Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Birisi Kahve Yapsa da İçsek Şöyle Hüpppppppppppppp Diye


Admin

Önerilen İletiler

Bu lodos benim başımı ağrıtıyor.Kahve iyi gelir kesin.Hadi siz de buyurun..:)

 

 

b44691c28caa53ca82d5dff7dd90fd37.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

Hadi gece yarısı kahveleriniz benden:

 

 

 

Güzelim kahveyi kaçırmışım, eline sağlık..:(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

Bugün Ata'mızı anıyoruz, kahvemizde ona özel olsun..Buyrun bu kahvenin hatırı ömür boyudur..smile.png

 

 

dd8caf167ae1565ff39729254e127038.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Kahvenin önlediği hastalıklar

 

Uyku kaçırır diye kaçınılan, eskilerin "40 yıl hatırı var" dediği kahvenin faydaları saymakla bitmiyor. Felç riskini yüzde 20-25 azalttığını bildiren nöroloji uzmanı Prof. Dr. Aytekin Akyüz, "Sigara içmeyen kişilerde günde üç beş fincan kahve, tüm nedenlere bağlı ölümleri yüzde 15 azaltmaktadır. Böylece orta derecede, en az üç fincan kahve tüketimi kalp damar, beyin damar, karaciğer hastalıkları ile kanser, alzheimer, parkinson, multiple sklerozu önleyici rolünün yanında ömrü de uzatıyor. Kahve sağlıktır." dedi.

 

Prof. Dr. Akyüz, çeşitli ülkelerde yapılan araştırma sonuçlarını değerlendirerek, kahvenin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Tiryakileri sevindirecek açıklamalarda bulunan Akyüz, sabah içilen çay ya da kahvenin, uyanıklığı arttırdığı gibi kişinin kendisini iyi hissedip toparlanmasını, sosyalleşmesini sağladığını söyledi. Kahvenin, dünyada en yaygın kullanılan psikoaktif ve stimulan (uyarıcı-canlandırıcı) madde olduğunu belirterek, "Amerikan Diyet Tavsiye Komitesi, günlük beş fincan kahve veya 400 mg. kadar kafeinin, uzun dönemde sağlık için bir risk taşımadığını bildirdi. 400 bin kişinin dahil edildiği bir çalışmada, 13 yıllık bir izlem sonucunda günde üç dört fincan kahve kullanımının, kalp damar hastalıkları dahil tüm nedenlere bağlı ölüm oranlarını en az yüzde 10 azalttığı saptanmıştır. Günümüzde kahvenin antioksidan ve antienflamuar etkisi daha iyi anlaşılmaktadır." diye konuştu.

Kahvenin faydaları nelerdir?

 

* Orta derecede kahve kullanımı, koroner kalp hastalığını 10 yıla kadar geciktirir, kalp yetmezliğine karşı korur.

 

* Son yapılan çalışmalarda, kahveyle ritm bozuklukları arasında bir ilişki saptanamamıştır. Yine günde üç beş fincan kahvenin, damar tıkanıklıkları riskini azalttığı ileri sürülmektedir.

 

* Kahvenin damarlar üzerine olumlu etkisi, beyin damarları için de geçerlidir.

 

* Günde üç fincan kahve, inme riskini yüzde 20-25 oranında azaltmaktadır.

 

* Düzenli kahve tüketiminin şeker metabolizmasını düzelttiği, tip2 diyabet riskini azalttığı ve aşırı şişmanlarda kilo kaybına yol açtığı saptanmıştır.

 

* Alzheimer ve diğer demanslar, parkinson hastalığı ve multipl skleroz gelişme riskini azaltmaktadır.

 

* Kahve, kısa süreli olumlu mental etkilerinin yanısıra bilişsel fonksiyonlarda uzun süreli fayda da sağlamaktadır.

 

* Hafızayı güçlendirir.

 

* Hafif bilişsel bozukluğu olan ve günde üç beş fincan kahve içen kişilerde, demansa (bunama) dönüşümün iki ile dört yıl engellendiği saptanmıştır.

 

* Kafeinli kahve, parkinson hastalığını önlemede faydalıdır ve günlük kahve miktarı arttıkça hastalık gelişme riski azalmaktadır.

 

* Ayrıca parkinson hastalarında, hareketleri kontrol etmede de yardımcı olmaktadır.

Günde en az dört fincan kahve içenlerde, multiplskleroz (MS) gelişme riskinin üçte bir oranında azaldığı saptanmıştır.

 

* Orta ve ağır kahve tüketimi (3-6 fincan) bazı kanserlerde önleyici etki sağlar.

 

* Bir araştırmada, günde üç fincan kahvenin karaciğer kanseri gelişme riskini yüzde 50 azalttığı gösterilmiştir.

 

* Sigara içmeyen kişilerde günde üç beş fincan kahve, tüm nedenlere bağlı ölümleri yüzde 15 azaltmaktadır.

 

Prof. Dr. Akyüz, kahvenin birçok olumlu etkisinin yanısıra bazı olumsuz medikal ve psikiyatrik etkilere de sahip olduğunu söyledi: "Hipertansiyon, anksiyete, uyku bozukluğu, depresyon, kafein kesilme semptomları ve glokom gelişimi için potansiyel risklere sahiptir. Kahve kafein ani kesilirse baş ağrısı, depresyon, huzursuzluk, sinirlilik, uykusuzluk, kabızlık, sersemlik ve konsantrasyon güçlüğüne neden olabilir."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hansa Koş - Türk kahvesi yapımının incelikleri

 

Pazar günü denilince dinlenmeden öte, günün planlamasını yaparken yudumlanan kahve gelir akla. Belki uzun zamandır görmediğin dost, telvesi olur kahvenin, belki eşin, yol arkadaşı olur kahve keyfine. Belki de yalnız uzakları seyredip özlemle anarsın kahvenin sana anımsattıklarını.

Türk kahvesidir bu, keyif ister, zaman ister, ayak üstü içilmez; dinlence ister. Bir de mümkünse sohbetini özlettirir de dostun sesini duyurmak ister. Öncesinde emek ister; yorulduysan yardır sana. Çalışkan işidir kahve. Damağını temizlemek için evvelden bir yudum su ister. Zihni boşaltmak için öğlen arası ister. Kimileri der ki bakır cezve, kimileri zamanın varsa közde ister. Kahvesiz bitmez gün, ayrılmak isteyene hatırlattırır kendini "daha kahvemi içmedin" samimiyeti ister. Yanında lokum ister,damağına uyarsa bir parça acı çikolata, anne eli değen mis gibi bir kurabiye, kahve gerek duymaz belki bunlara ama yakışırlar yanına.

Elbette bu nazlı kahveyi pişirmenin de bir seremonisi var. Dünyaya nam salmış Türk kahvesini tam tabiri ile okkalı içmek isteyenlerin pişirirken dikkat etmesi gereken bazı hassasiyetler var.

Kahvesini orta seven konuklarınız için kişi başı bir küp şeker veya bir çay kaşığı dolusu tozşeker kâfi gelecektir.i

Her fincan için bir tatlı kaşığı kuru kahveyi suya ekleyin.

Kahve yanında sunacağınız ikramlıkları, kahve tepsisini, yanındaki suyunu, kurabiye ve lokumu hazırlayarak başlayın işe. Zira kahveniz pişer pişmez ikram edebilir, soğumasına fırsat vermeden sahibine ulaştırmış olursunuz.

Ocağın altını açmadan cezvedeki kahveyi yavaşça bir kere karıştırın.

Kullanacağınız su olabildiğince soğuk olmalı. Hatta mümkünse buzlu.

Kişi sayısınca kahve için kullanacağınız fincan ile ölçüm yapın.

Kahveniz köpürmeye başlayacaktır. Bir kaşık yardımı ile üzerinden köpükleri alıp fincanlara paylaştırın.

Kısık ateşte kahvenizi pişmeye bırakın.

Cezveyi tekrar ocağa alın. Bir taşım kaynatıp kahvelerinizin üzerini tamamlayın.

Soğutmadan servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Size enteresan bir ikili getirdim..Menengiç kahvesi ve limoncello..:)

 

(Menengiç kahvesini ilk içtiğimde çok sevmemiştim, ama limoncello ile birlikte hoşuma gitti.)

 

12446167_184938851862367_751847288_n.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.