Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Burçları alışverişte gör


Önerilen İletiler

  • Co-Admin

Burçlara göre alışveriş haritası

 

KOÇ

Alışveriş Koçların hayatının adeta merkezi. Yanında kredi kartı olmadan kendisini çıplak hisseden Koçlar, her an yeni bir şeyler almaya hazırdır. İçgüdüsel olarak dolabına yeni bir şeyler eklemek isteyen Koç burcu, lüksün her cinsine çok düşkündür. Alışverişe plansız çıkarlar, beğendikleri her şeyi almak isterler.

Ne alır?: Spor arabalardan, spa üyeliklerine pahalı olan her şey Koç burcunun ilgisini çeker. Güzellik salonlarına üyelikler, sanat eserleri, spor ve şık giyim, seyahat paketleri... Koç burcu alışverişte sınır tanımaz!

Mali tavsiyeler: Bütçenizi iyi hesaplayın, altından kalkamayacağınız borçlara girmeyin.

 

BOĞA

Kaliteli yaşama düşkün olan Boğalar, tam bir alışveriş canavarıdır. İhtiyaçlarından çok daha fazlasını alır, kullanmayacakları ürünleri evlerine doldururlar. İndirim sezonlarını çok iyi takip ederek, beğendikleri parçaları daha ucuza almayı severler.

Ne alır?: Boğalar midelerine de düşkün olduğu için gurme yiyecek ve içecek alışverişinde çok iddialıdırlar. Bunun dışında elde dikilmiş giysiler, aksesuvarlar ve mücevherler de ilgilerini çeker.

Mali tavsiyeler: Alışverişe çıkmadan önce bir liste yaparak ihtiyaçlarınızı belirleyin. Beğendiğiniz her şeyi de almayın.

 

İKİZLER

Bilinçli tüketici olan İkizler burcu, kaliteli ürünleri ucuza bulabilirler. Sabırsız yapıları olduğu için alışveriş merkezlerinde saatler harcamak onlar için uygun değildir. İnternetten alışveriş yapmak, pratik ruhlu İkizler için bulunmaz nimet. Ancak harcamalar konusunda aşırıya kaçabilirler.

Ne alır?: Sinema ve tiyatro biletleri, cep telefonu, ipad, laptop, mücevher ya da saat.

Mali tavsiyeler: Beğendiğiniz şeyler çok pahalıysa, titiz bir bütçeleme yapmaktan korkmayın. ‘Borç yiğidin kamçısıdır’ düşünce yapısından vazgeçin.

 

YENGEÇ

Bu burçta doğanlar, kaliteyi sayıya tercih ederler. Alacakları parçaların kullanışlılığı da kalitesi kadar önemlidir. Bütçeleri konusunda tedbirlidirler, ancak çok beğendikleri bir parça söz konusu olduğunda gözlerini karartabilirler.

Ne alır?: Koleksiyonu yapılabilen her şey Yengeçlerin ilgisini çeker. Antikalar ve egzotik seyahatlerin yanı sıra, bireysel emeklilik paketleri, ya da ev gibi geleceğe yönelik yatırımlar da yaparlar.

Mali tavsiye: Dolunay sırasında alışverişe çıkmayın, bütçenizi altüst edebilirsiniz.

 

ASLAN

Lüks ve gösterişe düşkün olan Aslanlar, alışverişe ‘hayır’ diyemezler. İlgi çekmekten hoşlandıkları için kendilerini daha çekici ve gösterişli kılabilecek her şeyi alırlar, para konularına da çok kafalarını yormazlar.

Ne alır?: Gösterişli giysiler, aksesuvarlar, son model ev eşyaları, kaliteli şaraplar ve gurme yiyecekler.

Mali tavsiye: Herkesten üstte olmakisteği, sizi her çıkan güzel ürünü almaya itiyor. Alışveriş sırasında bu dürtüyü bir kenara bırakmaya çalışın.

 

BAŞAK

Aşırı tutumlu olan Başaklar, yeni bir şey almak yerine, tamir etmeyi ya da eskisiyle yetinmeyi seçerler. Sahip oldukları şeyleri çok iyi kullanıp korudukları için sıkça alışverişe çıkmaları da gerekmez. Alışverişe gitmeden önce cüzdanlarına bakarlar. Semt pazarlarından alışveriş yapmayı da çok severler.

Ne alır?: Kitap, dergi, vitamin ve pazarlarda satılan hesaplı ürünler.

Mali tavsiye: Alışveriş kötü bir şey değildir! Arada sırada kendi zevkiniz için hoşunuza giden bir şeyler alın.

 

TERAZİ

Güzel ve pahalı şeylere düşkün olan Teraziler, kararsız oldukları için alışverişe saatler harcarlar. Modayı takip eder, aldıklarından çabuk sıkılırlar. Bu yüzden sürekli alışverişe çıkmak zorunda kalırlar.

Ne alır?: Son moda giysiler, şık tasarımlı ev aksesuarları, pahalı kozmetik ürünleri ve kaliteli porselen.

Mali tavsiye: Sadece ‘almış olmak’ için alışveriş yapmayın!

 

AKREP

Çekici olmayı seven Akrepler, kendilerini her şeyin üzerinde tuttukları için alışverişe tutkundurlar. Ancak paralarını har vurup harman savurmazlar. Yine de çok hoşlarına giden bir ürün bulduklarında, ikinci bir görüşe hiçbir zaman ihtiyaç duymazlar. Para harcamak kontrol etme isteğini tetikler.

Ne alır?: Kitap, gurme yiyecekler, kaliteli şaraplar, deri ceket,mobilya, CD’ler, iç çamaşırları.

Mali tavsiye: Bazen ikinci bir görüşe de ihtiyaç duyulabileceğini unutmayın. Alışverişe arkadaşlarınızla da gitmek, eğlenceli olabilir.

 

YAY

Alışverişi çok sever, paranın hesabını hiç yapmazlar. Eline geçen tüm parayı giysilere ya da eğlenceye yatırmaktan da çekinmezler. Dikkat çekmek ve beğenilmek isteyen Yaylar, stilleriyle adeta şov yapar.

Ne alır?: Fotoğraf makineleri, video kameralar, teknolojik ürünler, kitap, hatıra eşyaları, kaliteli spor malzemeleri, elbiseler...Kısacası her şey!

Mali tavsiye: Banka hesabınıza göre harcama yapın. Ya da bir mali danışman tutun.

 

OĞLAK

Bütçe konusunda çok hassas olan Oğlaklar, kredi kartlarının ve taksitlerin baş düşmanıdır. Bütçe müsait değilse, çok isteseler bile alışverişe asla çıkmazlar. Bir şey satın alırken, kalite ve kullanışlılık onlar için çok önemlidir.

Ne alır?: Çok kaliteli giysiler, el yapımı ayakkabı, güzel bir ev, son model laptop’lar.

Mali tavsiye: Biraz daha rahat alışveriş yapmayı öğrenin. Emekliliğinizde harcamak yerine biraz da şimdi harcayın.

 

KOVA

Tutumlu ve mantıklı olan Kovalar, yaratıcılıkları sayesinde ufak bir bütçeyle bile harikalar yaratırlar. Alışverişte aceleci ama zevklidirler.

Ne alır?: Elektronik aletler, mutfak eşyaları, sanat eserleri, bilimkurgu romanları, ilginç antika parçalar.

Mali tavsiye: İnternette iyi ve ucuz alışveriş olanakları bulabilirsiniz.

 

 

BALIK

Bu burçta doğanların alışverişi andaki ruh durumuna bağlıdır. Bazen çok mantıklı, bazen de çok düşüncesizce harcama yapabilirler. Alışverişte başkalarının tavsiyelerinden çok kolay etkilenirler.

Ne alır?: Yastıklar, roman ve CD’ler, müzik aletleri, mutfak eşyaları.

Mali tavsiye: Sizi yönlendirebilecek ve mantıklı bir arkadaşınızla alışverişe çıkın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.