Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ATAYA MEKTUP


sardunyam

Önerilen İletiler

ATATÜRK'E MEKTUP... CEYDA GÖRK

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu,Türk Ulusunu karanlık geleceğinden aydınlıklara çıkaran ve üstün insani mezietleriyle, bizi bu gün hristiyan çocukları olarak doğmaktan kurtaran ulu önderim Atatürk...

Bu mektubu size yazıyorum.

Yazmak ihtiyacındayım .Çünkü beni, bizi, ancak siz anlarsınız.

Bu mektup; sizin aydınlattığınız yoldan yürüyen ve sonsuza dek yürüyecek olan güvendiginiz vatan evlatlarının mektubudur.

 

Size minnettarız. Bunun o kadar çok sebebi var ki, saymakla bitmez.

Sizin deha seviyesindeki beyin gücünüz, bir çok dünya devletine örnek olmuşken, aydınlığınızın modası geçmiş olduğunu düşünen,sizin fikirlerinizi çağdışı ideoloji ve doktrinler olarak gören ve göstermek isteyen insanlar çıktı aramızdan.

Bu insanlar , sizin ebedi aleme geçişinizden sonraki yıllarda, ürkütmeden, şirin gözükerek, göz boyayarak, oyalayarak, her şekilde siyasi, dini, etnik unsurları kullanarak, temelini kurup bina ettiginiz Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletini içten içe kemirmeye başladılar.

Bu gün öfke, endişe, ikaz ve itirazlarımıza, köhnemiş milliyetçilik , bu vatan ve bayraktan ödün verilmeyeceğini haykıran hepimize, gayrı demokratik etiketi yapıştırıldı.

 

Biz bunlardan ürkenler değiliz Atam.

Bizler; edep ,ahlak , gelenek ve göreneklerimizle Türk Milletiyiz. Askeriz, şehidiz, gaziyiz.

Bu gün gözümüzün bebeği olan Türk Ordusuna dil uzatılıyor. O büyük askeri dehan ile , harp stratejinle parmak ısırtan, kazandığın ve milletçe kazandığımız Kurtuluş Savaşımıza iftiralar atılıyor. Soykırımlarla suçlanıyor ve kabule zorlanıyoruz.

Bu gün, sana ve devrimlerine iftiralar atmak, bazı kesimlere prim yaptırıyor.

Genç beyinler yıkanarak, çağdışı kılıklara büründürülmek isteniyor. Bunun ismine de insan hakları ve demokrasi deniyor.

Birlikte düşmana karşı durduğumuz kürt kökenli vatandaşlarımız, ellerine en donanımlı silahlar verilerek, Türk Milletine , Türk Ordusuna kin ve ölüm kusturuluyor.

Sizin muhteşem zaferinizin karşısında eriyen Avrupa ve digerleri , şimdi o mağlubiyetin acısını

çıkarmak istiyorlar.

O zaman yapamadıklarını şimdi ********* Bizans entrikalarıyla, içimizden bazılarını alet ederek, bizi kapılarında "bizi aranıza alın" diyerek yalvarıyor hale getiriyorlar.Bu yalvarmalara dayatma olarak,

her türlü emellerine zemin buluyorlar.

 

Sevgili Gazi'miz. Sevgili Mustafa Kemal'imiz, Atatürk'ümüz...

Biz senin o çakmak çakmak gözlerinden yayılan , bizi ışıtan ve ısıtan ateşle, hepsinin üstesinden geleceğiz. Bu yolda ölmek var, dönmek yok hiç birimize.

Ne sizin ruhunuzu, ne o cennet mekan şehitlerimizin ruhunu azapta bırakmayacağız.

Buna andımız var.

Size bu mübarek görevi ve başarıyı nasip eden Yüce Allah da şahittir ki, biz ne Avrupaya ne Amerikaya uşaklık yapmıyacağız.

Medeniyet ve demokrasi adı altında, insan hakları diyerek, parçalamaya uğraştıkları bu Cumhuriyet, bu vatan ve aziz bayrak, kanımızın son damlasına kadar, aklımızın bedenimizin son hücresine kadar korunacak ve kıyamete dek yaşatılacaktır.

 

Ebedi hayatınızda, sonsuz dualarımız ve şükranlarımız sizinle Atam...

 

BENİMDE DUYGULARIMA TERCUMAN OLAN BU DEĞERLİ ABLAMIN YAZISINI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. ÇOĞUMUZUN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİ BU YÖNDE, AMA BUNA DA KARŞI ÇIKANLAR OLACAKTIR, NE DİYELİM ANLAYANLAR YETER BİZE...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

.

Paylaşım için teşekkürler sevgili sardunya...

Bu ülkede yaşayan insanların böyle örnek bir lidere sahip olmanın onur ve gururunu taşıma bilinci gösteren yürekli insanların, birgün ama birgün mutlaka onun etrafında birleşileceği gerçeğini kavrayacaklardır...

Sevgi ve saygıları...

 

fgdf8hz.jpg

.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle çok teşekkür ediyorum her ikinize de sonra buna uyacağını düşündüğüm -hani siz laikler bize şunu yapıyorsunuz bunu yapıyorsunuz diye feryat eden kesim var ya %20-25 lerde oy oranları ile yaptıklarına bir örnek yolluyorum demokrasi örneği_

 

 

 

 

 

 

Hırçın Başbakan form kazanıyor

 

 

BAŞBAKAN "mutabakat" aradıkça form kaybediyor. Hırçınlaştıkça form kazanıyor. Neden? Çünkü Başbakan ve temsil ettiği görüş, laik rejime vura vura geldi. Ekonomik, siyasi, sosyal ve dini açıdan sistemin kendilerini silindir gibi ezdiğini düşünenleri çevresinde topladı.

 

Sistem karşıtlığı, AKP zihniyetinin beslendiği ana damar. Sistemle "mutabakat" AKP’ye oy kaybettiriyor! Başbakan Tayyip Erdoğan da bu gerçeğin farkına varmış olacak ki nisan ayında o da, AKP de hırçınlaştı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in irtica uyarısına sert tepkiler. Meclis Başkanı Arınç’ın "laikliği tartışmaya açalım" diyen konuşması. Ferhat Sarıkaya’nın meslekten ihracıyla verilen "bir askeri bile yargılayamıyoruz" mesajları. Eşi türbanlı Merkez Bankası Başkanı atamasında ısrar. AB’den kopup, İslam ülkelerine sıklaşan ziyaretler...

 

TNS Piar’ın, her ay 18 yaş üstü, Türkiye kır-kent temsili 2000 kişiyle yaptığı "Liderlerin Form Grafiği" araştırmasının sonuçları geldi. Erdoğan ektiğini biçmiş. Son üç ayda iyice düşen formunu 9.7 puan rekor artışla süper toparlamış. Hatta neredeyse Mayıs 2005’teki 47.9 formuna ulaşmış. İlginçtir, gazeteleri taradım, o dönemlerde de Arınç, "zinde laik güçlere" ağır bir çıkış yapmış!

 

Erdoğan bu formda giderse AKP yüzde 28-30 arasında bir oy alır; ama bir üçüncü partiyi de Meclis’e sokar. O halde AKP’nin hem tek başına iktidarı hem de Cumhurbaşkanlığı’nı ele geçirmesi için Erdoğan’ın hırçınlaşması şart!

 

Gelecek aylarda laik cumhuriyete meydan okuyan daha hırçın bir Erdoğan’a hazır olun.

 

DYP, CHP, ANAP, MHP liderleri az aşağı, az yukarı yüzde 10 form seviyesinde bekleşiyor. Sistemden yana olsalar işe yaramıyor. Sistem karşıtı olsalar, en hırçını iktidarda. İşleri zor ama imkánsız değil. Doğru strateji her şeyin başı.

 

Lider olmak zor zanaat

 

ŞİMDİ biraz hayal edelim. Başbakan Erdoğan, Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ediyor. Tam ziyaretçi defterini imzalayacak, gözüne sayfaya yapıştırılmış bir karikatür ilişiyor. Karikatürde kendini yumağa dolanmış bir kedi olarak görünce, çok sinirleniyor ve karikatürü defterden koparıyor.

 

Arkaya dönüp konsolosluk görevlilerini "Böyle saçmalıklara izin veriyorsunuz" deyip fırçalıyor.

 

Gerçek olayda defterden koparılan Musa Kart’ın karikatürü değil. AKP’yi, irticaya prim verdiğini düşündüğü için Ata’ya şikáyet eden bir vatandaşın sözcükleri.

 

Vatandaşın deftere yazdıkları hakaret içerse bile Erdoğan’ın "Partime ve bana hareket ediliyor" deyip bir vatandaşın iletişim özgürlüğünü elinden almaya hakkı var mı?

 

O ziyaretçi defteri, bu ülkeyi kuran kişinin huzurunda insanlar kendilerini ifade etsinler diye açılan bir iletişim kanalı.

 

Yıllardır da bu kanal "serbest kürsü" niteliği taşımış. Şimdi kalkmış Tayyip Erdoğan, hükümet olarak kontrol edebildiği bir mekánda kafasına göre iletişim özgürlüğünün sınırını çiziyor.

 

Erdoğan, Musa Kart’ın karikatürünü gazeteden yırtabildi mi? Dönüp İlhan Selçuk’u "Böyle saçmalıklara niye izin veriyorsunuz?" diye fırçalayabildi mi?

 

Benim bu yazımı gelip sayfadan yırtabilir mi? Gelip Ertuğrul Özkök’e, "Niye bu saçmalıklara izin veriyorsunuz?" dese sizce ne yanıt alır?

 

Bu olaydan sonra niye TRT’ye, RTÜK’e ve basın özgürlüğünü düzenleyen kurumlara iktidarların karışmaması gerektiğini anladınız mı?

 

Diyeceksiniz ki "iletişim özgürlüğü", hakaret etme özgürlüğü müdür? Değildir. Ama bir konuşmanın hakaret içerip içermediğini saptayıp, ceza vermek de Başbakan’ın işi değildir.

 

Erdoğan, Musa Kart’ın karikatürü "hakaret içeriyor" deyip mahkemeye gitti. Mahkeme, "liderler hoşgörülü olmalı" deyip Erdoğan’ı haksız buldu.

 

Ziyaretçi defterinde hakaret saptadıysa Erdoğan’dan beklenen yine mahkemeye gitmesiydi. Çağdaş bir liderden vermesi beklenen "özgürlük" dersi buydu. (*)

 

Erdoğan bir kez daha bu ülkede nasıl bir baskıcı rejim istediğinin ipucunu verdi.

 

Gösterdiği tepkinin kökü Ahmedinecad’ın "Bodrum" tepkisinin köküyle aynı. Aynı tepki, kökü belediyeye ait mekánlara içki yasağı koydurmadı mı?

 

Oysa Türkiye’nin Başbakan’ı böyle sembolik bir iletişim kanalında, "Atatürk eleştirilse bile, ona hakaret edilse bile kimse müdahale edemez" düşüncesini savunmalı.

 

Atatürk yaşasaydı, böyle istemez miydi? Tahmin etmek zor değil; çünkü o gerçek bir liderdi, hálá da gelmiş geçmiş en çağdaş lider.

 

(*) Sakın karikatür olayında Başbakan’ın mahkemeye gidip çağdaşlaştığını düşündüğümü sanmayın! O durumda beklenen gülüp geçmesiydi!

 

 

 

Ali ATIF Bir in bugünkü yazısı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

ATATÜRK'E MEKTUP... CEYDA GÖRK

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu,Türk Ulusunu karanlık geleceğinden aydınlıklara çıkaran ve üstün insani mezietleriyle, bizi bu gün hristiyan çocukları olarak doğmaktan kurtaran ulu önderim Atatürk...

Bu mektubu size yazıyorum.

Yazmak ihtiyacındayım .Çünkü beni, bizi, ancak siz anlarsınız.

Bu mektup; sizin aydınlattığınız yoldan yürüyen ve sonsuza dek yürüyecek olan güvendiginiz vatan evlatlarının mektubudur.

.

.

.

BENİMDE DUYGULARIMA TERCUMAN OLAN BU DEĞERLİ ABLAMIN YAZISINI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. ÇOĞUMUZUN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİ BU YÖNDE, AMA BUNA DA KARŞI ÇIKANLAR OLACAKTIR, NE DİYELİM ANLAYANLAR YETER BİZE...

 

 

Icten,samimi basarili bir seslenis.

 

Kutlarim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.