Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HAYDİ YAPALIM TÜRKİYE


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

 

Ads%25C4%25B1z.png

 

Dünya Temizliği Eylemi için 100 Ülkenin Gönüllüleri Birleşiyor

 

Dünyanın her yerinden gönüllü gurupları ve çeşitli kuruluşlar, 100 ülkenin illegal atık ve çöplerini temizlemek ve toplumun farkındalığını arttırmak için Dünya Temizliği (World Cleanup) adı altında bir uluslararası hareket başlatıyorlar.

 

Hareketin öncülerinden olan ve aynı zamanda teknoloji girişimcisi Rainer Nolvak şöyle diyor: "Bu... sadece doğaseverlerle ilgili bir şey değil. Bu herkesin gerçeklerin farkına varması ve çöplerin, dünyanın en hor görülmüş kaynağı olduğunun anlaşılmasının projesidir."

 

Dünya Temizliği 2012, 24 Mart 2012 ve 25 Eylül 2012 arasında her ülkenin ayrı ayrı yapacağı ülke bazında ya da şehir bazında gerçekleşecek bir günlük temizlik gününden meydana gelmektedir. Şu anda dünyanın her yerinden 60’a yakın ülkenin ekipleri kendilerini hazırlamaktadırlar. Bu ülkeler: Afganistan, Arnavutluk, Ermenistan, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Barbados, Benin, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Kamboçya, Şili, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gambiya, Gürcistan, Gana, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Hindistan (Yeni Delhi, Hyderabad, Lucknow, Patna), Endonezya, İtalya, Kenya, Kazakistan, Kosova, Litvanya, Liberya, Letonya, Makedonya, Moldova, Fas, Nepal, Hollanda, Nijerya, Nijer, Portekiz, Romanya, Santa Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Senegal, Sırbistan, Slovenya, İspanya, Sri Lanka, Sudan, Taylan, Tanzanya, Togo, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Birleşik Krallık, A.B.D. (San Fransisco) ve Rusya.

 

"Haydi yapalım!" (Let’s Do It!) fikri 2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da filizlendi. 3 Mart tarihinde 50.000 kişi bir araya gelerek ülkenin her yerindeki 10.000 ton çöplüğü 5 saat içinde temizledi. Eylemin görüntüleri bir anda yayıldı ve şu anda tek günde temizlik modeli 15 ülke tarafından şok edici sonuçlarla tekrar edildi. Toplam katılımcı sayısı 2.4 milyonu buldu ve ülkelerdeki katılımcı sayısının nüfusa oranı %4 ile %14.7 arasında değişmekte.

 

Nolvak şu noktaya önemle vurgu yapıyor: “Eylemlerimizde son derece basit ve pratik bir "Haydi Yapalım!" felsefesi uyguluyoruz. Kimseyi suçlamayın, sadece nasıl durumu düzeltebileceğimizi araştırın ve herkesi davet edin!"

 

Gelecek yıl için öncülerin hedefi, en az 100 ülkede gönüllülerin çabalarını biraraya getirmek ki daha fazla kişinin katılması için uygun ortam hazır. Bu eylemler son derce sorumluluk sahibi kişiler tarafından, çok farklı mesleklerden gelen gönüllülerce, hepimizin bir fark yaratabileceğini kanıtlarcasına başarıyla uygulandı.

 

Şimdi harekete geçme zamanı! Çöpsüz bir dünya mümkün. Dünya temizliği 2012 ekibi bu olimpik "temiz dünya" oyununa katılmak isteyen bütün ülkeleri ve insanları daha temiz bir dünyaya davet ediyor.

 

http://www.turkish-media.com/forum/videos/view-1596-haydi-yapalim-turkiye/

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.