Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Diablo 3... Ve Şeytan Üçüncü Kez Yeniden Yeryüzüne İniyor...


gloria

Önerilen İletiler

12 yıldır fanları tarafından yeni serisi çıksın diye beklenen Diablo'nun nihayet 3. serisi 15 Mayıs 2012 tarihinde satışa çıktı.

 

Türkçe kutusu ve Türkçe kitapçığı ile satışa sunulan Diablo III, iki farklı sürüm olarak hazırlandı. Diablo III'ün normal sürümü 110 TL, Collector Edition olarak bilinen Özel Diablo III Paketi ise 240 TL'den satışa sunuldu.

 

İspanyolca şeytan anlamına gelen Diablo'nun bilgisayar oyunu olarak ilk versiyonu Blizzard tarafından Ekim 1996'da çıkarılmıştı. Oyunun herkes tarafından kolaylıkla öğrenilen bir yapısının olması dikkat çekiciydi. Bu sebeple oyunun oynanırlık seviyesi çok yükselmiş ve Diablo bütün dünyada bir efsane haline gelmiştir. Öyle ki Blizzard bile Diablo sayesinde Blizzard olmuştur.

 

Diablo III Karakterler:

 

6c2kq.png

 

Diablo oyununa başlarken bir karakter seçersiniz ve seçtiğiniz karakter oyun bitenen kadar sizi temsil edeceğinden karakterlerin özelliklerini iyi bilmek gerekir.

 

Barbarian (Barbarlar)

Bu benim Diablo'nun ilk iki serisindeki karakterimdir smile.png Barbarlar yakın dövüşçülerdir. Düşmanı yere çarparak yavaşça öldürmeleri en dikkat çekici özellikleridir. Kullandıkları silahları (Balta, bıçak, çekiç, yumruk vs.) diğer karakterler kullanmakta zorlanır. Son derece öfkeli ve fiziksel olarak güçlüdür, kolay ölmezler. Attıkları çığlıklar ile dahi düşmanı korkutup kaçırabilir.

 

Monk: Saldırıları çok iyi savuşturur. Zırhı orta seviyede koruyucudur. barbarian'lar gibi yakın dövüşçü olduğundan, uzaktan dövüşen Demon Hunter, Witch Doctor ve Wizard'a karşı zayıf kalır ama yakın dövüşlerde bu karakterlere oranla %30 daha az hasar alır.

 

Witch Doctor (Cadı Doktoru): Cadı doktorları, zombileri, yarasaları, fetişleri, örümcekleri ve daha fazlasını savaşta öldürüp yeniden dirilterek ya da büyüleyerek kendi ordusu haline getirir. Orta ve uzak mesafeden dövüşür. Eğer silahlar diğer karakterlerden herhangi birisine özel değilse o silahları rahatlıkla kullanabilir.

 

Wizard (Büyücü): Düşmanlarının zayıf noktalarını bilir, alevlerin, yıldırım oklarının, buz ve kasırgaların güçleriyle düşmanların zayıf noktalarına saldırılar yapar. kalabalık düşman gruplarının ortasına kaya düşürmek, büyük patlamalar yaratmak suretiyle toplu katliam yapabilir. Diğer karakterler kadar çevik ve güçlü değildir ama yaptığı savunma büyüleri sayesinde kendisini korumayı bilir. Düşmanları şaşırtacak hallüsinasyonlar oluşturabilir, kendine doğrudan zarar verecek düşmanları yavaşlatabilir.

 

Diablo 3'ün Yeni Karakteri: Demon Hunter (Şeytan Avcısı)

Demon Hunter (Şeytan Avcısı) adıyla tanıtılan yeni karakter, Van Helsing filmlerindekine benzer tasarımı ve silahlarıyla dikkat çekiyor. Belirli oranda büyü gücüne sahip, çevik ve hızlı bir savaşçı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DIABLO HİKAYESİ

Diablo evreni Sanctuary adlı bir dünyada yaşıyor. Günümüz dünyasının teknolojilerine kıyasla daha çok Orta Çağ dönemini andıran mistik güçlerin ve büyülerin var olduğu bir dünya. Diablo evrenin üzerine ortulduğu konu ise Cehennem ve Cennet arasındaki "Günah Savaşı"nın başlaması ve bu savaşın getirilerinden biri olarak Cehennemdeki her türlü iblisin yeryüzüne tırmanmaya başlaması. Her Blizzard oyunun da olduğu gibi iyiler düzen konusunda özveriliyken kötüler düzenin olmadığı, karmaşık yaşam tarzını savunuyor. Savaş da bu anlayış farklılığı nedeniyle ortaya çıkıyor.

 

Diablo'ya göre Cehennemi 7 güçlü iblis yönetiyor. Bunların 3ü güçlü, diğer 4ü daha zayıf olmak üzere farklılıklar gösteriyorlar. 3 büyük iblis: Diablo(Dehşetin Efendisi), Mephisto(Öfke Lordu) ve Baal(Yıkımın Efendisi), diğer 4 iblis ise: Azmodan(Günahların Efendisi) Belial(Yalanların Efendisi) Andariel(Izdırap Bakiresi) veDuriel(Acının Efendisi). Bu iblisler dışında diğer iblislerde cehennem içinde yer alıyor fakat hiçbiri 7 iblis kadar güçe sahip olamamıştır. Cehennem içinde çıkan bir karışıklık sonucu 3büyük iblis (kendi aralarında kardeşler) diğer 4 iblis tarafından sürgüne uğratılıyorlar. Cehennem den sürülme olayları Diablo'da Büyük Sürgün olarak geçer. Bu sürgün ile Günah Savaşı ölümlü topraklara da sıçrıyor ve insanlar da savaşa dahil oluyor.

 

Cennet tarafında ise başmelekTyrael'in önderliğinde, büyücü klanları birleşiyor var Horadrim adındaki cehenneme karşı savaşacak klan ortaya çıkıyor. Tyrael, Horadrim'e iblisleri hapsetmeye yarayan ruhtaşlarını veriyor ve Horadrim iblis avına başlıyor. Ve gayet başarılı oluyorlar. 3 büyük iblisin peşine düşüyorlar ve ilk olarak Mephisto yakalanıyor. Ruhunu ruhtaşınahapseipZakarum kilisesinde korumaya alıyorlar. Baal, Horadrim'in ileri gelen üyelerinden Tal-Rasha ve onun grubu ile LutGhoilen de karşılaşıyor. İlk seferde ruhunu
taş
hapsettirmekten kurtulsa da parçalanan taşın bir parçası kendisine saplanan Tal-Rasha kendini feda edercesine Ball ile LutGhoilen topraklarına gömülüyor. En küçük kardeş olan Diablo ise sürekli kaçmayı başarıyor. Fakat en sonundaKhanduras
yakınlarında
JeredCainve bir grup Horadrim üyesi tarafından ruhtaşınahsepdiliyor ve yerin derinliklerindeki bir kilisede korunuyor.

 

Ne yazik ki Horadrim iblisleri yakalarken ki başarısını taşları saklarken gösteremiyor. Bir süre sonra Horadrim arasında anlaşmazlıklar çıkıyor ve klan yine küçük parçalara dağılıyor. Bunu fırsat bilerek, cennetin yolundan sapan melek Izual'in de yardımıyla Mephisto ilk serbest kalan iblis oluyor. Öfke lordu hapis kaldığı Zakarum'dan kurtulduğu gibi ordaki gardiyanları yokederekZakarum'u ele geçiriyor. Bir tek Khalim adındaki rahip Mephisto'nun oyunlarına kanmıyor, fakat o da çekilmek zorunda kalıyor.Mephisto kardeşlerini kurtarmak için harekete geçiyor ve rahiblerinden biri olan Lazarus'uKhanduras'a gönderiyor.

 

Khanduras'da olanlardan habersiz kral Leoric bir katedrali kendine saray olarak bellemiştir. Lazarus onun yanına sızıyor. Diablo'nun tekrar hayata dönmesi için kendine dünyada bir vücut bulması gerekiyor. Lazarus ise katedralin derinliklerinde taşın içinde uyumakta olan Diablo ile bağlantıya geçiyor. İlk vücut olarak kral Leoric'in vücudunu deneyen Diablo başarısız oluyor. LeoricDiablo ile verdiği büyük savaş sonunda her tarafı yara içinde kurtuluyor ama ne yazik ki akıl sağlını yitiriyor. Bunun üzerine Lazarus, Diablo'nun dünyaya dönmesi için kralın oğlu Albrecht'i kaçırıyor. Akıl sağlını yitirmiş kral Leoric bu kaçırılma işinden Lachdanan'ı sorumlu görüyor ve adamlarını ona saldırtıyor. Üzerine saldıranları temizleyen Lachdanan kralı da öldürüyor. Diablo ise bu sırada dünyaya geri dönüyor ve son kardeşi Baal'ı kurtarma çalışmalarına başlıyor.

 

Diablo 1:

 

Yerin altında bir kötülük vardır artık. Tristram'da yaşayan son Horadrim üyesi DeckardCain olağanüstü olaylara karşı araştırma yapar ve Diablo'nun tekrar canlandığını düşünür. Fakat kimsenin kendine inanmayacağını, deli saçması diyebileceği bu bilgileri saklar. Zamanla Diablo'nun tekrar can bulduğu katedrale hazine düşüncesiyle birçok savaşcı gider. Fakat hiçbiri geri dönemez, 2 kişi hariç! Biri cadı Adria'dır. Tristram'a geldiğinde bilgisiyle Cain'i kendine hayran bırakır, fakat bir gün aniden ortadan kaybolur. Geri gelmeyi başaran diğer savaşcı ise biziz. İşte Diablo 1 bu nokta da başlar.

 

Yerin 15 kat altına inip Diablo'yu öldürmenizle son bulur Diablo 1. Diablo'nun bedenini yeneriz ve Soulstone yani ruhtaşı yenilmezdir. Bu noktada karakterimiz büyük bir fedakarlık yaparak Ruhraşını kendi kafasına sağlar. Böyle yaparak Diablo'dan sonsuza kadar kurtalacağını düşünmüştür. Fakat çok büyük bir hata yapmıştır!

 

Diablo 2:

 

Diablo ölmüştür fakat bizim karakterimizin yaptığı hata sonucu kendine başka bir vücutta yet bulmuştur. Eski karakterimiz, Diablo 2'deki adıyla gezgin yavaş yavaş Diablo'ya dönüşmeye başlamıştır.

 

Tristram da ise kutlamalar yapılmaktadır. Diablo 2'deki karakterimiz kutlamaları uzaktan ister, kendini sosyal olarak soyutlamıştır ve bir gece bir kervana karışıp gider. Aynı gece Tristram şeytani yaratıkların saldırısına uğrar. O kadar büyük bir kıyım yaparlar ki ne bir kadın ne bir çocuk sağ kalır. Sadece yaşlı bilge, eski Horadrim üyesi DeckardCain kurtulur.

 

Karanlık Gezgin Doğuya doğru gitmektedir. Geçtiği heryer lanetler, yanında cehennemi taşır gibidir. Onunla beraber 2 kişi daha yolculuk eder. Biri kasabada şans eseri hayatta kalmış fakat Gezgin'in korkusundan kendini ona hizmete adayıp ölümden kurtulmuş Marius, diğeri ise Gezgin'i öldürmeyi amaçlayan biz.

 

Gezgin, kardeşleri Mephisto ve Baal'ı tekrar canlandırmayı amaçlamaktadır. İlk olarak Baal'ın ruhunun kilitlendiği tapınağa giderler. Onları melek Tyrael beklemektedir. Gezgin Tyrael'i oyalarken MariusBaal'ın göğsünden Ruhtaşını söker. Yaptığı hatayı bir süre sonra farketse de iş işten geçmiştir. Soulstone'u (Ruhtaşı) yoketmek için Hellforge doğru yola çıkar. Gezgin bir süre sonra Mephisto'yu da kurtarır fakat en güçlü kardeş olan Mephisto diğer kardeşlerinden önce biz tarafından yokedilir.

 

Gezgin ise artık tamamen Diablo olmuştur. Onu takip ederek cehenneme ineriz. Uzun bir savaş sonucu Diablo tekrar ellerimizde ölür. Diablo'nun ve Mephisto'nunSoulstone'larıHellforge da yok edilir. Bir tek Baal hayattadır. O da Marius'u kandırır ve Soulstone'u ele geçirir. Daha sonra tüm gücüyle Arreat Dağına saldırır. Bunu yapmasının nedeni barbarların kutsal saydıkları Worldstone'u ele geçirmektir. Neden Worldstone'u ele geçirmek istediğini kimse bilemez. BaalDiablo 2: Lord of Destruction sonunda ölür ve melek TyraelWorldstone'unBaal tarafından kirletildiğini düşürerek yokeder.

 

 

Diablo 3:

 

TyraelWorldstone'u parçaladıktan sonra ortadan kaybolur. Arreat Dağı Worldstone'un parçalanması üzerine 2ye bölünür. Bütün bu olayların üzerinden 20 yıl geçmiştir. Sanctuary halkı için bu olaylar çocukları korkutmak için anlatılan hikayelere dönüşmüştür. Tüm soulstone'laryokedilmiş ve 3 büyük iblis ortadan kaldırılmıştır. Fakat hala yaşamakta olan Cain huzursuz olmaktadır. Karanlığın yeryüzüne tekrar geleceğine dair işaretler yavaş yavaş belirmektedir. Yan kasabalardan birinde bir yangın sonucu bir rahibin tüm ailesinin yanması, işlenen cinayetler zinciri, birilerinin sık sık kaybolması... kimilerine göre bunlar olağan olaylardır fakat 20 yıl öncesini görmüş geçirmiş Cain için fealaketin habercisidir. Hem de ne felaket!

 

CainTristram'a dönüp Diablo'nun bir zamanlar hapsedildiği katedralde karanlığın izlerini bulmaya çalışır. Tam bu araştırma esnasında gökten bir meteor tam da katedralin ortasına düşer. Bu olayın tesadüf olamayacağı açıktır.

 

Meteor, 20 yıl önceki karanlığın tekrar geleceğini hazine peşindeki savaşcılara, bilgelere, yenien çağrılacağını bilen kahramanlara ve Cain'e gösteren bir işarettir! Tyrael'in ortalarda olmadığı bir zamanda Cehennem kaynamaya başlamıştır. Cennet yavaş yavaş erimektedir!

 

[Alıntıdır]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Diablo III, Özellikler:

 

Yapımcı: Blizzard Entartainment

Seri: Diablo III

Platform: Windows, Mac OS X

Çıkış Tarihi: 15 Mayıs 2012

Tür: Rol Yapma Oyunu

Biçim: Multiplayer

Ortam: DVD

 

Oyunun Türkçe tanıtım videoları için linke tıklayınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DIABLO III YUZUNDEN

SEVGİLİSİ TARAFINDAN İHMAL EDİLEN KADINLAR

 

Şimdi tabii bir de şöyle bir durum var; Herkes benim gibi Diablo manyağı değil, bilgisayar oyunlarını sevmeyen ama sevgilisi çok sevdiğinden ihmal edilen birçok kadın var. İşte Fransız bir şirket olan Absoloo, buradan yola çıkarak sevgilileri Diablo başındayken kadınlar sıkılmasın diye onlara oyuncaklar (!) göndermeye başlamış :D

 

Absoloo'nun facebook sayfasına Diablo III kutusuyla birlikte fotoğrafını çekip gönderen kadınlar için Absoloo, cinsel içerikli oyuncaklar yolluyormuş :D

 

Eeee sen misin sevgilini bir oyun için ihmal eden! :D

 

Absoloo'nun facebook sayfasındaki fotoğraflar da eğlenceli gerçekten...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.