Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin--

ŞUBAT 2012 AYIN KİTABI

dogan-kitap-maeve-binchy-ask-ve-cocuk-97

Kitap adı: Aşk ve Çocuk
Yazar adı: Maeve Binchy
Çeviren: Zeynep Seymen

Yayınevi: Doğan Kitap
Basım yılı: Şubat 2012
Sayfa sayısı: 436 s.

Kitap Hakkında Bilgi:

Arka Kapak

Bir Maeve Binchy romanı okumak eski bir dostla sıcacık bir buluşmaya benzer. Aşk ve Çocuk, Maeve Binchy'nin en iyi romanlarından biri…

"Maeve Binchy'nin en iyi romanlarından biri. Birbirinden farklı bir grup insanı ahenkle ele alıyor; İrlanda'daki yaşama özgü olaylar dizisi inandırıcı; romanın sonu da çok tatlı. İnsan, Frankie karakterini Binchy'nin bundan sonraki romanlarında da görmek istiyor."
Susan Rogers, Newark Star-Ledger

"Maeve Binchy hayranları ayakkabılarını bir tarafa fırlatacak, kendilerine güzel bir çay demleyecek ve koltukta kıvrılıp Binchy'nin sıcak dünyasına bir kez daha adım atacaklar. "
Melinda Bargreen, The Seattle Times

"Bir Maeve Binchy romanı okumak eski bir dostla sıcacık bir buluşmaya benzer. Binchy'nin klasik tarzıyla, küçük bir Dublin mahallesinde yaşayan ve aile, inanç ve topluluk bağlarıyla birleşen renkli ve eksantrik karakterler birbirlerinin yaşamına girip çıkıyorlar. Okurların bir kutu mendili hazır bulundurmaları gerekecek…"
Margaret Flanagan, Booklist

*****

Freyja'dan Not:
Bu yazara karşı eskiden biraz tavrım vardı ama birkaç kitabını okudum öyle bildiğiniz aşk romanı değil aslında hayat anlatılılıyor Maeve Binchy'nin kitaplarında.. Aşk da hayatın bir parçası sadece... BU kitap yeni çıkmış, merak etmedim değil tabii smile.png En kısa zamanda alıp okumayı düşünüyorum. Okuyan olursa da fikrini paylaşsın, memnuniyetle okurum smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Aldım okudum beğendim :) Üstelik kitabı okuyacak olanlara bir de güzel tavsiyem var benim:

 

Maeve Binchy'nin bu kitabındaki karakterlerin büyük bir kısmı daha önce yazdığı RUH VE YÜREK isimli kitabındaki karakterlerdi. Sanki bu kitap, Ruh ve Yürek isimli kitabın devam kitabı gibi olmuş. Devam kitabı derken tabii diğer kitabın kaldığı yerden devam ediyor anlamında demek istemedim. Yani ikisi birbirinden bağımsız da okunabilir ama önce RUH ve YÜREK isimli kitabı okursanız, karakterlerin en az yarısını tanımış olursunuz ki o da gerçekten güzel bir kitaptı. Sonra da AŞK ve ÇOCUK isimli kitabı okursanız sanki eski tanıdıklarınızla karşılaşmış gibi olursunuz. Bu da mis olur :)

 

Madem öyle ben de RUH VE YÜREK ile ilgili bir tanıtım yazısı ekleyeyim aşağıya :)

 

RUH VE YÜREK

 

103835+ruh.jpg

 

Kitap adı: Ruh ve Yürek

Yazar adı: Maeve Binchy

Çeviren: Filiz İnceoğlu Öztürk

 

Yayınevi: Doğan Kitap

Basım yılı: Şubat 2010

 

Tanıtım arka kapaktan alınmıştır:

 

Doktor Clara Casey için bundan daha kötü bir zamanlama olamazdı. Kocasından ayrıldığı sırada ve iki kızının sorunlarıyla boğuşurken aldığı iş teklifi, tüm özel sorunlarını rafa kaldırmasını gerektiriyordu. Sıfırdan kurduğu kalp kliniği tüm zamanını ve enerjisini alsa da, kendisi ve çevresindekiler için yepyeni, umut dolu bir başlangıç olabilir miydi?

 

“Hikâye anlatmakta Binchy’den iyisi yok.”

Sunday Express

 

“Son derece iyi gözlemlenmiş harika karakterlerle etkileyici, neşeli ve iyimser bir roman.”

Daily Mail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Yaşar Kemal - "Tek Kanatlı Bir Kuş" bence bu ayın kitabı olmalı... Yaşar Kemal'in bu kitabı 1970'lerden beri yazdığı söyleniyor.

 

Kitap ile ilgili tanıtımı arka sayfadan alıntılıyorum çünkü henüz okuma fırsatım olmadı.

Edebiyatımızın çınarı, büyük usta Yaşar Kemal'in Tek Kanatlı Bir Kuş kitabı, toplumda bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan korkunun destansı bir romanı.

Halkının neden terk ettiği bilinmeyen, gizemli karanlık bir kasaba, bu kasabaya atandığı halde gidemeyen bir posta müdürü, yalnızlığın timsali bir istasyon şefi, "Alamancı" bir genç kadın...Ve bütün fantastikliğine karşın son derece gerçekçi gelen bir dünya... Metafor mu? Alegori mi yoksa?

Şaşırtıcı ve çok katmanlı olay akışı, kişilerinin zenginliği ve derinliği, zaman zaman bir röportaj keskinliği kazanan masalsı diliyle tam bir Yaşar Kemal romanı.

Tek Kanatlı Bir Kuş'da toplumda bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan korkuyu anlatan Yaşar Kemal, kitabın ana teması korku ile ilgili "Ben hep korkudan korktum. Korkudan çok korktum. Roman yazdığım zaman içimde bir korku istemezdim. O yüzden bu kitapta da korkuyu anlattım. Kayseri'de askerlik yaptığım kasabanın üzerinde büyük bir taş vardı ve bütün kasaba bu taşın üzerlerine düşeceğinden korkuyor, taşı üzerilerine düşmesin diye demir zincirlerle bağlıyorlardı. Madem korkuyorsunuz o zaman çekin gidin derdim. Seneler senesi bu korkuyu yazmak istedim" diyor.

Romanının başkahramanları olan Posta Müdürü Remzi Bey ve karısı Melek Hanım'ın çileli yolculuğundan ve o dönem için şartları çok daha ağır olan postacılık mesleğinden bahseden Yaşar Kemal, "O dönemde Anadolu'da postacıdan daha önemli bir kişi yoktu. Özellikle benim için postacı çok önemliydi. O zaman bana mektuplar geliyordu. Bu mektupları benden önce jandarmalar okuyordu. Bazen makale yazar gazeteye göndermek isterdim. Bu makaleler bazen gider, bazen de gitmezdi" diye ekliyor.

Yaşar Kemal'in 1960'ların sonunda yazdığı ve şimdi yayımlamaya karar verdiği Tek Kanatlı Bir Kuş romanı, okuru 1960'lı yılların Anadolusu'na götüren tarihi bir belge olmanın yanı sıra büyük ustanın edebiyatında önemli bir dönemi de gözler önüne seriyor.

Türkçe (Orijinal Dili:Türkçe)
76 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 21 cm
İstanbul, 2013
ISBN : 9789750826184

 

KTek%20Kanatli%20Bir%20Kus.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

..

 

günaydın

nam-ı diğer @@gloria 83.gif

 

mesleğini merak ettim

anlamsız gibi gelse de..sad.png

 

merhaba..flowers.gif

 

..

 

Kütüphaneciyim :) ama artık o kadar değil, zamanla üstüne eklene eklene bir çok deneyim oluştu ama asıl mesleğim kütüphanecilik... onun yanısıra son 5-6 yıldır yoğunlukla öğretmenlik  ki o da yine meslekten uzak değil; bilgiye erişim ve araştırma teknikleri üzerine ve son zamanlarda yavaş yavaş başladığım edebiyat dünyası işte... Özellikle çocuk edebiyatı ve yayıncılığı...  Biraz deneme aşamasında editörlük, redaksiyon, çeviri vs.

 

Ama asıl istediğim butik bir otel ya da restaurant sahibi olmak :D ya da bir çorbacı açmak...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

..

 

fazlası ile birikim yaptığınız belli oluyor efendim..original.gif

 

minik bi soru daha.. kızmıyorsanız;rolleyes.gif

belli bir konu ve bu bağlamda..

bir kelime ya da kavram üzerine..

çapraz bağlantılar kurmak alışkanlığınız var mı?unsure.png

 

not:

çorba pişirirken dahi gereği olabilecektir de..thumbsup.gif

 

..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

çapraz ilişki enteresan bir yöntem ama ben hayatımda çok uyguladım mı, planlı olarak hiç yapmadım ama planlamadan böyle birşey yapmış olabilir miyim şu an düşünüyorum bilmiyorum olabilir de olmayabilir de... Neden sordunuz bunu çok merak ettim? Siz mesela kullanıyor musunuz? En son ne zaman kullandınız? Sorun ile hangi nesne arasında çağraz ilişki kurdunuz? Çok merak ettim eğer anlatması problem olmayacaksa tabii..

 

Çorba pişirirken buna hiç ihtiyacım olmadı daha önce ama dediğim gibi bilinçsizce de yapılacak birşey değil ki bu bilinçsizce yapmış mıyımdır diyeyim :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@İNTERLOCK bir de aslında şu var ben çok planlı programlı bir insan değilim, çapraz ilişki kurma yöntemi çok planlı programlın yaşayan insanların  işleri.. Ben öyle sorun çıktığı anda, çözüm yolu arayan tiplerdenim yani kriz insanıyım bir yerde... Ne cıkarsa karşıma, o an ve spontane halletmeye çalışırım herşeyi ve hayatı da öyle yaşarım. Yapabildiğim tek plan akşam işten çıkıp eve gitmek, ama işten çıkıp eve gidene kadar 10 kez değişiyor plan...  Eninde sonunda gidiyorum ama :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

..

 

efendim..

 

saf olan kelime..

kavramlaştıkça..

bi çok anlamlara gelebiliyor..

 

genelde bi kişi (birey değil..)

kendi bilgi düzeyine uygun ya da anlayıp, kabul edebildiği..

bu kavramlardan birini seçer ve kullanır

ve kabul etmeyenleri kınar ve kavramı üzerine..

mücadele eder.. deccal olur!?

 

size küçük bi örnek veriyorum;

erişilmez ikonun sahifesinde..

bakınız bi kelime.. kaç anlama geliyor..

 

hangisini kabul edelim?

hangisi doğru ve hangisi dürüst?

ve kim efendim bu yaptığım farklı te'villeri anlayabilecek?

 

ilginiz için çook teşekkür ederim..

merhaba..flowers.gif

 

..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.