Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslamiyete Eleştiri


dragonwar

Önerilen İletiler

Siz böyle savaş açmaya hep devam edin bende size karşı hiç durmayacağım zaten...

 

Töreci zihniyetin tek bildiği "savaş açmaktır". Dogmatik inançlar böyledir işte.. Buna yol açar.

 

Vakti zamanında Galileo "dünya yuvarlak ve Güneş etrafında dönüyor, kaplumbağa üzerinde değil" dediğinde. Engizisyon dincileri "sen bize(dine) savaş açıyorsun" diyerek adamı zindanlarda çürüttüler. Bruno'yu da yakarak öldürdüler. Daha niceleri..

 

Gayemiz savaş değil. Tüm dünyanın kardeşliği.. Okumak, okumak, okumak, okumak. Gerçekleri öğrenmek adına okumak...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tamam,okuyalım gerçekleri okuyalım..Kimse okumayın demiyorki biggrin.png Allah birdir yalnız ona iman edin diyen peygamberleride öldürdüler....Eski zamanlarda böyle birçok ölenler var,Peygamber olsun yada olmasın ...Eski insanlık cahilliği bu başka bişey değilki

 

İşte zaten ben de bunu(senin söylediğini) söylüyorum Omar kardeş. Hiç kimse töreleşmiş manevi inançlarından dolayı birbirini öldürmesin. Yalnızca farklı kültür olarak bakılsın. Farklı kültürden bahsedilince KÜFÜR ediliyor denilmesin. Kavgaya, ölümlere yol açıyor. Mutabıkmıyız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sana daha öncede söyledim..Irkçılık diye bir şey var Dünyada...Hele bide bu insanlara zıt gidersen tabiki ölümlere,katliamlara yol açar...Bu bizim ülkemizdede yok mu...

 

Dinimizde öldürmek bir günahtır ama büyük bir sebebin varsa öldürmek günah değildir.İslamiyette böyledir zor durumda olana günah yazılmaz..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sana daha öncede söyledim..Irkçılık diye bir şey var Dünyada...Hele bide bu insanlara zıt gidersen tabiki ölümlere,katliamlara yol açar...Bu bizim ülkemizdede yok mu...

 

Dinimizde öldürmek bir günahtır ama büyük bir sebebin varsa öldürmek günah değildir.İslamiyette böyledir zor durumda olana günah yazılmaz..

 

Senin dininde bazı hallerde öldürmek suç değilse. Benim insanlık anlayışımda da, her ne sebep olursa olsun insan öldürmek suçtur. Bu, herkes için geçerli olmalıdır. Arap hukuku değil evrensel insan hakları hukukudur.

 

"Bazı sebeple adam öldürülebilir" yalınca TÖRE dir.

 

İşte aramızdaki fark bu?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sana biraz çirkin bir örnek vericem ama gerekli bence çünkü çok iyi yerini buldu...

 

Sen kızkardeşine tecavüzde bulunan bir pisliği görünce ne yaparsın

 

Yada senin bir silahın var onun bir silahı var ne yaparsın..

 

Yada başka bir örnek vereyim karakolda içeri alındın ve sabaha kadar dayak yedin bununla yetmedi ailende dayak yedi ve yaşlı olan baban öldü ne yaparsın

 

Gidip dava açarsın elinde ispat yoktur seni döven adam polistir zaten onun arkasındada bir milletvekili vardır senin davanda elibomboş çıkarsın bu olmaz mı ?

 

Günümüzde ölmeyi hakeden insanlar yok mu ? Televizyonda Gazetede artık çaresiz kalan insanların cinnet geçirip neler yaptığını okumuyormuyuz ? Kadınları dövülerek öldürüldüğünü görmüyor muyuz ? Bizde büyük günah kıskançlığın neler sağladığını görmüyor muyuz? Hepsini çok iyi görüyoruz tabiki ama Dünya tozpembe değil bütün insanlar kardeş olamaz,Ateş ve Barut yanyana durmaz...Ancak bunların hepsini toplayacak olan yer Camidir.Faşist olsun sapık olsun,mümin olsun,zengin olsun,fakir olsun, hepsinin birlikte olacağı yer Camidir.Bizdeki kardeşlik ne kadar büyük olduğuna bak varmı bunların hepsini sokabilecek başka bir yer.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Daldan dala atlıyorsun. Meselenin özünü konuşmaya hiç yanaşmıyorsun kardeş. Neyse zaten tartışmanın boşuna olduğunu söylemlerin belli ediyor. Boşa kürek çekiyoru(m)z.

 

Yine de cevaplayayım. Benim felsefeme göre kötü insan yoktur. Düzenlerin, inançların yarattığı kötü insan vardır. Yeni doğan çocuklara belli bir yaşa kadar kimse kötü insan diyemez. (Dinler diyor ve hatta öldürüyor bile) Şimdi buna da nerede yazıyor diyeceksin. Neyse.

 

Çocukluktan sonra insanları kötü yapan bazı siyasi ideolojiler ve inanç ideolojileridir. Bilimsel görüşle eğitilen insanlar kötü olamaz. Öldürmeye gerek te kalmaz.

 

Hoşçakal.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Siz böyle savaş açmaya hep devam edin bende size karşı hiç durmayacağım zaten...

 

Merhabalar sayın omar123:

 

Öncelikle kimseye savaş açtığımız yok. Zira biz savaştan hoşlanmıyoruz. Hele kan dökmeye hiç niyetli değiliz. Üstelik insan öldüren bir peygamberimiz de yok. Yahut savaşmamızı emreden bir Tanrımız da. Biz savaşı aşağılık, tiksindirici ve zavallı buluyoruz. Bu sebeple sizinle savaşmayacağız. Zaten savaşa ihtiyacımız yok. Zira barışın türküsü karşısında hiç bir kılıç duramaz. Eğer savaşmadan tartışmasını, konuşmasını öğrenirseniz sizinle fikir alışverişinde bulunabiliriz. İletilerinizden anladığım kadarıyla daha olgunluk yaşınıza ulaşamamışsınız. Masal anlatmayı bırakın da fikirlerinizi beyan edin. Yahut lütfen laf kalabalığı yapmayın. Zira bizi böyle yenemezsiniz. Aksine güçlendirirsiniz.

 

Madem bir Tanrıya inanıyorsunuz o halde bırakında dünyadaki kötü insanların cezasını sırası geldiğinde o versin. Siz değil.

 

Saygılarımla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Keşke size cezayı ben versem...Keşke sizi öldürmek konusunda ben yetkili olsam...Yeryüzünde hiçbir insan Allah'ın azabı kadar şiddetli bir saldırı yapamaz...Siz hala millete göz boyamaya başlıyorsunuz bu iyimser tavırlarınız basit bir göz boyamadır...Irkçı dincilerin size ne yapıcaklarını bile bile onları tuzağa düşürüyorsunuz...Ben bunu çok iyi biliyorum...

 

Savaşı biz değil siz açıyorsunuz...Madem inanmıyorsunuz siz inanmayın,milletin inanması size herhangi bir zarar mı veriyorki onları yolundan çıkaracak saldırılar yapıyor tuzaklar kuruyorsunuz...Yaptığınızı her şey Dine karşı yapılan bir terörizmdir..Savaş istemiyorsun ama niye insanların inancına karşı geliyorsun..Bırakın kalbi hidayete erenler yolunda yürüsün...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...
  • 4 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.