Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

VE FETHULLAH GÜLEN SAHNEYE İNDİ


GeceKuşu

Önerilen İletiler

“Muhafazakar sanat” tartışması yapıla dursun,

İstanbul Şehir Tiyatroları belediye bürokratlarına teslim ediledursun, Fethullah Gülen izlenecek yolu açıkladı.

 

Nasıl mı?

 

Takip edenler bilir; cemaatin Zaman gazetesinde her cuman Fethullah Gülen’in sohbetlerinden ve vaazlarından bölümler yayınlanır. Zaman’da bu hafta yayınlanan Gülen sohbetlerinden birinin başlığı şöyleydi: “Parodi, komedi ve meddahlık”

 

Fethullah Gülen, raslantıya bakın ki özetle şunu diyor:

 

“Tiyatronun imkanlarıyla dini değerleri aşılayabilir miyiz?”

 

İşte Fethullah Gülen’in o açıklamaları:

 

“Komiklik ve maskaralık yapmanın, insanları güldürüp eğlendirmenin bizim dünyamızda ne işi var!

Şayet, bugün bazı insanların parodi, komedi, güldürü ve meddahlık türünden farklı birer sanat alanı gibi kabul edilen bir kısım gösterilere istidat ve temayülleri varsa ve onlar kendi kanaat-ı vicdaniyeleriyle o işleri yapıyorlarsa, onlara bir çeşit ruhsat verilmesindeki asıl maksat da o alanı bir vasıta olarak kullanarak bir de o dille bazı mesajları sunmaktır. Acaba bir kesim tarafından şerre sebep yapılan bir sahada birkaç temiz niyetli insanla o alanın tutkunlarına bazı hakikatler anlatılabilir mi? Acaba o felsefenin takipçilerine kendi dillerinden konuşmak suretiyle bazı mülahazalar sunulabilir mi? Acaba yabancı kaldıkları ama biraz tanıyınca mutlaka sevecekleri dini değerlerle tanışmaları sağlanabilir mi? Acaba kendilerine hep unutturulan, fakat az hatırlayınca yüreklerini hoplatabilecek olan gerçekler onların ruhlarına da duyurularak içlerinde bir heyecan uyarılabilir mi?

 

İşte, bu duygu ve düşüncelerle bazı samimi ve hak aşığı insanlar da o sahalarda at oynatabilirler. Fakat kanaat-i vicdaniyeye havale ettiğimiz böyle bir mevzuda hata etmiş de olabiliriz. Belki de ötede bize derler ki, her zaman söz söyleme hakkı olan Zât öbür tarafta da bize der ki: "Siz zatında güzel olan İslamiyet'i ve diyaneti herkese doğrudan doğruya neden anlatmadınız? Kendi değerlerinizin cazibesi yeterli olduğu halde, niçin başka dünyalara ait bazı argümanlar kullanma yolunu seçtiniz?" İşte bu noktada da hakiki mü'minin yüreği hoplamalı ve çok korkmalıdır. İnsanı laubaliliğe çeken bazı sahalarda dolaşmak zorunda kalanlar da, dine ve millete hizmet edip etmediklerine bakmalı; yararlı olup olmadıklarına göre karar vermelidirler. Bulundukları atmosferde Allah'ı hatırlama ve hatırlatma imkânı oluyor mu, olmuyor mu? Peygamber Efendimiz'e (sallallahu aleyhi ve sellem) dair bir husus anlatılabiliyor mu, anlatılamıyor mu? Kur'an'ın bazı hakikatleri nazara verilebiliyor mu, verilemiyor mu? Belli sınırlar dâhilinde fenalıkların yüzünden peçeleri indirip onları kendi çirkinlikleriyle göstermek ve insanları birkaç cümle ya da paragrafla da olsa güzel ahlakın zümrütten yamaçlarına çağırmak mümkün oluyor mu, olmuyor mu?

Vicdanının sesine kulak vermek suretiyle bu soruları müsbet cevaplayanlar müstesna, güldürmenin, kahkaha atmanın, komiklik yapmanın bizim dünyamızda yeri yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye son 10 yildir resmen,yani iktidar eliyle bir rejim degisikligine götürülmektedir.Bu cok aciktir.Yani gizlisi saklisi yoktur,bu rejimi degistirmek isteyen kesim bunu son 10 yilda defalarca dile getirmis ve uyguladiklari siyasetlerle,cikardiklari yasalarla söylemlerle ve bu cumhuriyeti kuranlara saldirilariyla yeterince ortaya koymuslardir.Peki onlarin bu cok acik olarak rejim degisikligine gitmelerine,kendilerine karsi olanlari,tutuklatmalarina veya islevini sona erdirmelerine karsi laik ve Atatürkcü rejimi savunduklarini iddia edenler ne yaptilar?

 

Bu ülkede,birileri cikip acik acik sunu dediler:23 Nisan,19 Mayis bunlar yukardan inme,insanlara zorla birseyleri kutlamalari icin dayatilan seylerdir.Birkac ciliz ses disinda ne yapildi bu söylemlere karsi?

Bu ülkede,Atatürk'ün Genclige Hitabesi'ne karsi ahlaka sigmayan karalamalar yapildi.Bu hitabenin,gencligi iktidarlara karsi yönlendirmek icin söylendigini ileri sürdüler.Kim bunlara karsi bir eylem yapti veya eylem birligine kalkisti?

 

Bu ülkede,iktidara noterlik görevini sürdüren isim;"NE MUTLU TÜRK'ÜM DIYENE"sözünü daga tasa yazarak ilkel bir konuma düstük,dediginde kim bu amacini asan hakarete isyan etti?

 

Hergün,Cumhuriyete,Atatürk'e karsi yapilan hakaret ve saldirilara karsi,kac Atatürkcü meydanlara cikarak meydan okudu?

 

Bir avuc TGB'li ögrencinin hic cekinmeden,asla geri adim atmadan verdikleri mücadeleyi saygiyla selamliyorum.Onlar,dayak yediler,onlar tutuklandilar,onlar üniversiteden koguldular,ama asla vazgecmediler ve vazgecmeyecekler de.Mücadele budur.Bu mücadele yeterli olmadigi icin,Fetulah Gülen sahneye inmistir,Mümtazer Türköne gibi her iktidarin adami Atatürkcülere hakaret etmistir,Cankaya Noteri Mümtazer Türköne gibi bir Türklük karsitini,Atatürk Tarih Kurumuna atama cesaretini gösterebilmistir.

 

Ülkesini savunmayip düsmana teslim eden ve kacarken aglayarak arkasina bakan Krala annesi söyle söylemistir:Adam gibi ülkeni savunamadin simdi kadin gibi aglayabilirsin!

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tiyatrocu, sinemacı, ses sanatçısı veya yazarlar.... Benim hatırladığım muhalefet yapabilen, gerçekleri dile getirebilen tek kişi Levent Kırca ona da program yaptırmadılar. Büyük sanatçı dediğimiz insanlar ya ses çıkarmadı ya da yağdanlık oldu. Şimdi tiyatroya el attılar, yarın sinemaya öbür gün müziğe... Gelir kaynakları elden gidince sanatçı geçinenler uyanacak ama iş işten geçmiş olacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

"HOCANIN oKULARINA,

"KAFİRUN SÜRESİ"Nİ HEDİYE EDİYORUZ:

(euzu-billahi-emine ve erdoğanı-recim)

"1- De ki: Ey kâfirler

2- Sizin taptıklarınıza ben tapmam.

3- Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz.

4- Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim.

5- Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.

6- Sizin dininiz size, benim dinim banadır."

 

...bu din ne zaman bu yezit düşüncesinden aydınlığa çıkacak? el-cevab:"hz.ulul-emr mehdi aleyhisselam zuhur edince?" ...vesselam :)

"

– ...3.DÜNYA SAVAŞI MEHDİ'NİN TAARRUZZUHUR İLE BAŞLAYACAK? VE MERYEMOĞLU İSA MESİHİN GÖKTEN NAZİLİ İLE SON BULACAKTIR?

 

AKP VE GÜLEN REJİMİNİN KORUYUCUSU POLİSLERE:

((...hz.muhammed(saa) derki:"rüşvet alanada verenede aracı olanada lanet olsun?" öncelikli olarak "rüşvetçi polis" yaftasından kurtulmanız gerekiyor.diyorlarki:"eskiden polis teşkilatının % 82'si rüşvetçiydi şimdi oldu fethullahçı? demekki bu sefer rüşveti fethullah gülen vermiş?" biz şunu demiştik:"emniyet teşkilatında rüşvetçi ve fethullahçı polis istemiyoruz?))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.