Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilimsel evrim karşıtlığı iddiası sahtekarlıktır!


GeceKuşu

Önerilen İletiler

270073-3-4-669a1.jpg

Üniversite Konseyleri Derneği, Marmara Üniversitesi’nde yapılması planlanan bilim karşıtı sempozyuma dair bugün basın toplantısı gerçekleştirdi...

 

Üniversite Konseyleri Derneği daha önceyayımladığı açıklamasında, Marmara Üniversitesi’nde yapılması planlanan evrim karşıtı sempozyumun iptali için yürütülen imza kampanyasına destek ve 9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek basın toplantısına katılım çağrısı yapmıştı.

 

Dernek açıklamasında 16-17 Mayıs tarihlerinde Marmara Üniversitesi’nde yapılacağı duyurulan sempozyumun bilimsel hiçbir dayanağı olamayacağını ve “bu etkinliğin bilimsellik savlarıyla düzenlenmesinin, bunun bir üniversitede yapılarak meşruiyet kazanma çabasının bir sahtekarlık olduğunu” belirtiyor.

 

Marmara Üniversitesi yönetimiyle konu üzerine görüşme yapmak için randevu almaya çalışıldığını ifade eden dernek, rektörlüğün tavrının bilim karşıtı safsatadan yana olduğunu hissettirecek biçimde olduğunu söylüyor. Etkinliğin bilim etiği ihlali anlamına geldiği için gerçekleştirilimemesi gerektiğine işaret eden dernek, konuyu şöyle açıklıyor:

 

“Bilimde özgürlük son derece önemlidir, ancak bilim dışı safsataların üniversitelerde “bilimmiş” gibi tartışmaya açılması bilimsel özgürlükle bağdaşmaz. Üniversiteler bilimsel bilginin üretildiği kurumlardır. Bilimsel bilgi ise inançla değil, bilimsel süreçlerle üretilir. Bir kişinin inanç sahibi olması bilim yapmasına engel değildir, ancak o kişi -eğer bilim yapmak istiyorsa- sahip olduğu inançların yönlendirmesine göre değil, bilimsel süreçlere dayanarak bilim yapmak zorundadır.

 

Bilim camiası bilimsel süreçlerin dışında üretilen bilgileri bilimsel bilgi olarak kabul etmez. Bilimsel süreçlerin dışında bilgi üretilmesi bilim etiği ilkelerine aykırıdır ve bu tür davranışlar tüm dünya bilim camiasında uydurma, saptırma gerekçeleriyle bilimde sahtekarlık olarak nitelendirilirler.

 

Yaratılış görüşü bilimsel bir zemine dayanmamakta, bir inanç sistemini temsilen karşımıza çıkmaktadır. Öğrencilerimizin bilimsel yaklaşımları benimsemeleri için atılacak her adımı desteklerken, sözde bilim ile akıllarının kirlenmesine karşı koymak bir akademisyen sorumluluğudur.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

ABD'deki Cumhuriyetçi Parti içerisindeki Evangelistlerin desteklediği " Akıllı Tasarım " iddiasının sunuluşu bile sahtekarlıklarla doludur.

Mesela, Paleontolojist Dr. Colin Patterson’un gizli kayıt ile alınan ifadeleri çarpıtılarak, onun Evrimi reddettiği şeklinde lanse edilmişti. Daha sonra bunun bir sahtekarlık olduğu ortaya çıkmıştı. Dr. Colin Patterson'un kendi ifadesi:

" I was too naive and foolish to guess what might happen: the talk was taped by a creationist who passed the tape to Luther Sunderland... Since, in my view, the tape was obtained unethically, I asked Sunderland to stop circulating the transcipt, but of course to no effect. There is not much point in my going through the article point by point. I was putting a case for discussion, as I thought off the record, and was speaking only about systematics, a specialized field. I do not support the creationist movement in any way, and in particular I am opposed to their efforts to modify school curricula. In short the article does not fairly represent my views. But even if it did, so what? The issue should be resolved by rational discussion, and not by quoting 'authorities,' which seems to be the creationists' principal mode of argument." (Letter from Colin Patterson to Steven W.Binkley, June 17, 1982). “

Yani, diyor ki;

" Ne olabileceğini sanmışım ki çok saf ve akılsızmışım:

Görüşme bir yaradılışçı tarafından kayda alındı ve Lutfer Sunderland’a gönderildi…O yüzden, ses bandı bana göre " ahlaksızca " elde edildi. Lutfer Sunderland’a piyasada bandın kopyasının dolaşmasına engel olmasını rica etmiştim, fakat tabii ki herhangi bir etkisi olmadı ricamın. O ses bandı nokta nokta incelenirse benim ifadelerimde böyle bir gidiş yoktur.

Kayıt-dışı olduğunu sanarak ben bir tartışmayı ortaya koydum ve yalnızca spesifik bir konu hakkında yöntemsellikten bahsediyordum. Yaratılışçı hareketi herhangi biçimde desteklemedim ve desteklemiyorum. Onların okul müfredatını değiştirme çabalarına karşıyım. O kısa yazıda benim görüşlerim dürüstçe anlatılmamış. Ama sanki öyleymiş gibi verilmiş, neden böyle ? Konu benim akıllı tasarımı sorgulamam olmalıydı ve yaratılışçıların ilkesel delili şeklinde olması için gösterilen; “ kaynaklar “ daki alıntılar ile değil.
"
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu Evangelistlerin sahtekarlıkları bununla kalsa yine iyi. Hatırlarsanız Irak'ın işgalini meşrulaştırmak  için Kimyasal Silah bulundurduğu yalanı da, El_kaide'yi bulundurduğu yalanı da bunlara ve bunların siyasi temsilcisi Cumhuriyetçi parti başkanı ABD Başkanı  G.Bush'a ait:. Irak'da 2 milyona yakın insanın öldürülmesi ve yüzlerce kadına tecavüz edilmesini onların bu sahtekarlıkları neden oldu ve meşrulaştırdı.

 

İşin tuhafı, kendi kurduğu El-Kaide'yi örnek göstererek İslam dinini terör dini ilan eden bu Evangelistlerin Evrim konusundaki çarpıtma ve sahtekarlıklarına Müslümanların ezbere balıklama atlamaları.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.