Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Lütfen ''Hayvan'' Deyip Geçmeyelim!


tülvent

Önerilen İletiler

Hayvan hakları savuncuları eylemdeydi

Hayvana uzanan elin cezası

 

Neden yeni yasa tasarısına karşıyız?

 

ETİKETLER
Hayvan katliamı - Eskişehir - Hayvan hakları savunucuları - kedi öldürme - hayvana şiddete hayır - Hayvanları Koruma Kanunu -
Hayvan hakları savunucuları birçok ilde yaptıkları eylemlerle Eskişehir'de kedi katlettikten sonra sosyal paylaşım sitesinde yayınlayan kişiye mahkeme tarafından 300 TL ceza verilmesini yaptıkları yürüyüş ile protesto ederek bunun kabul edilemeyeceğini belirtti.

 

İstanbul’da hayvan severler, Nişantaşı Cumhuriyet Parkı'ndan Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyüş yaparak olayı protesto etti. Yürüyüş boyunca düdük çalarak protesto eden hayvan severler, "Ben masumdum öldüm ama", "Katilim serbest niçin!", "Benim adım Mustafa Can Aksoy ben bir kediye işkence ederek öldürdüm sadece 300 TL ödeyerek serbest kaldım" pankartları açtı. "Hayvana kalkan eller kırılsın ", "Vur vur inlesin Parlamento dinlesin", "Şiddete isyan" ve "Kabahat, tecavüz, işkence, hayvana şiddet kabahat değil suçtur" sloganlarını atan hayvan severler adına Galatasaray Meydanı'nda basın açıklamasını

 

Hayvan Sever Gazetesi Kurucusu Tuna Bayık yaptı.

 

Hayvana şiddetin toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çeken Bayık, 2010 yılında 'hayvana şiddete hayır" imza kampanyasını başlatmış olduğunu ve 250 bin imza topladığını belirterek, "Topladığım 250 bin imzayı meclise götürüp teslim ettim. Ancak 3 yıl içerisinde hala bunun hakkında herhangi bir önlem alınmadı" dedi. Mustafa Can Aksoy'un bir kediyi bıçaklayıp ölene kadar ki can çekişlerini videoya çekip daha sonra sadece 300 TL ile serbest kalarak gündemi meşgul ettiğini söyleyen Bayık, "Mustafa Can Aksoy o kediye karşı giriştiği hunharca eylemi kabul edilemez. Her an bir insana da yönelebilir bilinciyle derhal tutuklanması ve yargılanması sonucunda en az 2 sene hapis cezası ile cezalandırılması gerekirdi. Fakat yakalanmadı ve serbest bırakıldı haberleri ile gündemi meşgul etmektedir. Bu kabul edilemez" dedi.

 

Basın açıklamasından sonra hayvan severler Galatasaray Meydanı'nda bir süre slogan ve düdük çaldıktan sonra Başbakan Erdoğan'a gönderilmek üzere imza standı açtı.

 

MUĞLA

Muğla Marmaris’te, aralarında yabancıların da bulunduğu hayvanseverlerden oluşan grup, 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplandı.

Aralarında Marmaris’te yaşayan İngiliz, Alman, Yunan ve İtalyanlar’ın da yer adığı grup, ellerinde pankartlarla, giydikleri 'Katiller aramızda' yazılı tişörtlerle, yüzlerinde maskeleri ve yanlarında besledikleri hayvanlarıyla 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplandı. 'Farkında mısın canavarlar aramızda', 'Bugün kedi, köpek yarın sizler öldürüleceksiniz' yazılı pankartlar taşıyan grup 'Katillerle bir arada yaşamak istemiyoruz' sloganı attı. 'Onlar için adalet istiyoruz' başlıklı el ilanları dağıtan grup, 20 dakika sessiz eylem de yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sibel Filiz, "Bizler burada hiçbir kuruma bağlı olmadan bireysel olarak hayvan katliamlarının durdurulması ve işkence yapanların daha ağır cezalar verilmesi için sesimizi duyurmaya geldik. Hayvanlara yönelik her türlü şiddet ve vahşetin kabahat kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Gelişmiş ülkelerde hayvanlara kötü muamele eden insanlara hapis cezası veriliyor" dedi.

 

DENİZLİ

Denizli Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, köpekleriyle geldikleri Delekliçınar Meydanı’nda, hayvanlara yapılan işkenceyi ve tecavüz olaylarını protesto etti. Denizli Motorsiklet Derneği üyeleri de motosikletleriyle Delikliçınar Meydanı’na gelerek, hayvanseverlere destek verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Denizli Hayvanseverleri Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Simge Ünal, "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu amacına hizmet etmemektedir. Son zamanlarda ülkemizde hayvanlara yapılan işkence ve tecavüz olaylarında artış oldu. Kendi kedisine işkence yapan adama 300 lira gibi komik bir ceza kesildi. İşkence ve tecavüz vakalarının çoğunu 15-30 yaş arası gençlerin yapması düşündürücüdür. Tüm hayvanlarımız hak ettikleri şekilde yaşamalıdır. Umut ediyoruz, ilgili merciler Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesini dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yapar" dedi.

Eskişehir'de yaklaşık 500 kişi yürüdü. Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP'ın öncülüğünde Eskişehir'de hayvanseverler Porsuk Bulvarı'nda toplandı. Çeşitli yazıların bulunduğu dövizler taşıyan ve beraberinde köpeklerini getiren kalabalık adına basın açıklamasını Semra Önal adlı hayvansever yaptı. Semra Önal, "Bu cani katil hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Bugün burada ve Türkiye'nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak 'Kedi katili serbest. Niçin?' diye sormak için bir araya geldi. Evet,bir katil nasıl serbest kalır? Çünkü hayvana işkence vahşet, tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemlerle aynı çizgide değerlendirilmiş ve 'Kabahat' olarak görülmüştür. Dolayısıyla hakim veya savcı vicdanen istese de hayvanlara işkence uygulayanlara ceza vermemektedir. Oysa hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır. TBMM'den somut bir talebimiz var. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın. 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma kanunu yaptırımları 'Kabahatler' kapsamından çıkartılıp 'Türk Ceza Kanunu' kapsamına alınsın" dedi

 

AFYONKARAHİSAR

Hayvan Hakları Savunucuları Platformu, hayvan haklarının Türk Ceza Kanunu (TCK) ile korunmasını istedi.

Platform üyeleri, hayvan haklarının korunması için Anıtpark'ta basın açıklaması yaptı. Parka hayvanlarıyla gelen platform üyeleri adına açıklama yapan Esra Ölgel, Eskişehir'de bir kişinin kediye işkence yaptığını, bu durumun tüm hayvanseverleri üzdüğünü söyledi.

Ölgel, “Hayvan öldürmekle, insan öldürmek arasında bir adım vardır. Caniler, katiller öldürmeyi, hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden  talebimiz var. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın" dedi.

Hayvanlara kötü muamelenin Kabahatler Kanunu'yla cezalandırıldığını hatırlatan Ölgel, “TBMM'yi, uyarıyoruz. Hayvana karşı yapılan şiddet, TCK kapsamına alınsın. Hayvanlara yapılan şiddete devlet kurumlarının seyirci kalmasına karşıyız" diye konuştu.

 

ZONGULDAK

Ereğli’de kedi ve köpekleri ile Meydanbaşı Caddesi üzerinde toplanan Gönülden Hayvanseverler Derneği üyesi yaklaşık 50 kişi, sloganlar atarak Atatürk Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, 'Hayvanlarımız için de yaşam hakkı istiyoruz', 'Tüm hayvanların bilinci ve duyguları vardır', 'Katiller serbest kalmasın' yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan dernek üyesi Gülper Kurt, hayvanlara işkence edenlere ağır cezalar verilmesini istediklerini söyledi.

 

ADANA

Adana’da kedi ve köpekleriyle eyleme katılan hayvan dostları, hayvanlara karşı yapılan işkencenin 'kabahat' olmaktan çıkarılıp, suç kapsamına alınmasını istedi.

Adana'daki Atatürk Parkı'nda toplanan 300 kadar hayvansever de eyleme ellerindeki kepi ve köpekleriyle geldi. Eylemciler 'Yaratılanı severim, yaratandan ötürü', 'Ölüm yasasına hayır', 'Canlı hayvana işkence edene lanet olsun' ve 'Kedi katili neden serbest' yazılı dövizlerle taşıdı.

Hayvanseverler, 5 bin 199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun kabahatler kapsamından çıkarılıp, 'Türk Ceza Kanunu' kapsamına alınmasını ve cezasız kalmamasını istedi.

 

ERZURUM

Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Erzurum Şubesi'nin ortaklaşa eylem düzenledi

Ellerinde, 'Hayvana işkence kabahat değil, suçtur', 'Hayvan işkencesine seyirci kalma', 'Allah (cc) der ki; onlar benim sessiz kullarımdır, hesap günü konuşacaklardır', 'Ölüm yasasına 5199 kere hayır' pankartları taşıyan hayvanserler adına basın açıklasını okuyan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Tuğçe Tolun şunları söyledi:

"Eskişehir'de bir cani evindeki bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca bu cani hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyretmiş ve videoya aldırmıştır. Bu cani katil hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Bugün burada merhamet ve vicdan sahibi kişiler olarak vahşeti kınamak ve serbest bırakılan katilden hesap sorulması için bir araya geldik. Caniler, katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Hayvana işkence yapan, vahşet uyulalayan onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın."

 

Evrensel Gazetesi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.