Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Erkekler Kadınlar Kadar Konuşur !


Radya

Önerilen İletiler

Kadınların erkeklerden daha çok konuştuğu klişesi ortadan kalktı. Yeni bir çalışmaya göre kadınlar ve erkekler günde toplam 16,000 kelime konuşuyor.

Yıllardır araştırmacılar kadınların erkeklerden daha fazla konuştuğunu ileri sürdü. Bu araştırmacılardan bir nöropsikiyatrist kitabında (“The Female Brain") kadınların günlük 20,000 kelime kullanmasına karşın erkeklerin sadece 7,000 kelime kullandığını söyledi.

Kitabın yazarı olan California Üniversitesi’nden Louann Brizendine daha sonra bu rakamların güvenilmez çalışmalardan elde edildiğini ortaya koydu.

Texas Üniversitesi’nden James Pennebaker: “Birçok insanın kadınların çok konuştuğu, erkeklerin ise az konuştuğu savına inanmasına rağmen, sistematik olarak geniş insan gruplarının doğal konuşmalarına kaydeden büyük ölçekli bir çalışma yok.” dedi.

Bunun üzerine günlük konuşmaya ait olmayan konuşmaları kaydetmek için Pennebaker; Arizona Üniversitesi’nden Matthias Mehl ve diğer meslektaşlarıyla, belirli aralıklarla çevre seslerinin ayrıntılı parçalarını kaydetmeye programlanmış bir dijital ses kaydedicisi geliştirdi. 1984 ve 2004 yılları arasında Amerika ve Mexico’da 400 civarında üniversite öğrencisinin sesleri yaklaşık 10gün boyunca kaydedildi.

Araştırmacılar tüm konuşmaları kopyaladı ve analiz etti. Çıkan sonuca göre kadınlar günlük ortalama 16,215 kelime konuşuyorken erkeklerin ortalaması 15,669 kelime. İki grup arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlı olmadığı için bilim adamları özetle kadın ve erkeklerin günde ortalama 16,000 kelime konuştuğunu belirtti.

Bir kişinin günde 7 saat uyuduğunu farz edersek, uyanıkken dakikada yaklaşık 15 kelime konuşuluyor.

Mehl, bu ortalamanın dışında çok büyük kişisel farklılıkların olduğunu da söyledi. Örneğin, çok konuşkan erkeklerden biri günde 47,000 kelime harcıyorken az konuşan bir diğeri sadece 500 kelime konuşabiliyor.

42-15246532.jpg?w=500

Aslında, konuşma grafiğinin en üst üç noktasında da erkekler vardı.

“Sanırım bu yeni sonuçla, kadınların erkeklerden daha geveze olduğu savını gerçekle ilgisi olmayan bir efsane olarak tarihe gönderdiğimizi söyleyebiliriz.”

“Kadınların konuşmasını dinlemekten hoşlanmayan erkekler onların normalden geveze olduğunu algılayabilir” diyen Brizendine, “Kadın konuşmasını dinlemeyi arzu etmeyen erkeklerin sayısı bir hayli fazla olmalı” diye de ekledi.

 

Kaynak: LiveScience

Çeviri: Meleknur SOYLU

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bence kişiden kişiye değişen bir şey bu... Benim bir kadın bir de erkek arkadaşım bu konuda iki tarafıda doğruluyor ama ikisi biraraya gelirse erkeğin daha çok konuştuğu ortaya çıkıyor....

 

Ayrıca kadınlar kendi aralarında daha çok konuşuyorlar ama grupta yani erkek ve kadın gruplarında bayanlar daha çok dinlemeyi tercih ediyorlar çünkü Erkeklerin egosu ağır basıyor...

 

ha ha ha bende kendime göre küçük bir sorgulama yaptım... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence de kisiden kisiye gore degisir mesela bizim adamin agzindan bir laf cikana kadar ben araya 10 kelime slklstirabiliyorum. Bide turk bir komsumuz var adam o kadar cok konusuyorki ben boylee bayginlik geciriyorum, hatta az konusan bir kocam oldugu icin o adam evden gidince adama 2 kat daha iyi davraniyorum :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.