İçeriğe atla


Fotoğraf

antep dolmasi


Bu başlığa 1 cevap verilmiş

#1 timmes

timmes

    Yeni Üye

  • Φ Yeni Üyeler
  • Pip
  • 1 İleti

Gönderi Tarihi: 02 Nisan 2004 - 13:05

Kuru patlicanla yapilan Antep dolmasinin nasil yapildigini bilen varsa bana yardimci olabilir mi?

#2 Haluk Alper

Haluk Alper

    Yeni Üye

  • Φ Yeni Üyeler
  • Pip
  • 4 İleti

Gönderi Tarihi: 10 Aralık 2012 - 15:00

Kuru patlicanla yapilan Antep dolmasinin nasil yapildigini bilen varsa bana yardimci olabilir mi?

Aşağıdaki linkte antep dolması tarifi var

Yemeğin Adı: Antep Dolması

Tarif:: Antep Dolması
Malzemeler

  • 20-25 adet kurutulmus biber yada patlıcan
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates
  • yarim yemek kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı su
  • 1 cay bardağına yakın zeytinyağı
  • 2,5 cay bardağı pirinç
  • yarım kilo koyun kıyması
  • Tuz,karabiber, isteğe göre baharatlarda koyabilirsiniz.

Yemeğin Yapılışı
  • Kuru biberleri 5 dakika kadar kaynar suda haşlayalım, patlıcanları ise biraz sert oldukları için 7-8 dakika kaynatalım.
  • Bir tarafta da zeytinyağına yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ve kıymayı sonrada yıkanmış olan pirinçleri ekleyip daha sonra suyu ve baharatları ekleyelim.
  • Pirinçler suyunu çektikten sonra biber ve patlıcanları doldurabiliriz.Yalnız dolmaları yarım doldurmak gerekiyor ağız kısmında boşluk bırakmak lazım ,çünkü dışa taşabilir. Birde tencereye patlıcanları alta biberleri üste koyacaksınız çünkü patlıcanlar biraz geç pişiyor.
  • Son olarak dolmaların üstünü geçmeyecek şekilde suyunu ve dolma taşı yada tabak koyup ,kaynayıncaya kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakalım.Yalnız ocaktan indirmeden 15 dakika önce yarım limon yada limon suyu koyarsanız daha lezzetli olur.





Cevap ekle