Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Güneş Enerjisi Hızla Büyüyor ama Türkiye Hariç Her Yerde


Freyja

Önerilen İletiler

  • Admin--

Güneş Enerjisi Hızla Büyüyor ama Türkiye Hariç Her Yerde...

 

Almanya, 2012′nin ilk iki ayında kurulu güneş enerjisi gücünü 650 MW artırdı. 1 Mayıs 2012 günü, ülkenin elektrik iletiminden sorumlu kuruluşu Bundesnetzagentur tarafından yapılan açıklamaya göre Ocak ayında ülkede 450 MW gücündeki güneş enerjisi sistemi devreye alınırken, Şubat ayında ise bu rakam 200 MW olarak gerçekleşti.Geçen yılın aynı dönemlerinde gerçekleşen kurulumlar ise sırası ile 266 MW ve 100 MW düzeyindeydi. Bu yıl gerçekleşen 650 MW kurulu güç artışı, daha düşük kapasite faktöründe olsa da, ortalama bir kömürlü termik santrale eşdeğer bir güç. İyi artışa rağmen, sanayi, Merkel hükümetinin güneşe verilen, şu anda %40′a varabilen, teşvikleri kısma ihtimalinin bu büyümeyi ciddi bir şekilde kısıtlayacağını söylüyor.

 

Dünya genelinde güneş enerjisi yatırımları her yıl gibi 2011′de de beklentileri aşarak %70 büyürken Türkiye bu potansiyeli kullanmamakta ısrarına devam ediyor. 2011 yılı dahilinde dünya çapında 28 GW artış gösteren kurulu ve şebeke bağlantılı fotovoltaik kapasite 67 GW’a ulaştı. Bu artışın 21 GW’ı ise Türkiye’nin İspanya’dan sonra en büyük güneş enerjisi potansiyeline sahip olduğu Avrupa’da gerçekleşti. En büyük artış ise ekonomik krize rağmen İtalya’da gerçekleşirken, dünya çapında 6 ülke geçtiğimiz sene içinde 1′er GW’tan daha yüksek güneş kapasitesi ekledi. Türkiye’deki kurulu güç hakkında güvenilir veri bulunmamakla birlikte, sanayinin içindeki tahmin bunun birkaç MW ile kısıtlı olduğu yönünde. Almanya’nın Türkiye’nin güney kıyılarının üçte biri oranda ışımayla iki ayda geliştirdiği 650 MW güneş kapasitesi, Türkiye hükümetinin yenilenebilir enerjiler yasasındaki son değişikliklerle güneş enerjisine 3 yıl için verdiği toplam alım garantisinin biraz üstünde bir rakam. (Yeşil Gazete)

 

 

GÜNEŞ ENERJİSİ NEDİR?

Güneş enerjisi, güneşin çekirdeğinde yer alan füzyon süreci ile açığa çıkan ışıma enerjisidir, güneşteki hidrojen gazının helyuma dönüşmesi şeklindeki füzyon sürecinden kaynaklanır. Bu enerjinin dünyaya gelen küçük bir bölümü dahi, insanlığın mevcut enerji tüketiminden kat kat fazladır. Güneş enerjisinden yararlanma konusundaki çalışmalar özellikle 1970′lerden sonra hız kazanmış, güneş enerjisi sistemleri teknolojik olarak ilerleme ve maliyet bakımından düşme göstermiş, güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir enerji kaynağı olarak kendini kabul ettirmiştir.

 

Eie Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası

 

turkiye-gunes-enerjisi-potansiyel-atlasi1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

230 watt x100.000 adet fotowoltaik panel =23.000.000 watt =23 Megawatt x 6 =138 MW elektrik üretimi günlük

100.000 adet panel x 1,5 m2 =150.000 m2 =388 mt x388 mt olan bir alan demektir.

Bir avm'nin bile 20 de biri

138.000.000 watt /4000 watt = 34.500 aile yada ev'in ihtiyacı demektir.

 

Bu kadar aptal işlemleri çözemeyen ,fikir yürütemeyen, araştırmasını bile beceremeyen,inceleyemeyen bilim adamlarını yetiştirmiş bir ülkeyiz.

 

"Almanya, 2012′nin ilk iki ayında kurulu güneş enerjisi gücünü 650 MW artırdı."

 

Sevgili Freyja öğünülecek bir rakam değil sen de anlamışsındır. :)

 

 

Haritadaki mavi bölge,almanya'nın kırmızı bölgesidir.Düşünebiliyormusunuz ülkemizdeki potansiyeli

 

 

Sevgilerimle,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'yi yönetenler Türkiye icin degil,küresel sermayenin kasalarinin dolmasi icin calisiyorlar.Günesin bu kadar bol oldugu bir ülkede günes enerjisinden faydalananamiyoruz cünkü Hidro Elektrik Santrallarini yabancilar kuracak.Bizim derelerimiz akarsularimiz yok olurken toplum zehirlenirken birileri bundan rant kapacak.

Bilim adami mi dediniz nerede o bilim adamlari bizde?Bilim adamlari diye tanitilan kisiler ya hükümetin borazani olmuslar ya da Soroz'un yardimcilari.Gercek ilim adamlari ise ya Silivride terör sucundan yatmaktadir ya da seslerini duyurma imkanini bulamiyorlar.

 

Bakin bundan bir kac yil önce;Istanbul'da dünyanin dört bir tarafindan bilim adamlari bir toplanti yaptilar bu toplanti yanilmiyorsam iki üc gün devam etti.Konu "MILLI EKONOMI"ydi.Bilmiyorum bu toplantiyi kac arkadas duydu.Bu toplanti küresel sermayenin ve iktidarin medyasi tarafindan saklandi duyurulmadi.Burada simdi reklam yapmak istemiyorum ama agaca kedi cikip inemiyor diye itfaiyenin gelisini haber yapan medya böyle bir habere hem de ülkeyi milleti cok yakindan ilgilendiren bir habere ve toplantiya haber degeri vermedi cünkü o toplantiyi organize eden kisi bir siyasi partinin baskani ve kendiside bir bilim adamiydi.Birakin bu adamin ne oldugunu,o toplantida Milli Ekonomi üzerinde konusmalar yapildi,dünyanin dört bir tarafindan gelmis olan bilim adamlari MILLI EKONOMI'nin yararlarini konusup tartistilar.Bugün Rusya dahil bircok ülke milli ekonomiye gecis yapmistir.Bircok ülke yabanci sermayeyi ülkesine sokmamaktadir veya sinirli olarak sokmaktadir.Dünyanin bircok büyük ülkesi milli ekonomilerini ön plana cikararak güclenmislerdir.Atatürk'ün baslatmis oldugu ve tamamen milli ekonomiye bagli sanayi atilimlari sermayenin adami olan Menderes tarafindan safdisi edilmis ve ülke hem bagimli bir konuma getirilirkien hem de borc batagina sokulmustur.Menderes icin agitlar yakan onu demokrasi kahramani olarak gösterenler de onun gibi ayni yolu takip ederek ülkeyi tam bagimli bir konuma getirmislerdir.

 

Günes enerjisi Türkiye'nin belki ihityaclarini tam olarak karsilayamayacaktir ancak cok önemli bir katkida bulunacagina inancim büyüktür.Bu anlamda görüs belirten az da olsa bilim adamlari da ayni inanci tasimaktadirlar.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.