Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KİM BU KABADAYI...


GeceKuşu

Önerilen İletiler

kirmizi_kedi_9786055340315.jpg

 

Yazar: Doğan Yurdakul

Yayınevi: Kırmızı Kedi Yayınları

Sayfa sayısı: 504

ISBN: 9786055340315

Basım tarihi: Nisan 2012

Kategori: Araştırma / Eleştiri / Deneme

 

Doğan Yurdakul’un “son kabadayı” Dündar Kılıç’ı anlattığı kitabı “Abi” Kırmızı Kedi Yayınları tarafından yeniden yayınlandı.

 

Kitap Dündar Kılıç ekseninde, dönemin önemli yazar ve edebiyatçılarını, solcularını, sanatçılarını, hapishanelerini ve siyasi atmosferini anlatıyor. Doğan Yurdakul, Dündar Kılıç’ı ve kabadayılığı anlatıyor gibi görünse de, aslında bir derin Türkiye tarihi yazıyor. Titiz çalışması ve bütünleyici anlatımı da, Yurdakul’un berrak dili ile bir araya gelince ortaya Türkiye’yi anlamak isteyenler için önemli bir kaynak kitap çıkıyor.

 

 

 

Abi

Kabadayılar, Mafya ve Derin Devlet

“Rahmetli Sabahattin Eyüboğlu ile ilgili bir anım var. Birlikte yatıyoruz. 12 Mart dönemi. Şimdi Sabahattin Bey Amca bana soruyor –çok zeki adamdı–: ‘Evladım Dündar, bizi buraya neden getirdiler?’ Ben de diyorum ki: ‘Aaa! Hocam. Ben diyeyim altı ay, sen de on altı ay sonra seni çağırıp soracaklar: ‘Kimsin?’ Sen diyeceksin ki ‘Ben Profesör Sabahattin Eyüboğlu’yum’. ‘Hay Allah, bir yanlışlık olmuş. Biz pezevenk Sabahattin’i arıyorduk. Kusura bakma,’ deyip seni salıverecekler. İşte seni o zannediyorlar, onun için tutuyorlar Hocam...”

Bir kuşağın son temsilcisidir Dündar Kılıç. İlhan Selçuk’un ifadesiyle “Külhanbeyi değil kabadayı, mafya babası değil kabadayı”dır. 21 yılı cezaevlerinde geçen hayatı, yeraltı dünyasının iç işleyişini, devletle olan gizli-açık ilişkilerini ve suçun evrimini gözler önüne serer.

 

Gazeteci-yazar Doğan Yurdakul “Abi” lakabıyla tanınan Dündar Kılıç’ın renkli kişiliği ve “racon” etrafında şekillenen sıra dışı yaşamı üzerinden Türkiye’nin yeraltı dünyasının bir dönemine ışık tutuyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.