Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HERKEZ BIR ENGELLI ADAYIDIR..


GÜLSÜN

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 51
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

hayret bir kisi bakmis ya ne sevindim duyarli bir senmisin arkadasim cok tsk ederim sana :) paylasmak istediklerini sende paylasa bilirsin resim ekle yada cevrende tanik oldugun engellilerle ilgili bildiklerini yazabilirsin tsk,ler :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hayret bir kisi bakmis ya ne sevindim duyarli bir senmisin arkadasim cok tsk ederim sana :) paylasmak istediklerini sende paylasa bilirsin resim ekle yada cevrende tanik oldugun engellilerle ilgili bildiklerini yazabilirsin tsk,ler :clover:

 

 

oooooooo sen bunu demişsin ki ben bu başlığa en 4 sayfa açtıracak kadar bişeyler yazmazmıyım ...

birazdan dönüyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

engelli ,duyarlılık deyince benim aklıma çok önceden okuduğum stefan zweig in acımak romanı geldi

 

Konu açık ve net: Acımak ve merhamet olguları üzerine kurulu bir senaryo.

 

Çoğu romanda olduğu gibi gerçek yaşamdan alınmış olmanın izleri bir hayli fazla. İkinci Dünya Savaşı patlak vermeden hemen önce, Avusturyalı genç ve tecrübesiz bir subay olan Teğmen Hoffmiller, yeni görevi gereği Viyana' nın küçük garnizon kasabalarındaki bir tabur birliğine gönderilir. Bu küçük kasabada iş haricinde yapacak birşeyler bulamamanın sıkıntısıyla yaşarken, kasabanın ileri gelen soylularından olan Kekesfalvalar ile tanışma olanağı bulur. Bu varlıklı ailenin konağına yaptığı sık ziyaretler, bir anlamda yaşamını ters-yüz eden ve kendisini sonu belirsiz girdaplara sürükleyen bir sonun da başlangıcıdır aynı zamanda.

 

Romanda acıma duygusunun işlenişi ise Hoffmiller'in Bay Kekesfalva'nın kötürüm olan kızını tanıması ve arkadaşlık kurmasıyla başlıyor. Sevgi ile acımak arasındaki ince ve belirsiz çizginin yorumlanması ve bunu yaparken Zweig' in kalemin adeta dansettirircesine yaptığı olağanüstü psiklolojik tahliller, en kötü okurda dahi kitabı okurken bir sonraki sayfayı çevirmek için sabırsızlık hissi uyandıracak nitelikte. Belinden aşağısı felçli olan bu kızla tanışması sonrası gelişen olaylar ağı, tamamen kahramanımız Hoffmiller' in istemi dışında örülmekte.

 

birikinti den alıntı yaptım bu kitabın okunmasını öneririm

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Acımak sevgi getirmez bence...düşünsenize hize acıyan insanların çevrenizde bulunması ne büyük bir acı olur!ama sevgi ve acıma duygusundaki o çizgiyi bence bir çok insanımız başaramıyor ee haliyle engelli olanlar ya kimisi tamamen insanlara küsüyor yada buna katlanmak zorunda kalıyorlar yalnız kalmamak adına...

 

Size 2 tane anımı anlatıcam..3-4 sene önce sanırım bayram gibi birşeydi ve köyde dedemlerin evine bi misafir geldi çocukları otistikti :( bilenler bilir otistik çocuklar (ileri yaşta otistik görmediğim için çocuklar için konuşuyorum) diğer engellilere nazaran daha kötü durumdadılar.mesela spastik bi çocukla diyalog kurabilirsiniz belki sizi sever ama otistiklerde durum çok farklıdır sizi görmez bile.neyse bana bayramda ikram edilen almak zorunda olduğum şekerleri cebime koymuştum...oturduğu yerde sallana sallana bana bakıyordu çocuk,yalan söylemeyeyim otizmden hiç bi bilgim yoktu spastik sandım ve cebimdeki şekerlerden bi tane çıkarıp vermek istedim elime vurdu ve şeker divanın altına uçtu hafifde bağırdı elime vururken.sonra uzun bir süre yatağa baktı bana bakmaya başladı.sohbete daldım ayağım ucuna kadar gelmiş paçamı tuttu ve uzattığım şekeri aldı :) ailesi falan inanamadı :)

 

diğeri ise yine köyde başka bir akrabamdayım...Bizim buralarda her gelene sofra kurulur.akrabalarımızdan 2 çocuğuda emekleyerek yürüyüp hemen hemen hiç konuşamıyorlardı.Annesi onları doyurmaya niyetli rahat yemek yiyemiyorlardı o ara misafirler geldi kadın elindeki tabağı bırakıp akrabama yardım etmeye başladı bende aldım kendim yedirdim çocuklara.nasıl olduysa bunu unutmuşum ben 2 sene geldiklerinde annesine beni işaret etti :) yemek işareti yaptı çocuk :) o hatırladı ben hatırlamakta zorlandım :) o kadar güzel bir duygu ki ! :):blushing:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

anlatmak ister misin ?

 

benim onlarla iletişimim aşma aşama oldu sayılır

ilkinde onlara aşırı iyi davrandım zaten bende ellerini tutsam elimde kalacak korkusu vardı

davranışlarım göze batacak kadar iyiydi bana vurduklarında (onların gücünün sağlam bi insanda bulunduğunu hiç sanmıyorum) bile güldüm falan onlar bu sahtecilikten hoşlanmamışlardı ve yanımdaki arkadaşı sevdiklerini beni sevmediklerini söylediler :(

 

ikincisinde sanki onların bi özrü yokmuş gibi davranayım dedim herkese davrandığım gibi çocuklardan biri yine bana vurdu bu sefer bende ona zarar vermekten korktuğum için şakayla kollarından değil ceketinden tutunca çocuğun eskimiş ceketi caaaaaaaaaart diye yakadan aşağıya doğru yırtıldı çocuk bana dik ceketimi seni şikayet edicem diye bağırdı bendeki korku bendeki utanma ... :blushing:

 

en sonuncusunda tavrım sara k gibi oldu doğal davrandım normal tepkiler verdim yarım saat sonra çıkıp gidecek ve kötü bişeyler yaşamak istemeyen bir misafir gibi o zaman hoşa gitmiş olmalıyımki ben gidene kadar hiç yanımdan ayrılmadılar ve hep yanlarında kalmamı istediler amaaaaaaaa birlikte bahçeyi gezerken kol kola girdik yine o güç kollarım acıyor ama bu sefer o anki mutluluk ve iç huzurdan önemsemedim B)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

farkindamisin marti resimler genelde yurtdisindan

 

sanirim türkiyemizde engeliler icin bukadar güzel kolaylarstirici olanaklar yok belki vardir ben bilmiyorum ama derlerya zenginsen her imkan var ya parasi olmuyanlar degilmi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

gülsün benim boluda bi arkadaşım var.bi aileden söz etti bana.çocukları hem zihinsel hemde bedensel özürlü.yaw çocukcağızı hiç bi yere çıkarmıyorlar :angry: utanıyorlarmıdır nedir anlamadım gitti...ben burda bi kaç kişi ile görüştüm bedava tekerlekli sandalye ayarlayacaktım istemedi ailesi!!!biraz daha uğraştım hem sandalye hemde her ay bi miktar para yardımı sağlayacaktım sonra düşündüm ailesi o parayı sigara parası yapar çocuk aynı kalır diye vazgeçtim.Eğitim gülsün eğitim paran olmuş olmamış sorun değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bilemiyom ama tv de haberlerde görüyoz bazen cocuklar zihinsel engeli diye dama bagliyorlar ayaklarindan zcincirle kitliyorlar nasil bir anne baba yüregi bu ya neyse ben üzülüyorum böyle seylerde

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Bu otobüsleri Özürlüler de Rahatça Kullanabilecek…
Engelli bir birey olmanın en güç yanının sağlık sıkıntıları olduğu sanılır. Oysa yaşanan onca ağır ameliyatlardan, çeşit çeşit ilaçlardan, çekilen ağrılardan ziyade en çok toplum dışında kalmak acıtır insanın canını. İstediği zaman istediği yere gidememek, 10 dakika mesafedeki yere bin bir zorlukla ulaşmak, engellerin en büyüyüdür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu engelleri aşılması için son 2 yıldır önemli çalışmalara imza atmakta. Bu kapsamda öncelikle Zeytinburnu-Beşiktaş tramvay hattı uygun hale getirilmişti.
Ancak tramvay hatları, sadece belirli bir hatta ulaşım sağlaması sebebiyle, sorunun çözümünde gerekli açılımı sağlamaktan uzak kalmaktaydı. Özürlülerin engelsiz bir biçimde ulaşım olanağından yararlanarak bir yerden bir yere gidebilmesinin en önemli ayağını otobüslerde de aynı olanağın sağlanmasıyla mümkün olabilirdi. İşte bu doğrultuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi özürlüler açısından tarihi bir adım atarak özürlülerin kullanımına uygun otobüsler hizmete koydu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın göreve geldiği aylarda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ni ziyareti sırasında “Belediyenin bu andan sonra alacağı tüm otobüslerin özürlülerin de kullanımına uygun olması” talimatı kapsamında satın alınan otobüslerden 277 adedi geçtiğimiz günlerde hizmete sunuldu.
Alçak silüetli, orta bölümünde asansör tertibatı bulunan araçlar, yürüme güçlüğü çeken ya da tekerlekli sandalye kullanan en ağır özür grubundaki vatandaşlarımıza hizmet verebilecek özellikte. Hizmete konulan otobüsler, öncelikle Kadıköy-Topkapı, Sarıyer-Taksim, Yenibosna-Mecidiyeköy, Yenikapı-Şişli vb toplam 51 ana otobüs hattında hizmet verecek.


Daha güzel yaşanır bir dünya için belki yetersiz ama devamının gelmesinide ümit ederek



Özürlülerin sosyal hayata katılımına büyük kolaylık sağlayacak bu hizmetinden dolayı Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere tüm belediye yetkililerine teşekkürler…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.