Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Barbie ile oynayanlar vücutlarından mutsuz


Radya

Önerilen İletiler

İngiltere'de yapılan araştırmada kadınlarda görülen beslenme bozukluğu nedeninin 'Barbie'ler olduğu öne sürüldü.

 

 

2009GenofDreamsBarbieMed_large.jpg

İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesi son dönemde yapılan araştırmalardan yola çıkarak kadınlarda görülen beslenme bozukluğu ve estetik ameliyat merakının nedeninin 'Barbie etkisi' olduğunu öne sürdü.

Yeme bozukluğunun nedeni Barbie bebekler

 

Doktorlar, Barbie bebeklerin bellerinin anoreksik bir insanın vücuduna göre yüzde 39 daha ince ama göğüslerinin normalden büyük olduğunu belirterek, Barbie bebekle aynı ölçülere sahip bir kadının varolabilme ihtimalinin 100 binde 1 olduğunu söylüyorlar.

Fakat kadınların bu gerçeğe rağmen, Barbie bebeğe benzemeye çalışan modeller ve photoshoplu reklamlarırn etkisi altında kaldığı ifade edildi. Kadınların bu nedenle yeme bozukluğu yaşadığı ve estetik ameliyat ihtiyacı duydukları araştırmalar sonucunda ortaya konuldu.

Gazetenin mercek altına aldığı araştırmalardan ilkinde üç İngiliz psikolog yaşları 5 ila 8 arasında değişen kızlarla bir çalışma yaptı. Araştırmada, kızların bir kısmı Barbie bebeklerle bir kısmı ise daha normal ölçülere sahip oyuncak bebeklerle oynadı. Daha sonra kızlarla yapılan görüşmelerde Barbie ile oynayan kızların vücutlarından daha mutsuz oldukları ve daha zayıf görünmek istedikleri saptandı.

ABD'de yapılan bir başka araştırmada zayıf mankenlerin bulunduğu ürün reklamlarına 3 dakika bakan kadınların, sadece ürüne bakan kadınlara oranla vücutları nedeniyle daha çok mutsuzluk hissettikleri saptandı.

Bir başka araştırmada da aynı ürün reklamında farklı iki bedenden model kullanıldı. Kadınların gerçeğe daha yakın bedendeki modelin reklamına baktıklarında vücut ölçülerinden daha mutlu oldukları belirlendi.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Kadınların fiziksel görünümlerine karşı hassasiyetleri bundan mı kaynaklanır bilinmez ancak her zaman bu konuda aşırı duyarlı oldukları bir gerçek.Çevrelerinde gördükleri,televizyonlarda gördükleri güzel vücutlu ve bakımlı kadınlar,mankenler,aktristler olduğu sürece onların bu kıyasları ve kendi vücutlarından rahatsızlıkları devam edecektir.Belki İngiltere deki kız çocuklar barbie ile oynadıkları için büyüdüklerinde böyle bir durumla karşı karşıya kalmış olabirler peki ya Türkiye de ki barbie ile oynamayan jenerasyona ne demeli

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakın işte fark bu. Bizim bazı aydın geçinen gezi zihniyetli insanlarımız var bunlar gelsin bu haberi okusun çocuklarına barbie alırken iki kere düşünür. Cübbeli Hoca Barbie'ler zararlı bu konuda bilimsel tezler var (teketekdeki ilk yayınında) dediği zaman pis yobaz olur. Herşey bu kadar açık ama Allah'tan ki sayıları %20 yi geçmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Barbie niye beslenme bozukluğu yapsın olacak iş değil. Çocukları manken gibi olmaya özendiren aileler bir suçlu arıyorsa 15-16 yaşında kız çocuklarını ajanslara yazdırıp model yapmakla uğraşmaktan vazgeçecekler. Bale yapacam diye eğilip bükülmekten çocuk yolda sopa yutmuş gibi yürüyor. Barbie çocuğun yeme alışkanlığını niye bozsun?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Öyle bir kız vardı Barbie gibi olmuş yüzlerce ameliyatla.Türkiye'ye de gelmişti, Beyaz Show'a katılmıştı hatta. İnsanlar gördükleri beğendikleri şeylere özeniyorlar küçüklükten. Sonra diyoruz ki 15-18 yaşlarındaki kızlar neden estetik merkezlerini dolduruyor! Toplumumuzun kültür değerleri farklılaşıyor git gide bu belli bişey.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Beni seven böyle sevsin umursmazlığınıda sevmiyorum ama böyle gereksiz idoller için kendine eziyet etmeyide. Sanırım asıl sorun beğenilmek ve başkaları tarafından farkedilmek, bu belkide insanoğlu var olduğundan beri olan bir duygu ama sanırım günümüz insanı için daha fazla takıntı halinde gelmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.