Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Samizdat - Hakikatlere Dayanacak Gücünüz Var Mı?


Önerilen İletiler

134624.jpg

 

Soner Yalçın'ın cezaevinde tamamladığı kitabı satışa çıktı. Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan kitap "Samizdat" adını taşıyor.

 

Soner Yalçın'ın kitabına seçtiği Samizdat ismi Rusça bir kelimeden geliyor.

Rusça sam (kendi) ve izdat (yayım) kelimelerinden türemiş olan, "Samizdat", muhaliflerin yazdıkları ancak sansürden korumak için el altından dağıttıkları yayınlara verdiği isim olarak biliniyor.

 

Kitabının tanıtımında şu ifadelere yer verildi:

"Benim ülkemde; düşünce hayatın düşmanı, kötülüğün simgesi olarak görülür. Düşünsel değerlere tutkuyla bağlı, soru soran, arayan, kovalayan zihne sadece düşmanlık edilir. Düşünen insanın korunağı yoktur...

Benim ülkemde; iktidar ve güç uğruna hiçbir şeyden çekinmeyen her zorba güç, yalnızca kendi isteğinin onaylanmasını, gururunun okşanmasını ister...

Benim ülkemde; kafasıyla değil, ağzıyla konuşan yorumcular, açıklayıcılar, gerçekleri başka kalıplara sokarak özgürlüğü çürütmenin gönüllü aracılığını yaparlar...

Benim ülkemde; bir gazeteci - yazar hapse atılarak yayınevine, gazetesine baskı yapılarak, sonsuza kadar sessizliğe - unutuşa mahkûm edilmeye çalışılır...

Ama benim ülkemde; gerçekler de inatçıdır.

Mutlaka yazılır.

Samizdat gibi..."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

SAMİZDAT TBMM'NİN DE GÜNDEMİNDE

 

Simazdat kitabında bahsedilen, çeşitli tertiplerde rol alan Amerikalı uzmanları TBMM gündemine taşındı. İllegal çalışan "yabancı uzmanların", "yasal himaye" altına alındığı, Türkiye'de istihbarat faaliyetlerinde "Yabancı uzmanların" çalıştırıldığının artık bilindiğini gündeme geldi...

 

ATALAY BİLE BİLMİYOR

"2005-2006 yıllarından itibaren 'illegal' olarak faaliyet gösteren bu uzmanlar, Kamu Düzeni ve Güveni Müsteşarlığı Kanunuyla 2010 yılından itibaren 'yasal himaye' altına alınmışlar. Bu kişilerin ağırlıklı olarak 'İstihbarat ve Yargı' birimlerinde çalıştıkları bilinmekte, sayılarının 3000'i aştığına dair bilgiler söz konusudur. Bu konulan tahkike yönelik olarak, Genel Kurul'da yönelttilen sorulara Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'Ben de bilmiyorum' diye cevap vermişti."

 

"Bu kişilerden Susanne Hayden'ın, Emniyetçilerle, savcılarla toplantılar yaptığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde bir dizi çalışmalar yaptığı; 25-26 Ocak 2007 tarihinde İstanbul Hakimevi'nde CMK 250. Madde çerçevesinde görev yapan Özel Yetkili Savcılarla biraraya geldiği; 12-14 Kasım 2008 tarihlerinde Ankara'da yapılan "Savcılar için Siber Bilinçlendirme Semineri" ne iştirak ettiğine dair basına yansıyan somut bilgiler söz konusudur. Adı geçen, artık Emniyet ve Yargı Camiasıyla o kadar özel ve yakın ilişkiler içerisindedir ki; 27 Mayıs 2007 tarihin de Sait Halim Paşa Yalısında yapılan düğünde İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ili birlikte tanıklık yapabilmiştir."

 

Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verilen soru önergesi:

 

■ Susanne Hayden ve Lany Taman, hangi ta rihten bu yana ve hangi sıfatla görev yapmakta dırlar? Adı geçenlerle benzer şekilde Türkiye'd< Emniyet ve Yargı faaliyetlerinde hizmet veren Yabancı Uzman sayısı nedir?

 

■ Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 2-3 Aralı! 2010 günü, daha önceden kamuoyuna yansıyar programında görünmemesine rağmen neden ivedi bir şekilde 24 saatliğine ABD'ye gidip gelmiştir1?

 

■ Adalet Bakanlığı bünyesinde ya da iştirakiyle, ABD'li üst düzey Yetkili ve Hukukçularla 2005 yılından bu yana yapılan toplantı sayısı nedir?

 

■ Bu toplantılara katılan Yargıç ve Savcı'lar halen hangi Mahkemelerde görev yapmaktadırlar?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.