Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ADD Isparta: MİT YASASI HAKAN FİDAN'I DEĞİL R.TAYYİP ERDOĞAN'I KURTARMA YASASIDIR


politika

Önerilen İletiler

ADD Isparta: “MİT YASASI HAKAN FİDAN’I DEĞİL R.TAYYİP ERDOĞAN ' KURTARMA YASASIDIR.”

 

 

20 Şubat 2012

 

add_logo.jpg

 

AKP iktidarı Cumhuriyet tarihinin herhangi bir noktasında değil, bu ülkede 1923’le varlık bulan Atatürk Cumhuriyeti’nin defterinin dürüldüğü noktadadır.

 

Bu yadsınamaz tarihsel gerçeklik; Cumhuriyet sonrası, yani (AKP-PKK-BDP- CEMAAT VE İKİNCİ CUMHURİYETÇİLERİN) yeniden oluşturacağı sistemin nasıl yapılandırılacağı ve iktidar olanaklarının nasıl paylaşılacağı? sorularını gündeme getirmekte ve bu durum güçler arasında bir çatışmaya, gerilime neden olmaktadır.

Diğer yandan AKP iktidarı, tarihin ve dünya coğrafyasının herhangi bir yerinde değil, ABD’nin bölge egemenliğini sağlamak adına dolaylı ve doğrudan her yolu denediği bir tarih kesitinde ve bu bağlamda gözünü diktiği bir coğrafyadadır.

Bu durum ise dış dengelerin nasıl oluşturulacağı, ABD –İSRAİL VE AB’nin bölgedeki çıkarlarının hangi güç veya güçler tarafından daha iyi nasıl korunabileceği? Sorusunun yanıtından doğan ikinci bir çatışma ve gerilim kaynağıdır.

 

Bu noktada ABD VE İSRAİL İN soluğunu ensesinde hisseden iktidar, Parlamentodaki sayısal gücüne dayanarak kendi geleceğini güvence altına alacak yasal düzenlemeleri, TBMM’ni de devre dışı bırakarak bir biri ardınca ve hızla çıkarmaktadır.

Bu çatışma ve gerilim içte iktidar güçleri (AKP-PKK-BDP-CEMAAT VE İKİNCİ CUMHURİYETÇİLERİN) arasında, dışta ise İktidar güçleri ile ABD-İSRAİL-AB bloğu arasında ortaya çıkan güç savaşımı Türkiye’nin yarınlarına yön verecektir. MİT’te yaşanan krizi bu bağlamda ele alırsak doğru bir sonuca varabiliriz.

MİT krizinin temelinde OSLO görüşmeleri ve ULUDERE faciası yatmaktadır. Her iki olay son tahlilde yürütmenin sorumluluğundadır. Gerek OSLO görüşmelerini, gerekse Uludere’deki yargısız infaz kararını ancak yürütme (Cumhurbaşkanı-Başbakan) verebilir.

Eğer burada bir sorumluluk söz konusu ise, bu sorumluluk MİT’in ve TSK’nin değil, doğrudan Başbakanındır. Bu nedenle AKP Isparta Milletvekili Recep Özel ‘e verdirilen Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) kuruluş yasasında, yasanın 26. Maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin yasa önerisi ile kurtarılmak istenen asıl kişi ERDOĞAN’DIR.

Çünkü Oslo görüşmelerinin doğrudan ERDOĞAN’IN emri ve bilgisi dâhilinde yapıldığını, Erdoğan da kabul ediyor. OSLO görüşmeleri sonrası ortaya çıkan karar metni ise tam bir ihanet belgesidir.

 

Bu karar metni ile 1921’deki Pirizade Bekir’in talepleri, 1991’deki Stockholm Kürt Konferansı deklarasyonu, 1995’teki Hollanda’nın Lahey kentinde toplanan “Sürgündeki Kürt Parlamentosu” nun kararları ve Abdullah Öcalan’ın talepleri ile birebir örtüşüyor.

İşte MİT yasası ile aklanan, yasal güvence altına alınan kelimenin tam anlamıyla bu “İHANET” girişiminin mimarları yani Recep Tayyip ERDOĞAN ve suç ortaklarıdır.

 

Kimse “iktidar içinde çatışma, cemaat-iktidar kavgası” görüntüsüne kapılıp umutlanmasın. Elbette ortada bir gerilim ve çatışma vardır. Ama bu çatışma ve gerilim, defteri dürülen cumhuriyetten sonra Küresel Çete’nin Orta Doğu, enerji kaynaklarına ve bu coğrafyaya egemen olması için Türkiye’nin küçültülmesi, federasyona veya konfederasyona dönüştürülmesinin doğum sancılarından başka bir şey değildir.

Bu küresel oyunu bozmak yerine, Türkiye Cumhuriyeti’nin defterinin dürüldüğü, kurucularının bile yargılanılmaya kalkışıldığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin general ve amirallerinin üçte birinin“terörist” diye içeriye tıkıldığı bir ortamda hala birbirinin ayağına çelme takmaya uğraşan “dedi kodu” erbabının kimlere ve hangi amaca hizmet ettikleri iyi düşünülmelidir.

 

Bugün tek bir düşman vardır, o da Küresel Çete ve ona göbekten bağlı olan AKP iktidarıdır. Ne zamanki Küresel Çeteyi ülkemizden kovarsak AKP’nin kan aldığı, beslendiği şah damarı kesilmiş olacaktır.

1919′larda Türk halkını dize getiremeyen Küresel Çetenin, AKP hükümeti eliyle devreye soktuğu gerici faşist diktatörlük mutlaka yıkılacaktır. Korkmuyoruz. Çünkü biliyoruz ki “Karanlığın en koyu olduğu an şafağın sökmesine en yakın olunan andır”. Bu topraklarda Kemalist devrimin şafağı mutlaka sökecek, hiçbir baskı ve zulüm bu tarihsel akışı engelleyemeyecektir

 

YÖNETİM KURULU ADINA : MAHMUT ÖZYÜREK

ADD ISPARTA SUBE BASKANI

 

ILK KURSUN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.