Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ateizm üzerine yerli kitap


dusunce_dunyasi

Önerilen İletiler

Şimdiye kadar Türkiye'de "Ateizm" üzerine yazılmış doğru dürüst bir yerli kitap mevcut değildi.

 

Bu konudaki çalışmalar ya Turan Dursun ve İlhan Arsel'inkiler tarzında, İslam eleştirisine yönelik çalışmalar, ya da batılı bazı düşünür ve bilim adamlarından çevrilen kitaplardı.

 

Bunun dışında, ateizmi her yönüyle, kuramsal, felsefi, bilimsel ve toplumsal olarak inceleyen ve tamamen yerli bir yazar tarafından ortaya çıkarılmış bir çalışma mevcut değildi.

 

Fakat artık bu durum değişmiş durumda. Ateizm.org ve Ateistforum sitelerinin kurucu üyelerinden, daha önce bu siteler adına Cumhuriyet ve Radikal gazetelerine röportaj vermiş, internetteki ateizm hareketi ve tartışmaları üzerine tecrübesi 13 yılı bulan Aydın Türk'ün "Ateizmi Anlamak" isimli kitabı e-kitap olarak geçen gün Propaganda Yayınlarından çıktı:

 

İlgilenenler göz atmalıdır.

 

Kitabı pdf, ePub ve mobi gibi formatlarda bilgisayarınıza, ya da iPhone, iPad, Tablet PC, Amazon kindle veya nook tarzı elektronik kitap okuma cihazlarına vs ücretsiz indirip okuyabilirsiniz. Kitap ücretsiz dağıtılmasına rağmen, kitap için yayınevine bağışta bulunabilirsiniz. Bağışları yazar ateistlerin ifade özgürlüğü vs gibi ateist kampanyalar için kullanacağını beyan etmiştir.

 

 

Ateizmi Anlamak

 

Aydın Türk

 

 

Toplumsal muhalafet denilince aklımıza gelen politik gruplar genelde sol cenahın çeşitli ideolojileri (Marksizm, Leninizm, Liberterizm vs) ile yeni sosyal hareketleridir (feminizm, GLBT hareketi, hayvan özgürlük hareketi vs). Bu politikaları savunup, gündelik ya da siyasi mesaisinin çoğunu bu mücadelelere adamış bir çok aktivistin ve eylemcinin aklına, ateizmi yukarıdaki sosyal hareketler listesine eklemek gelmez. Kimi, yavan bir şekilde, ekseri yanlış okunan, Marks'ın o ünlü sözünü anımsatır, kimi de 'gönül meselelerinin' güncel ve kuramsal siyasete girmemesi gerektiğini düşünür. Dahası, tüm bu siyasi tartışmaların ötesinde, ateizm bir düşünce ve felsefe olarak ele alınmaz birçok siyasi çevrede.

Bu eser, Türkiye düşünce dünyasında bir ilk. Ünlü bir kaç yabancı yazarın çevirisiyle İslam'daki çelişkileri sıralayan bir kaç eseri saymazsak, dinlerden bağımsız ve dinlerin ötesinde, ateizmin bir düşünce olarak anlatıldığı ve savunulduğu ilk kitap, bu. Biz, Propaganda Yayınları olarak, uzunca süredir yazarın elinde bekleyen bu kitabı okurla buluşturabildiğimiz için mutluyuz. Umuyoruz ki bu kitapla birlikte ateist düşüncenin derinlikleri daha kolaylıkla görülecek, dinsiz yaşamın kuramsal, politik ve gündelik hayattaki yansımaları daha da berraklaşacaktır.

 

ateizmkapak.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.