Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

O Adam Geldi - Tayyip Erdoğan Abdulhamid han


Önerilen İletiler

YAZAR: MEHMET ALPEREN

O ADAM GELDİ

MEHMET ALPEREN DEN YENİ BİR ESER DAHA ABDULHAMİD HAN VE TAYYİP ERDOĞAN ARASINDAKİ BENZERLİKLERİ ELE ALAN MUHTEŞEM ESER

ÇOK YAKINDA SİZLERLE..

o-adam-geldi-500x500.JPG

Bakanlar kurulu toplantısı / ANKARA

Türkiye Cumhuriyet Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ülkenin kaderini değiştirecek radikal kararların alması vakit geldiğini biliyordu. Bu sebeple bu bakanlar kurulu toplantısında yapacağı konuşma çok önemliydi;

Değerli arkadaşlar;

Ceddim Cennet mekan Abdulhamid Han Tahta çıktığı sıralarda ülkenin manzarası hiçte hoş değildi. Ordu siyasete bulaşmış içte ve dışta bölücü hareketler artmıştı. Osmanlıyı yıkmak isteyen batılı güçler içerde Ermenilerle Yahudilerle iş birliği halinde çalışıyorlardı. Abdulaziz gibi bir sultanı bileklerini keserek öldürmeye, yerine geçecek olan Sultan Murat hanı delirtmeye kadar giden saray içi ihanet şebekeleri, dışarda ise devasa osmanlı ordusunu atıl bırakarak Rus ordusunun İstanbul yakınlarına kadar gelmesi ülkenin nasıl bir çember içerisine düşürüldüğünün çok açık bir fotoğrafı değil mi?

Abdulhamid han ne yapacaktı. Bu resme bakar ülkenin kaderini tayin edecek gözü kara kararlar alması gerekmiyormuydu?.

Bizde öyle yaptık.

Abdulhamid han ülkeyi sağlıklı şekilde idare etmenin, bu ihanet çemberinden kurtarmanın, Osmanlı ülkesini paylaşmaya hazırlanan aç kurtları durdurmanın yolunu bulmalıydı. Bunun için sağlam bir istihbarat kadrosunun gerekliliğini anladı ve ilk iş olarak Yıdız İstihbaratı kurmadımı ?

Bizde öyle yaptık

Sayın bakanlar. Biz yıllar önce siyasete atıldığımızda ülkemiz insanların refahını saadetini düşünerek yola çıktık.Siyaseti bir makam olarak değil bir hizmet aracı olarak gördük ve öyle olması gerektiğine inandık. Bu sebeple rahmetli hocam Necmettin Erbakan beyin arkasından yıllarca mualefete düşmeden partimizin liderine ve kadrolarına karşı olumsuz tavırlar almadan bize verilen görevleri üstlendik ve yerine getirmek için tüm samimiyetimiz ile çalıştık. Allaha şükür Rabbim bu iyi niyetimziden dolayı bize daha yetkili makamlar nasip etti ki ülkemiz insanlarına daha iyi hizmet etme imkanını bulduk. Elimizi taşın altına koyduk. Yıllardan beri ülkeye kan ağlatan statükoculara inat ülkem insanlarının hak ettiği hizmeti getirmek için hukuk alanında idari maslahatta, ekonomide eğitimde şehirleşmede adete çağ atlattık. Geçmiş hükümetlerin yaptıkları borçları ödedik.

Bakınzı Ceddim Abdulhamid han tahta geldiğinde ülkenin ne kadar borcu vardı. Eğitim ne kadar ihmal edilmişti. Dış dünyada itibarımız ne hale gelmişti, adalet ne hale getirlmişti. Burada Mithat paşa ve avanesi ülke kaderine kara bulut gibi nasıl hakim olmuştu ? Mithat paşa ve ekibini ve benzer paşaları adalet önüne çıkarttı.

Biz geldiğimizde bakın duruma. Boşaltılmış bir bütçe, iflas ettirlmiş onlarca banka, çökmüş bir ekonomi itibarsız bir ülke,uykusu kaçan general irtica çığırtkanlığına karısına kızan general ihtilal hesaplarına oturmuyormuydu?

Biz ne yaptık?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.