Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En “Fit” Yolculuk


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin
Seyahat dünyasında son trend fitness cruiselar. Egzersiz odaları ve spa alanlarına sahip gemilerde yoga yapılıyor, vegan yaşam seminerleri düzenleniyor, dümenler binlerce yıllık şifa yöntemlerinin hakim olduğu yerlere çevriliyor.

 

ABD merkezli Cruise Lines International Association’ın kurucularından Bob Sharaki “Cruise yolculuklarına çıkanlar eskiye göre daha genç ve aktifler” diyor. “Şirketler sağlık ve fitness temalı seyahatler düzenliyor ve bu Pazar her geçen gün daha da büyüyor.” Gemilerin geniş fitness alanlarının yanı sıra spa uygulamaları ve vegan yaşamam özel mönüler oluşturan cruiseların sayılarındali artış Sharak’ın sözlerini doğruluyor. Birliğin geçtiğimiz ay üyeleri arasında yaptığı bir araştırmaya göre, yolcular seyahat ettikleri gemilerde en çok spa ve fitness uygulamalarında çeşitlilik istiyor. Üyelerin yüzde 75’inin isteği cruiselarda sağlıklı yemekler sunan restoranlar görmek.

Aralarında Royal Carribean International, Crystal Cruises ve Holistic Holiday at Sea’nin de olduğu belli başlı şirketler tarafından düzenlenen fitness temalı seyahatlere sporu yaşam tarzı olarak benimseyenlerin haricinde hiç spor yapmayanlar da katılıyor. Özellikle ABD’de daha sık rastlanan bu tarz cruiselar, düzenli egzersiz yapamayanlar için güzel bir başlangıç oluyor. Sabah 06.30’da güvertedeki koşularla başlayan programlar fitness salonlarında yapılan kardiyo egzersizleri ve günün sonunda spa salonlarındaki rahatlatıcı masajlarla son buluyor. “Kimi zaman evlerine dönmek istemiyorlar” diyor Sharak bir demecinde, fitness cruiselardaki uygulamalardan söz ederken.

 

Çoğu prestijli bu gemilerde kişiye özel egzersiz programları oluşturuluyor, sağlıklı yaşam tüyoları veriliyor. Bünyesinde 16 cruise gemisi bulunan Royal Carribean International bu akımın öncüsü olarak görülüyor. Şirket her yıl 1600 ila 3200 yolcusunu Alaska, Kanada, Karayipler ve Hawaii gibi rotalara düzenlediği seyahatlerde fazla kilolarından kurtarmaya çalışıyor. Her geminin sahip olduğu 1400 mertrekarelik fitness alanında egzersiz odaları, tırmanma duvarları, basketbol ve voleybol sahaları, boks alanı ile 18 delikli mini golf sahası var.

 

Grubun Oasis, Freedom, Voyager, Radiance, Vision ve Sovereign isimli gemilerinde özel olarak yaratılan Vitality programı uygulanıyor. Konuklar sabahtan akşama kadar Tai-Chi, pilates, yoga, fitness ve bokstan oluşan aktivitelere katılıyor. Bir hafta süren yolculuk boyunca misafirler güvertede okyanus manzaralı vitamin barlarda yeşil çay ve Tazo çaylarından içebiliyor. Royal Carribean’ın konforlu gemilerinde bu ayrıcalıklı programı deneyimlemek isteyenler şirketin ağustos, eylül ve ekim aylarında düzenleyeceği Florida çıkışlı Bahamalar, Kanada ve Karayipler seyahatlerini inceleyebilir.

Crystal Cruises rahatlamak, güne daha zinde başlamak, hatta gençleşmek isteyenler için alternatif cruise rotaları sunuyor. Firma özellikle gemilerinin güvertelerinde düzenlediği Nordic Walk etkinliğiyle tanınıyor. İlk kez Finlandiya’da keşfedilen, ardından İskandinav ülkelerine yayılan bu yürüyüş şekli iki değnek kullanılarak yapılıyor. Crystal Cruises yetkilileri, Nordic Walk ile normal yürüyüşe göre çok daha fazla enerji harcandığını söylüyor. “Değnekler sayesinde omuz ve kol kasları da çalışıyor. Normal yürüyüşten yüzde 46 daha fazla kalori yakılıyor.” Ekliptik bisiklet ve kinesis sınıflarında gün boyu 250’den fazla egzersiz yapılıyor. Crystal Serenity ve Crystal Symphony isimli gemilerde ocak, mart ve mayıs aylarında düzenlenen ABD çıkışlı bu cruiseların fiyatları 1995 ila 4685 dolar arasında.

Sadece egzersizler değil, belli bir öğreti-örneğin eski çağlardan kalma bir tedavi yöntemi- özümsemek için düzenlenen cruise yolculukları da ilgi görüyor. Sanctuary Retreats’in geçtiğimiz haziran ayında M. S Yangzid Explorer gemisiyle Yangzid gölünde gerçekleştirdiği ve her yıl tekrarlayacağı seyahat gibi. Çin’in batısında yer alan 6420 kilometre uzunluğundaki bu gölde geçen seyahat sürecinde yolcular, Çin’in binlerce yıllık geleneksel şifa tekniklerini öğrenme şansı yakalıyor. Doktor Li Zhi Xing, Yangzid Gölü’nde seyir halindeyken konuklara refleskoloji ve akapunktur gibi iyileştirme yöntemleri anlatıyor.

M.S Yangzid Explorer gemisinin yolcuları göl kıyısındaki binlerce yıllık mistik köylere doğru keşif yolculuğuna çıkıyor. İsteyen geminin güvertesinde yoga derslerine katılabiliyor. Dört gün süren 124 kişilik bu cruisea katılma bedeli kişi başı 1250 dolardan başlıyor.

 

Holistic Holiday At Sea ise düzenlediği seyahatlerde hem sağlıklı yaşam önerilerine hem de yoga derslerine yer veriyor. Bir yoga eğitmeninin bulunduğu gemide başlangıç ve ileri seviyede yoga dersleri veriliyor. Konuklar seyahat süresince güvertede meditasyon yaparken geminin vegan mutfağının çiğ sebzelerden oluşan mönüsünün tadına bakıyor. Florida, Fort Lauderdale çıkışlı 7 günlük ABD kıyılarındaki seyahat sırasında dileyen konuklar şef Mark Hanna liderliğinde vegan yemek kurslarına katılabiliyor. Konuklara isterlerse özel diyet programları hazırlanıyor. Holistic Holiday At Sea’nin bu gezisinin fiyatı 1250 ila 2700 dolar arasında. (Vegan yemek workshopları hariç)

 

Yaklaşık 750 metrekarelik fitness alanı bulunan Silver Whisper ve Silver Shadow gemileri Silversea Cruises’a ait. İçinde mandara spa’nın bulunduğu gemilerde fitness programlarının haricinde egzotik masajlar, saç ve el bakımları yapılıyor, aromaterapi ve düzenli beslenme konularında seminerler düzenleniyor. Bu gemilerde seyahat etmek isterseniz 6 Ağutos’ta Stockholm çıkışlı Danimarka, Kopenhang cruiseunu – kişi başı 5292 dolar- ya da ağustos ayında Silver Shadow’un Kanada çıkışlı – kişi başı 4000 dolardan başlıyor- Alaska seyahatini değerlendirebilirsiniz.

 

kaynak:robbreport

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.