Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hangi içecekte ne kadar kafein var?


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

 

resim105208.jpg

 

Bol bol çay, kahve, meşrubat içiyorsanız dikkat edin. Çünkü aklınıza gelmeyen tüm içeceklerde belirli oranda kafein var. Peki bunların içinde ne kadar kafein olduğunu merak ediyor musunuz?

 

 

Mayo Clinic’te yer alan habere göre, başınız ağrıyorsa, bunalım sorununuz varsa ya da kendinizi yorgun hissediyorsanız bunun sebebi gün içinde aldığınız kafein miktarı olabilir.Enerji içecekleri yaygınlaştığından beri aileler çocuklarının ne kadar kafein tükettiği konusunda endişeliler. Amerikan Pediatri Akademisi, gençlerin günde 100 miligramdan fazla kafein tüketmemesini öneriyor.İşte içecekler ve içerdiği kafein miktarları:

 

Kahve: Restoranlarda içtiğiniz espressonun 30 mililitresinde 40-75mg, aynı miktardaki kafeinsiz espressolarda ise 0-15 mg kafein bulunurken, markası olmayan kahvelerin büyük bir fincanında 95-200mg, 1 fincan Türk kahvesinde ise 50-60 mg kafein var.

 

Çay: Demlenmiş siyah çayın büyük bir fincanında (240 ml) 14-61 miligram, yeşil çayda 24-40 miligram kafein bulunurken limonlu çaydaki kafein oranı ise 5 ile 10 miligram arasında değişiyor.

 

Meşrubatlar: Bazı marka gazozlarda hiç kafein bulunmamasına rağmen bir adet kutu kola 30-40 miligram, diyet kola ise 38-47 miligram kafein içeriyor.

 

Enerji içecekleri: En tanınmış popüler bir marka enerji içeceğinde bulunan 76-80 miligram kafein ile enerji içecekleri birinci sırada yer alıyor. Ayrıca Amerika’da oldukça popüler olan ve ülkemizde de bulunabilen bir marka enerji içeceğinin 60 ml’lik bir kutusunda ise 207 miligram kafein bulunuyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.