Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AKP TEHLİKELİ VİRAJDA


GeceKuşu

Önerilen İletiler

AKP’nin iktidara gelişi onuncu yılında. Bu süre içinde AKP Türkiye halkının başına olmadık çoraplar ördü. Uluslararası sermayenin en gözde partisi olarak iktidara getirilen AKP hiç kuşku yok ki, bu 10 yıl içinde emperyalistlerin kendisinden istediğini harfi harfine yerine getirerek iktidar koltuğuna oturtulmasının borcunu ödedi, ödemeye devam ediyor.

 

10 yıl içinde Türkiye ekonomisi dibe vururken bu dibe vuruşun en ağır sonuçlarını ise işçiler ve emekçiler ödedi. Sayısız işçi işinden atıldı. İşsizler ordusu her geçen gün daha da büyüdü. İşlerini kaybedip yeniden işe girme şansı olanlarsa çok daha düşük ücretlerle çalışmak zorunda kaldılar. Özelleştirme sonucu işlerini yitirenler ise daha önce çalıştıkları işin denginde bir iş bulamadıkları gibi oradan oraya yollanarak canlarından bezdirildiler. TEKEL işçileri ortada kaldı. 4C kadrosundan oraya buraya gönderilenlerin yaşamlarını sürdürmeleri olanaksız hale geldi. Özetle işçilerin tepesine AKP iktidarı bir kovan arı boşaltıp canlarına okudu.

 

Memur ve öteki çalışanların ücretleri ise yerinde saydı. Üçüncü ayına girmesine karşın memurlar devede kulak zamlarını bile alamadılar. Emeklilerse açlıkla boğuşmakta büyük acılar çekmektedirler. Yani AKP iktidarı yaşamı herkese zindan etti. Oysa AKP iktidarı ile birlikte köşeyi dönenlerin haddi hesabı yok. Öyle ki, bu yüzden Kamu İhale Kurumuna bile operasyon çekildi. İktidarın kanatları kendi aralarında vurgun paylaşma konusunda anlaşmazlığa düştükleri için polis operasyonu sonucu bazı şirket sahipleri ve KİK’ten yetkililer gözaltına alındılar. İktidara yolsuzluğa sıfır tolerans diye yerleşenler iktidarları döneminde deveyi hamutuyla yutar oldular. Vurgun vurdukça semiren semirdikçe daha çok vurgun vurmak isteyen AKP’nin zenginleri ülkede cirit atar oldular.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP TEHLİKELİ VİRAJDA

 

Yargı tam anlamıyla siyasallaşıp bu yönde kararlar veren ve bağımsızlığını yitiren bir kuruma dönüştü. Ülkede yargıya olan güven neredeyse sıfırlandı. AKP içinde iktidar ortağı konumunda olan Fethullahçılar’la Erdoğancılar sık sık karşı karşıya gelir oldular. İlk olarak şike konusunda yapılan düzenleme sonucunda kendi içlerinde bir çatlak meydana geldiyse de bu çatlak hasta yatağında Erdoğan’ın çıkışması ile sıvandı ve Abdullah Gül tarafından veto yiyip gönderilen şike yasası TBMM’de yeniden kabul edilerek yasalaştı. Ne var ki, sıvanan çatlak alttan alta büyümeye devam etti. Yargı MİT’in tepesindekileri ifade vermeye çağırınca kavga bir kez daha koptu ve Erdoğan tarafından kimi polis yetkilileri görevden alınıp başka yerlere “rutin” görevlere gönderildiler. İstanbul polisinden çok sayıda kişi doğu ve güneydoğuya gönderildiler. Bu konuda bir açıklama yapmak zorunda kalan yetkililerse bu durumu da olağan çerçeve içerisinde cereyan eden olaylar olarak değerlendirip bir kez daha olayı örtbas etmeyi seçtiler.

 

Haklarında tutuklama kararı verilen üst kademedeki MİT’çiler ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ı ise kurtarmak sanıldığı kadar kolay olmadı. Öyle ki sözü geçen kişileri yedirmemek için Başbakan’ın talimatıyla mecliste kişiye özel yasa çıkartılıp Başbakan izin vermedikçe MİT’çilerin tutuklanmaları ve sorgulanmaları önlenmiş oldu. Bu fırtına içinde süren kavgayı kol kırılır yen içinde kalır göstermek için AKP sözcüleri açıklama üstüne açıklama yapmak zorunda kaldılar. Öyle ki, kendileri için açıktan açığa laiklik karşıtı odak tanımlaması yapılarak tarikatlarla ilişkilerinden söz eden Anayasa Mahkemesi’nin geçmişteki kararını doğrulamaktan bile çekinmeyerek “bizim tabanımız tarikatlardır, biz kendi tabanımızı küstürecek niçin iş yapalım ki” dediler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP TEHLİKELİ VİRAJDA

 

İçte iyice çuvallayan AKP’nin görünen hali dışta da hiç mi hiç iyi olmadı. Hemen tüm komşularımızla AKP iktidarı sayesinde Türkiye ağır sorunlar yaşar oldu. AKP iktidarı sözcüleri emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak komşularımızı tehdide yöneldiler. Suriye hemen her gün tehdit üstüne tehdit edildi. Amerika’dan aldıkları emirle Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu ortalığı toza dumana kattı. Suriye’ye hemen girmeyi de savunan AKP iktidarı bununla da yetinmeyerek Suriyeli muhalifleri toplayıp silahlandırmaya başladı. Türkiye üzerinden gerçekleştirilen saldırılar gizlenemeyecek denli açık yapılır oldu. Emperyalistlerle işbirliği içinde olan AKP iktidarı her anlamda Suriye rejim karşıtlarını besleyip donatarak bir işgal durumunda Suriye üzerine salmayı düşündüler. Kısaca özetlersek AKP iktidarının Suriye’ye karşı geliştirdiği politika hiçbir zaman onaylanmayacak bir politika olmasına karşın AKP ve AKP’yi destekleyen çevrelerce desteklenir oldu.

 

Bugün AKP tehlikeli virajlarda koşmayı sürdürmektedir. Son olarak eğitimi onca gericileştirdikleri ve eğitim kadrolarında yaptıkları tahribat yetmiyormuş gibi üstüne üstlük bir de 4+4+4 sistemi adı altında yeni bir durumu oldubittiye getirerek ülke gündemine soktular. Türkiye gerçekleriyle asla bağdaşmayan bu sistemin özü Türkiye için sosyal, siyasal ve ekonomik olarak bir yıkım olmasına karşın Başbakan Erdoğan bu yöntemi ağzını doldura doldura savunmakta bu yönde düşünce belirtenleri ise tehdide yeltenmektedir.

 

5 yaşından itibaren 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinin Türkiye’de koşulları kesinlikle yoktur. Bu yönde Türkiye’nin alt yapısı neredeyse sıfırdır. Ne var ki, AKP bu sistemi savunmakta çocuklarımızı gelecekte köle işçiler yapmak için kolları sıvamış bulunmaktadır.

 

Özellikle de kız öğrenciler için sosyal bir yıkım olan bu sistem çocuk yaşta kızlarımızın evlendirilmelerini getirecektir ki, zaten Türkiye böylesi evliliklerin yıkımını hemen her gün yaşamaktadır.

 

Diğer yandan çocuklarımız verilen eğitimle “dindar” ya da “kindar” olarak eğitileceklerdir. Daha çocuk yaşta İmam Hatip Liselerinin alt birimlerine yerleştirilen öğrencilerin kafaları iyice yıkanacak emperyalizmin çıkarı için çalışacak nesiller yetiştirilmiş olacaktır.

 

AKP’nin bu yeni oyununu kesinlikle işlemez kılmak, ülkesini seven, çocuklarına özgür bir gelecek bırakmak isteyen her yurttaşın görevidir. Bugün ülkesinin bu karanlık geleceğini görmezden gelerek umursamaz davranan herkes AKP ve emperyalizmin işbirlikçisi olacağının farkına varmalıdır.

 

AKP güven vermeyen bir parti olarak daha fazla iktidarda kalması olası değildir. Kendi içinden devrilmesini beklemek de fazladan hayalcilik olur. Bu nedenle AKP’nin bir an önce iktidardan gönderilmesi zorunlu hale gelmiştir.

 

Bunlar nasıl geldilerse öyle gönderilmeli, bıraktıkları izler hemen her alandan iyice kazınmalıdır. Kazınmalıdır ki, Türkiye bir daha köylülerin, esnafların, işçilerin, memurların emeği ile geçinen tüm ülke yurttaşlarının açlık ve yoksulluk yaşadığı bir cehennem olmaktan kurtarılmalıdır.

 

Emperyalistlerin cirit attığı bir ülke olan Türkiye savaş kışkırtıcılığı yapan bir ülke değil, barışı savunan bir ülke olarak bölgedeki yerini onurluca almalıdır.

 

Saldırı ve savaş örgütü NATO ve emperyalist ülkelerin, kara bir bulut olarak Türkiye’nin üzerinde dolaşan bu şer odaklarının ülkemiz içnde etkinlikleri yok edilmelidir.

 

 

TURGUT KOÇAK

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.