Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Google geçmişini nasıl sileriz?

 

 

 

Google, 1 Mart 2012'den itibaren yeni gizlilik politikasını hayata geçirdi. İnternetteki kişisel bilgilerinin yeni politika altında nasıl etkileneceği üzerine birçok soru işareti dolanırken, bu “şimdilik” iyi bir çözüm olabilir.

Watch-Googles-11-Year-Worth-of-Evolution-in-Just-2-Minutes-455x273.png

Google, yeni gizlilik politikasının, sunduğu hizmetlerin daha iyi ve etkin kullanılması için hazırlandığını belirtmişti. Ayrıca, kişisel bilgilerin kullanıcıdan izin alınmadan veya kullanıcının talebi olmadan üçüncü partilerle paylaşılmayacağı da ifade edildi. Ancak, yeni döneme geçiş sürecini iyi takip edememiş olanların içini rahatlatacak bir yöntem, Google geçmişlerini silmek olabilir.

 

İnternet geçmişi, kişinin neleri beğenip takip ettiğini, nelerden hoşlanmadığını, siyasi görüşünü, dini görüşlerini, cinsel tercihlerini, yaşını ve hatta sağlık durumu hakkında birçok bilgiyi kapsayabilir. Bilgilerinin sunucularda saklanmasını veya siber korsanların eline geçmesini istemeyen kullanıcıların yapması gereken, çok basit iki basamağı takip etmek.

 

1) İlk olarak google.com/history adresine giderek, Google hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

 

2) Ardından tek yapmanız gereken “Tüm Web Geçmişi’ni kaldır” butonuna basmak ve onay sorusunu “Tamam” diyerek onaylamak.

 

Eğer geçmişinizi gösteren ekranda “Duraklat” butonuna tıklarsanız, arama motorunda yapacağınız aramaların kaydedilmesini durdurmuş olursunuz. Kısaca geçmişi silmek, bağlantıları teker teker seçip “Çıkart” diyerek ayıklamak veya aramaların kaydedilmesini durdurmak, kullanıcının vereceği bir karar.

 

Geçmişin silinmesi yeni hareketlerinizin kaydını engellemeyecektir. O nedenle bu işlemi arada bir yaparak reklamlara malzeme olmaktan kurtulabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.