrilmemiş gibime geliyor ama yakında gelir... smile.png

Ama gelince çok büyük tartışma başlayacaktır. Muhafazakarlar hemen birşey bulurlar bunun için ... smile.png

 

sakın olaki aldığımız kitabı gösteren poşetler kullanmayalım! aldığımız gibi doğru çantaya atalım ( bayanlara öneri ) taşlanırız maazallah :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Dün google.com'da kitap hakkında haberleri okurken gözüme gather.com'da yayınlanan bir makale çarptı...

Bu makaleden sadece bir cümlelik bir alıntı yapmak istiyorum....

 

Şöyle başlıyor: Hollywood kitabı sinemaya aktarıyor fakat kitaptaki erkek karekterinin hala belirsizliği sürüyor diye devam ediyor Rachel Lynn, daha sonra eğer Hollywood Christian Grey'i oynayacak aktör bulamıyorsa yazara göre bu Amerikalı ünlü yüzücü Ryan Lochte gibi biri olamlı çünkü kitaba göre bu hayali karekter inanılmaz aktif... smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Evet sonunda admin'in zoruylada olsa serinin ilk kitabı Fifty Shades of Gray - Grinin 50 Tonu - Grinin 50 gölgesini bitirdim.

 

Değişik bir kitap cok hoşuma gittiğini söyleyemem. Cok amatörce yazılmış sizi bir yere götürdüğü yok sadece bir ev kadınının icinde yakaladığı sado mazoşist olaylar...

 

Benim icin hepsi bu kadar diyebilirim ayrıca ikinci ve ücüncü kitabı okumamaya karar verdim. Admin kızacak ama olsun.

 

Dün kitapcıya baktım hala Türkce'ye cevrilmemiş merakla bekliyorum bu kitap hükümetin bile gündemine girebilir göreceksiniz smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Evet sonunda admin'in zoruylada olsa serinin ilk kitabı Fifty Shades of Gray - Grinin 50 Tonu - Grinin 50 gölgesini bitirdim.

 

Değişik bir kitap cok hoşuma gittiğini söyleyemem. Cok amatörce yazılmış sizi bir yere götürdüğü yok sadece bir ev kadınının icinde yakaladığı sado mazoşist olaylar...

 

Benim icin hepsi bu kadar diyebilirim ayrıca ikinci ve ücüncü kitabı okumamaya karar verdim. Admin kızacak ama olsun.

 

Dün kitapcıya baktım hala Türkce'ye cevrilmemiş merakla bekliyorum bu kitap hükümetin bile gündemine girebilir göreceksiniz smile.png

Ha ha ha... zorumla da olsa kitap okutmak güzel geliyor...

Sende sevmeyenler kervanına katıldın demekki... smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ben de merak ediyorum ama geçen gün D&R da o kadar bakındım göremedim bu kitapları...

Hayret ediyorum dünyada bu kadar satan bir kitap neden Türkçeye çevrilmiyor... Sanırım yayınevleri çok düşünüyor kahkaha.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pegasus Yayınları 50 Shades of Grey'i Grinin 50 Tonu olarak 18 Eylül Ayında piyasaya süreceğini belirtti... Bu da dün olduğuna göre kitap piyasalarda olması lazım... smile.png

 

ve yayınevinin tanıtım yazısı

 

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı... Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacakEdebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Grey’le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ana’nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...

 

Grey’in sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen –çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır– Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christian’ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.

 

http://www.pegasusya...pid=13474588081

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi kitabından esinlenerek ortaya çıkarılan Yemek Kitabı 50 Shades of Chicken - Tavuğun 50 Tonu - Tavuğun 50 Gölgesi kitabı Kasım ayında piyasaya sürülüyor.

 

post-2-0-97910500-1348147319_thumb.jpg

 

According to a description on its Amazon page, the book features recipes with names like "Dripping Thighs," "Sticky Chicken Fingers," "Vanilla Chicken," "Chicken with a Lardon," "Bacon-Bound Wings," "Spatchcock Chicken," "Learning-to-Truss-You Chicken," "Holy **** Wings" and "Mustard-Spanked Chicken."

 

Amazon.Com'da verilen bilgilere göre kitaptaki Tavuk Tariflerinin isimler Grinin Elli Tonu Kitabına uygun tariflerden oluşacak (egzotik, seksi, aşk kokan) Nasıl mı?

 

Suyu Akan Bacaklar, Yapışkan Tavuk Parmakları, Vanilla Tavuk v.b...

Kitap piyasaya çıkmadı ama amazon.com sipariş almaya başladı...

 

Tavuğun Elli (50) Tonu kaçırmayın sakın... smile.png

 

Not: Resimdeki tavuğun nasıl bağlandığına dikkat ettiniz mi? YSG!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Grinin 50 Tonu - Grinin 50 Gölgesi kitabından esinlenerek ortaya çıkarılan Yemek Kitabı 50 Shades of Chicken - Tavuğun 50 Tonu - Tavuğun 50 Gölgesi kitabı Kasım ayında .

.

.

.

Not: Resimdeki tavuğun nasıl bağlandığına dikkat ettiniz mi? YSG!

 

saskin1.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.