Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Baymış


bozan

Önerilen İletiler

Bilmek istemediğimiz siyasi tarih bize şöyle der ; Ey millet bu ülkede temsili siyasete geçileli tam 130 yıl olmuştur. Bu ülke çoğulcu siyesete de en az yüzyıldır sahiptir zira bzi daha portakal ağacına çiçek olarak bile düşmeden bu ülkede fırkalar vardı, çekişmeler vardı. Boşunamı İttihat terakki hürriyetçileri önce sopalayıp sonrada Sinopa sürmüştü.

Tarih sizin keyfinize göre başlamıyor ne de sizin keyfinize göre bitecektir, bu sözüm Samuel Noah'a da göndermedir. ( gerçi anlamıştır benim münevver gençliğim ). Bu ülkenin bugün geldiği noktada akıllıların olduğu kadar salakların da payı yüksektir de ondan.

Tarihi derinliği olmayan yorumlarımız o yüzden böyle güdük kalır. Yani ilk rüşvet alıp verenlerin Sümerlerden başladığını bildiğimiz kadar yenilik taraftarlarının da bu ülkede yüzyıllardır var olduğunu bilmek lazımdır.

Amma ki 200 yıl öncesinin İstanbul adamı ile şimdiki köylüleri aynı kefeye koyarsanız bunu bildiğiniz hiçbir terazi tartamaz. Kısacası bugün kendi çocuğunu bir devlet dairesine yerleştirmek için, askere gidecek çocuğunu yakın bir mahale taşımak için, bir parça daha az vergi vermek için kırk yeri telefonla arayan benim köylüm asla adam olmayacaktır. Zira Ziya paşa istemese de bir kaç kuruş mürtekibinin cay-ı kürek olması ile milyonla çalan arasında hiçbir fark yoktur. Benim köylüm bu kadar da çalınır mı bu kadar da ahlaksız olunur mu diye yakınır amma çeşmenin başına geçse kendisinin ne yapacağını bir kaç kuruş çalarak güzelce ifade eder.

Terör korkusunu şu anda kullanan kim diye düşünemez bu ülkenin genç evlatları. İrticadan nemalanan ile Cumhuriyetten faydalanan arasında usulen ve ruhen hiçbir fark yoktur da bunu hangi köylüye nasıl anlatacan.

İşte bu yüzden o yüksek tahsilli davullar Baymış'ı hep bayılmış bir adam gibi anlayacak da Moğolların buraları bir zaman tavattun ettiğini anlamayacak, onu anlamadığı içinde ya sağcı olcak ya solcu ya da futbolcu. Böylece bu ülke her zaman ya biz ya siz ya da onlar olarak kalacak.

 

Bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.