Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 DOMATES ÇORBASI Malzemeler : 5 adet domates 1 kaşık domates salçası 2 kaşık un 1 kaşık yağ 8 bardak et veya tavuk suyu Hazırlanışı : Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin. AFİYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 BALKABAĞI ÇORBASI Malzemeler : 1300 gr. balkabağı 4 su bardağı süt 1 soğan 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil Yarım demet dereotu Toz muskat Karabiber Tuz Kreton ekmek (üzerine) Hazırlanışı : Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye atın. Üzerine sütü ve 1 bardak su ilave edin. Tuz, biber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmekleri ilave edip hemen servis yapın. AFİYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 BAKLA ÇORBASI Malzemeler : 500 gr. taze bakla (ayıklanmış) 4 su bardağı tavuk suyu ½ su bardağı süt 1 soğan 3 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı karabiber 2 tutam kekik 4 damla limon suyu Tuz Hazırlanışı : Baklayı önce kaynar suda 10 dakika haşlayın. Keskin bıçakla çizip kabuklarını çıkarın. Tencereye yağı koyup soğanları kavurun. Tavuk suyu ve kekiği ekleyip kaynamaya başlayınca, bakla içlerini katın. Baklalar yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp baklaları süzerek çıkarın. 6-7 adet baklayı ayırıp kalan baklaları tahta kaşıkla ezin. Delikli süzgeçten geçirip tekrar tavuk suyunun içine karıştırıp, yeniden kaynatın. Kaynayınca tuz ve biberini koyup 5-10 dakika orta ateşte pişirin. Ayrı bir kasede nişastayı sütün içinde eriterek çorbaya karıştırın. 2 dakika kaynattıktan sonra kalan tereyağını, limon suyunu ve ayırdığınız baklaları çorbaya koyun. Tereyağı eriyince kaselere boşaltıp servis yapın. AFİYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 GAZPACHO ANDALUZ GAZPACHO ANDALUZ ( 6 kişilik ) ( Soğuk Domates Çorbası Malzemeler : 1/2 kg. domates 1 adet kuru soğan 4 adet dolmalık biber 4 adet kırmızı biber 2 adet salatalık 6 diş sarımsak 250 gr. domates suyu 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı 1 kahve fincanı sirke Beyaz biber Tuz Hazırlanışı : Domateslerin ve soğanların kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Biberlerin içini temizleyin, salatalıkların kabuklarını soyun ve hepsini doğrayın. Soyulmuş sarımsakları da ekleyerek tüm malzemeyi blendırdan geçirin. Sonra da süzgeçten geçirin. Üzerine domates suyu, sızma zeytinyağı, sirke, tuz, beyaz biberi ve isteğe bağlı olarak da birkaç damla acı sos koyarak karıştırın. Kızartılmış ve küp şeklinde kesilmiş ekmeklerle birlikte servis yapın. AFİYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 HAVUÇ ÇORBASI Malzemeler : 2-3 büyük havuç 6 bardak su veya et suyu 2 çorba kaşığı margarin 1 kahve fincanı patates nişastası 2 adet yumurta Yarım demet maydonoz 3 adet yeşil biber Tuz Hazırlanışı : Havuçların üzerlerini iyice kazıyıp yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ve havuçları iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu saklayıp, kevgirle havuçları alıp, iyice ezin. Sakladığınız suyun içine ezilmiş havuçları ekleyin. Diğer yandan bir tavada margarini eritin. İçine boza kıvamında sulandırdığınız patates nişastasını dökün. Karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz nişastayı çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu, biberini ilave edip ağır ateşte kaynamaya bırakın. Servis yapmadan önce yumurtaları çırpıp terbiyesini yapın ve servise sunun. Dilerseniz üzerine maydanoz serpin. AFiyET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 ŞAFAK ÇORBASI Malzemeler : 1 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı un 3 adet domates 2 çorba kaşığı salça 2 su bardağı süt 2 su bardağı et suyu Karabiber Tuz Hazırlanışı : Bir tavanın içinde margarini eritin ve unu da ekleyerek sararıncaya dek kavurun. Sonra rendelenmiş domatesleri salça ile birlikte tavanın içine ilave edin. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin.Unun topaklaşmaması için devamlı karıştırın. Daha sonra içine et suyunu yeteri kadar da tuz ve karabiberini ilave edip iki taşımlık kaynatın ve sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 KREMALI ISPANAK ÇORBASI ( 3 kişilik ) Malzemeler : 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 küçük soğan (küçük doğranmış) 500 gr. ıspanak 1/2 litre tavuk suyu 3/4 su bardağı krema 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi Karabiber Tuz Hazırlanışı : Sıvı yağı tencereye koyun. Küçük doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Kökleri temizlenmiş, yıkanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş ıspanak yapraklarını ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 çorba kaşığı kremayı bir kenarda bekletin. Kalan kremayı tencereye aktarın.1-2 dakika daha pişirin. Sonra bu karışımı blendırdan geçirin. Hindistancevizi, tuz ve karabiberi de ekleyerek püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Servis tabağına aldığınız çorbayı ayırdığınız kremayla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 MACAR ÇORBASI Malzemeler : 1 adet yumurta 4 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı un 1 adet tavuk suyu tableti 4-5 dilim salam 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Nane Tuz Hazırlanışı : Yumurta ve yoğurdu bir çatalla iyice çırpın ve çorbayı pişireceğiniz tencereye aktarın. Unu ekleyip biraz su ilavesi ile incelterek, topaksız bir kıvama gelmesini sağlayın. Üzerine 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini ilave edin. Küçük kareler şeklinde kestiğiniz salam dilimlerini tencereye koyun. Hafif ateşte ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynayana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve kırmızıbiberi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün. Üzerine de naneyi serpin ve servis yapın. AFİYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 TAVUK ÇORBASI ( sütlü ) Malzemeler : 6-7 bardak tavuk suyu 1 tavuk butu (haşlanarak doğranmış) 1 kaşık un 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı ½ çay bardağı tel şehriye 1 kaşık yağ ½ demet maydanoz Hazırlanışı : Bir tencereye yağ ve unu koyarak pembeleşene kadar kavurun. Tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Haşlanmış tavuk etleri, tuzu ve karabiberi de katarak kaynatın. Kaynayan tencereye şehriyeleri atın. Ayrı bir kasede süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. Şehriyeler pişince tencereye ilave edin. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ince kıyılmış maydanozla servis edin. AFiyET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 UN ÇORBASI Malzemeler : 1 su bardağı un 2,5 su bardağı kaynar süt 2,5 su bardağı kaynar su 2 yumurta sarısı ½ su bardağı krema 4 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı : Tereyağını eritince unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Sütü ve et suyunu da sürekli karıştırarak ekleyip 10 dakika kaynatın. Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpıp kremayı ekleyerek iyice çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan çorbaya devamlı karıştırarak yedirin. Tuzu da ilave edip birkaç defa daha karıştırıp tencereyi ateşten alın. Çorbayı tel süzgeçten süzüp kaselere alıp servis yapın. AFiYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 ÇERKES ÇORBASI malzemeler Su: 5 Su Bardağı Süt Pilavlık bulgur: 1 Su Bardağından iki parmak eksik Tuz: Yeteri kadar Yoğurt: 4 Yemek Kaşığı Sarmısak: 4 diş Yoğrulmuş mantı hamuru: 100 gr. (bir yumurta büyüklüğünde) Yapılışı: 1- Su önceden kaynatılır. 2- 200 gr. bulgur ilave edilir, 20 dakika karıştırılmadan kaynatılır. 3- Mantı hamuru fasulye büyüklüğünde yuvarlanarak kaynamakta olan tencereye ilave edilir. 4- Tekrar 10 dakika kaynatılarak süt, tuz ve yoğurt ilave edilir. 5- 10 dakika kaynatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilirek servise sunulur. 6- 4 diş sarmısak dövülerek ayrı soslukla çorbanın beraberinde verilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ gezgiç Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 tarifler için çok teşekürler. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.