Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MİT CEMAAT’İN “KOZMİK ODA”SININ PEŞİNDE


GeceKuşu

Önerilen İletiler

MİT CEMAAT’İN “KOZMİK ODA”SININ PEŞİNDE...

Yabancı bir istihbarat örgütüyle ilişkisinden şüpheleniyor...

 

İlk işareti emniyet müdürü Hanefi Avcı verdi. Dolayısıyla başına getirilmedik kalmadı.

 

“Haliçte Yaşayan Simonlar” kitabında yazdı.

 

Sayfa 530: Ergenekon veya benzeri davalarda, askeri belgeler dahil tüm belgeler cemaat tarafından daha önceden temin ediliyor. Cemaatin imamları tarafından inceleniyor, sonra polisin ve hukukçuların imamları organizesinde bazı savcılar ve polislerin katıldığı toplantılarda plan yapılıyor, ardından dokümanda adı geçen kişi ve olaylar araştırılmaya başlanıyor. İstihbarat birimi bu olayı gizlice soruşturmaya, dinleme ve izleme faaliyetlerine başlıyor, toplanan bilgiler ışığında nasıl bir operasyon yapılacağı planlanıyor. Orijinal dokümanların arasına fazla şeyler konularak, birbirine karıştırılarak olaylar çarpıtılıyor.

 

Sayfa 551:“Fethullah Gülen cemaati mensupları ordu içindeki birçok olaylarla ilgili her türlü dokümanı alıp biriktiriyorlar. Bu belgelerin dışarı çıkarılıp belli sorumluların denetiminde güvenli yerlerde saklandığı biliniyor; hatta tahmin edilenden daha fazla askeri evrak dışarıda arşivlenmiş durumda.”

 

Evet, MİT şimdi cemaatin bu “Kozmik Oda”sının peşinde. Aslında bu konu MİT’in görev sahasına girmiyor ama MİT, cemaatin bir yabancı istihbarat birimiyle yakın ilişki içinde olduğunu ve casusluk yaptığını düşünüyor.

 

Görünen o ki, gelecek günler şaşırtıcı olmaya gebe!...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

basbugun-imami-kim-0103121200_m.jpg

BAŞBUĞ'UN İMAMI KİM?

 

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, her kurumda bir "imam" olduğunu, cemaat mensuplarının resmi amirlerinden değil onlardan talimat aldığını yazdı; hatta Emniyet’in "imamı"nı deşifre etti. Kendini Silivri’de buldu!..

 

Bir diğer Silivri sakini, emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında hazırlanan iddianamedeki o ifade sebebiyle Avcı’yı andım. İddianameye göre: "Başbuğ, Ergenekon terör örgütü adına TSK’ya sızmış"!..

 

Malûm, emir-komuta mekanizmasının en kesin ve sert biçimde uygulandığı kurumdur TSK. Hal böyle olunca Orgeneral rütbesine gelmiş bir askerin emir alacağı kişi veya makamın ondan üstün olması gerekir.

 

Bir orgeneralin, hele de bir Genelkurmay Başkanı’nın bir yüzbaşı veya albaydan emir alması düşünülemeyeceğine göre, kim veya kimlerden emir alabilir? Ancak Başbakan’dan!.. Bir de -Türk-NATO muhabbetini düşünürsek- belki NATO Komutanı'ndan!.. Daha ötesi var mı? Bu durumda "ETÖ"nün 1 numaralı koltuğuna bilerek-bilmeyerek onlar uygun görülmüş olmuyor mu? (1 numara NATO ise ona da ETÖ değil Gladyo denir)

 

Ast-üst karışması ancak ne zaman olur? Eğer bu "ETÖ"de bir tarikat-cemaat yapılanması varsa!.. İşte o zaman bir çavuş veya yüzbaşı, ne bileyim, bir sayman ya da hastane müdürü bir orgenerale: "TSK’ya sız." der, o da "sızar"!..

 

Mantıki ve mümkün mü? O bakış açısı, bir takıntının dışa vurumu olabilir mi?

 

Necdet Özel direnirse...

Başbuğ’un suç delillerine de bakalım:

Basın toplantısı ve açıklamaları; hatta gazetecilere verdiği röportajlar...

Bu ne demek?

Genelkurmay Başkanı konuşamaz, Kurumuna sahip çıkamaz, Yüzlerce askerin tutuklanmasına ses çıkaramaz...

Tam da AB’nin istediği şey: TSK üç maymunu oynasın!..

 

Yeni Genelkurmay Başkanı Necdet Özel tehlikeyi erkenden fark ettiği için Başbakan’dan izin almadan konuşmadı... Öyle ki; yeni Anayasa ile ilgili görüşleri bile tabir-i caizse Meclis’e gizli-saklı ulaştırdı. Tüm dikkatine rağmen "ileri demokratlara" kaş çattırdı.

Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila’nın yazılı sorularına cevap verdi ya.. orada "Kürtçe eğitim"le ilgili bir soru vardı ve Özel karşı çıkıyordu.

 

Bir Tv programında gördüm: prens gazetecilerden biri Fikret Bila’ya: "Sen nasıl öyle bir soru sorarsın?" diye resmen fırça attı... Bir diğer prens gazeteci aynı konuda doğrudan Özel’e şunu söyledi:

"Sen kimsin ya?! Sen bir memursun, haddini bileceksin..."

Rektörler Anayasa’yı çiğneyip üniversitelerinde "Kürtçe bölümü" açıyor... Valiler Kürtçe eğitimin faziletlerini anlatıyor, alkışlıyorlar; ama Genelkurmay Başkanı,sırf farklı bir görüş bildirdiği için prenslerden azar yiyor!..

Birilerinin Özel’in bu demecini arşivlediği belli. Üstüne Uludere faciasını koyun... Yarın, öbür gün Hasdal’daki muvazzafların durumunu gündeme getirip 2012 YAŞ’ı öncesi: "Ne olacak bu iş?" diye sormaya yeltenirse al sana bir de "adil yargılamayı etkileme" suçu...

 

Tabii bunlar işin bahanesi. Dananın kuyruğu Suriye-İran’da kopar. Şayet TSK karşı çıkarsa Özel bile gitti mi, gider!..

Amma ilk zamanlarda: "Olanlar Suriye’nin iç işi." derken, sonraları: "Gelişmeleri dikkatle izliyoruz." noktasına geldiğini de unutmayalım.

 

Silivri’den kucak dolusu sevgiler,

Müyesser Yıldız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.