Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Astrolojinin bilim dalı olduğunu kabul ediyor musunuz?


  

39 üye oy verdi

  1. 1. Astrolojinin bilim dalı olduğunu kabul ediyor musunuz

    • Evet
      19
    • Hayır
      19
    • Fikrim yok
      1


Önerilen İletiler

Bilimselci Dostum,

 

Gercekleri kabullenmek muhakkak ki bir erdemdir,ancak hangi gerceklerin kabullenmesi gerektigi konusu cok önemlidir.

 

Birtakim ucuz hesaplar ve sulandirilmis gayretlerle birtakim bilim adamlarinin kendilerinden farkli görüslere sahip bilim adamlarinin tezlerini cürütmek amaciyla bir BILIM dalini bilimsel olmamakla yaftalayip insanligi cok önemli bir alanin arastirilmasindan yoksun birakma cabalarimi gercegin kendisidir yoksa bu birtakim bilim adaminin bu ucuz hesaplar ugruna bir BILIM dalini inkar etmelerimidir gercek olan?

 

Astroloji'nin bir bilim dali oldugunu yazdigimda bana yapilan elestiri ve de adini vermeyecegim ama aslinda saygin gördügüm bir forumdasin beni ima ederek benim görüslerimi ve benim gibi düsünenleri sarlatanlik olarak tanimlamasi aslinda tartisma adabina yakismayan yaklasimlardir.Bana yapilan ve kanimca beni kavramlari biribirine karistirdigim elestiriside aslinda yanlis bir yaklasimdir.Astrologiyle Astronomi'nin ne oldugunu sanirim ilkokuldaki cocuklar bile bilmektedir,böyle bir yaklasimla karsisindaki kisiyi bilgisizlikle nitelemek dogru degildir.

 

Bugün dünyanin pekcok kentinde Astroloji üzerine egitim veren akademiler mevcuttur.Ben bu akademilerin adlarini yazmadan önce Yüzyilimizin dahisi Albert Einstein'in bir aciklamasini asagiya aktariyorum:

 

"Astroloji,kendi basina bir BILIM'dir ve aydinlatici bir bilgi yigini ihtiva eder.Bana bir sürü sey ögretti.Astroloji'ye cok sey borcluyum.Jeofizik bulgu,yildizlarin ve gezegenlerin yeryüzüyle baglantili gücünü gözler önüne seriyor.O halde astroloji'de bir ölcüde bu gücü saglamlastiriyor demektir.Bu nedenle astroloji insanliga hayat veren bir iksir gibidir."ALBERT EINSTEIN

 

Bilimselci Dostum;Astroloji;Kosmos icerisinde ki güclerin (bu en yakin anlamda Günes Sistemi'nde ki planetlerdir)genel seviyede dünya üzerindeki enerjilerin sekillenmesi Büyük Alem (MAKRO KOSMOS) Kücük Alem,Insan-KAINAT(MIKRO KOSMOS)insan ve insan topluluklarinin üzerindeki etkilerini ve sonuclarini yorumlayan bir düsünce sistemidir.

Astrolojinin matematiksel bir temele sahip oldugunu,Astronomi ile paralel olan calismalarinda görebiliriz.

Sonuc olarak astroloji pozitif temellere dayanir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Astroloji'nin bir bilim dali oldugunu yazdigimda bana yapilan elestiri ve de adini vermeyecegim ama aslinda saygin gördügüm bir forumdasin beni ima ederek benim görüslerimi ve benim gibi düsünenleri sarlatanlik olarak tanimlamasi aslinda tartisma adabina yakismayan yaklasimlardir.Bana yapilan ve kanimca beni kavramlari biribirine karistirdigim elestiriside aslinda yanlis bir yaklasimdir.Astrologiyle Astronomi'nin ne oldugunu sanirim ilkokuldaki cocuklar bile bilmektedir,böyle bir yaklasimla karsisindaki kisiyi bilgisizlikle nitelemek dogru degildir.

 

Bununla kimi, neyi kastettiğini anlamadım. Benimle ilgili değildir sanırım. Zira başka yerde bu konuyu tartışmıyorum. İnançları ve bilimi, metafiziği ve fiziği birlikte yürütmeye çalışanlara "bilim şarlatanı" dendiği doğrudur. Ama her kimse, bunu burada söylemeyip başka yerde söylemesi de kendi tercihidir.

 

Politika dostum, astrolojinin bilim olduğu konusunda tek sarıldığın kaynak eğer Einstein'in sözü ise, Einstein, bilime çok katkıları olan fakat vahim hataları da olan bir bilim adamıdır. Misal olarak Kuantum kuramında, evrenin genişlemediği konuda, evrenin bir yaratıcı tarafından yaratıldığına, kendisinin bir deist olduğu konularında kafası çok karışık bilim adamı idi. Galiba astrolojinin bir bilim dalı olduğunu o kafası karışık olduğu dönemlerde söylemiştir.

 

Dostum, şu soruma net olarak cevap veremediğin sürece konuyu aydınlatıp sonuca varamayacak, boş yere tartışmış olacağız.

 

Yıldızlar belirli takvim günlerinde insanların "kaderini" etkilermi?

 

İnancına göre "etkiler" diyeceğini sanıyorum.

 

O zaman ikinci sorum "nasıl" ve "tarihte ispatı görülmüş mü" olacak.

 

Bunlara cevap veremezsen eğer, tartışmamızın hiç bir anlamı yok. Sen inancına ben bilimime..

 

İyi astrolojik şanslar dilerim. smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Einstein; "Astroloji, kendi içerisinde, aydınlatıcı bilgiler içeren bir bilimdir. Bana birçok şey öğretti ve ona çok şey borçluyum." demiş...

 

Sizce Astroloji bilim midir?

 

forumda astroloji konusunda hiçbir yerde görülmemiş bir devrim yaşanmak üzere

 

ve bu arada köşeyastığı arkadaşımız nerede acaba? smile.png

 

bir konuyu hemen irdelemek gerekiyor: Einstein'in böyle bir laf ettiğini ben hiç sanmıyorum. Ama en doğrusunu Sayın Gloria'nın uzaydaki yönetici arkadaşları bilir tabi biggrin.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Bilimselci,yazimda dünyanin pekcok kentinde Astroloji üzerine egitim veren Akademiler oldugunu belirttim dolayisiyla benim tek kaynagim Einstein'in sözü degildir velev ki öyle de olsa suna eminim ki Einstein bircok Osman Demircan yapar.

 

Sonucta öyle olacagi kesindir,Cünkü ne sen ve ne de ben tezlerimizden geri adim atmayacagiz.

 

Kepler'in (Astrolojinin Kesin Temelleri kitabinda Astrolojinin nasil ve ne sekilde yararli olabilecegini degerlendirmistir.Okimani tavsiye ederim.

Dünyanin taninmis bilim adamlarindan olan John M.Oldham,astrolojiyi inkar edenlerin aksine astrolojiyi referans olarak kullanmaktadir.

 

Soruna verecegim cevap sudur:astroloji kader degildir kader insanlarin elindedir.

Dünya varoldugundan beri insanin dogaya karsi verdigi "varolus"savasinda kullandigi en etkili araclardan birisi de astrolojidir.Bilimsel degeri olmadigina inanilan bir BILIM'dir astroloji.

 

Ingiltere'nin Galler Üniversitesi bünyesinde Kosmoloji ve Astroloji alaninda egitim verilmektedir.

Ayni sekilde Londra Üniversitesi'ne bagli LSA (LONDON SCHOOL OF ASTROLOJI) ve de dünyadaki pekcok ödüllü astrologun mezun oldugu uzaktan egitim veren FACULTY OF ASTROLOJIAL STUDIES gibi okullar var.

Alman ekolünden biri olan Rudolf Steiner'in kurmus oldugu GOTTENHEIM ANTROPOZOFI akademilerinde Astroloji ile ilgili alademik gözlemler ve calismalar yapilmaktadir.Bunun haricinde Münih,Berlin,Köln gibi büyük Alman sehirlerinde,Isvicre'nin Basel ve Avusturya'nin Salzburg ve Viyana gibi kentlerinde de buna benzer akademiler mevcuttur.Moskova Üniversitesine bagli Astroloji akademisi,Pekin ve Sankay'da ki Cin Astrolojisisi ve FENG SHUI akademileri saymakla bitmez.

 

Pekcok Astronom ,astrolojiyi arastirmakta ülkemizde hala basit falcilik olarak anlatilmak istenen ve öyle anlasilan Astroloji disarda egitim almis birkac uzmanla anlatilmaya calisiliyor.Bu büyük bir eksiklik ve Osman Demircan gibi hicbir bilimsel basarisi olmayan prof.lar bu önemli bilim dalini falcilik olarak yorumluyor.

 

Fakat sevgili bilimselci dostum yinede iyi ve faydali bir tartisma oldu sayilir bence.En azindan bu alanda daha fazla bilgi kazanmak icin bize bir firsat dogmustur.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Rua, oraya yazdıklarım işin şakasıydı tabii, öylesine söylenmiş şeylerdi ciddiye almadığınızı biliyorum ben de zaten aslında ilk başta bu başlığı pek de ciddiye almadığımdan bunları yazmıştım. Ama buradaki tartışmaları takip ettikçe başlığı daha da çok ciddiye almaya başladım çünkü sevgili arkadaşlarımız Bilimselci ve Politika gayet hoş bir çabanın içindeler. Ben de katkım olması maksadıyla bir iki söz etmek isterim ki bu seferkiler tabii ki benim gerçek düşüncelerim olacaktır.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Binlerce yıl öncesi… Depremler oluyor, güneş doğuyor, batıyor, ay çıkıyor, yıldızlar görünüyor, mevsimler değişiyor, yağmur yağıyor, kar yağıyor, deprem oluyor, deniz kabarıyor vs. vs… Ve tüm bu zamanlarda insanlar henüz bilimin ışığıyla aydınlanmış değiller. Ama insana her zaman bir cevap lazım değil mi? O halde cevabı buldun buldun, bulamadın o şartlardaysan vereceğin cevap şu; tüm bu olayları biz gerçekleştirmiyoruz, bunları gerçekleştirmek bizim gücümüzü aşar, o halde bunları gerçekleştiren güç, insan üstü bir güç olmalı… Doğru mu?

 

İşte bu aşamada tanrılara olan inanç biçimi devreye giriyor. Çok tanrılı inanç biçimi geniş bir zamana yayılıyor, Yunan, Roma, Mısır vs. çok fazla uygarlığı da etkisi altına alıyor. İşte bütün bu gelişme dönemi içinde tüm şunlar oluyor:

 

Mesela deniliyor ki Güneş bir tanrı olsa gerek, Ay bir tanrı olsa gerek, Şimdi bak gördün mü Tanrı üzüldü, ağlıyor o halde yağmur da tanrıların gözyaşı olsa gerek… Veya kızdı, gökten gelen şu gürültü de tanrının kızgınlıktan kükremesi olsa gerek… Hatta şu gördüğümüz parlak şey de kesin bir tanrıçadır ki mesela bu da bir gezegen olsun adına da sonradan Venüs denilsin. (E tabii Tanrı ya da Tanrıça dediğimiz şeylere birer de ad koyalım ki diğerleriyle karışmasın değil mi? Çoook Tanrı, Tanrıça var çünkü…) İşte böylece gök tanrıları da çok tanrılar kervanına katılmaya başlıyorlar.

 

İşte tüm bunlar olurken, bir kısım kişi düşünüyor; “yaw diyor, şimdi bizi bu gök tanrılar yönetiyor ya bu demektir ki yaşadığımız yerdeki tüm bu olayların ya da tüm kişilerin, yöneticilerimizin falan kesinlikle kaderlerini, ilişkilerini bu tanrılar belirliyordur. O halde biz şu gökyüzünde olan olayları (doğal olarak aslında tanrıların ne halt yediklerini) biraz daha yakından inceleyelim, gözlemleyelim de belki Tanrılar olacaklarla ilgili bize bir iki ipucu verirler… İşte böylece gök takibi başlamış oluyor.

 

Buradan çıkan sonuç da şu: Evet insanlar gök olaylarını incelemeye başlıyor, ciddi gözlemler yapıyor ama bütün bu gözlemleri gökyüzündeki olayları bilimsel olarak açıklamak için değil, Tanrıların isteklerini, ihtiyaçlarını tahmin etmek için yapıyorlar.

 

Tam bu aşama önemli işte… Çünkü gök takibiyle başlayan bu aşama ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak olan astronomi bilimine de aslında ciddi bir zemin hazırlamaya başlamış oluyor.

 

Astrologlar o zamanlarda (ve hatta halihazırda) astronomiyi bir malzeme olarak kullanıyorlar. 17. yüzyıla kadar yaşamış olan olan Astronomlar da o süre içerisinde bakıyorlar ki astroloji de çok para var, astrolojiden para kazanmak için Babil’den bu yana gelen tüm bilgi birikimini kullanarak astrologluk yapmayı tercih ediyorlar.. Ortalık karışık yani anlayacağınız. Ne astronomi astrolojisiz, ne de astroloji astronomisiz olabiliyor bu dönemde… İkisi de birbirlerinin suyuna muhtaç… Olaya da ister çıkar gereği ister inanç gereği hala Tanrılar hakim…

 

Ve sonunda 17. yüzyıl geliyor… 17. yüzyıl ve devamındaki zamanlarda da önemli bazı bilim adamları nihayet doğmaya başlıyorlar ve adlarını yaptıkları bilimsel araştırma ve çalışmalarla ölümsüzleştiriyorlar; öyle ki biz onları Galileo, Newton, Kopernik, Kepler vs. olarak günümüzde hala tanıyoruz.

Her neyse işte bu önemli kişiler yaptıkları gözlemler ve araştırmalar sonucunda aslında bu gök olaylarının hiç de tanrılarla ilgisi olmadığını ve bu gök olaylarının ve hareketlerinin bilimle anlaşılır ve tanımlanır şeyler olduğunu ortaya çıkarıyorlar. Ve tam bu aşama da nihayet astroloji ile astronomi biliminin ya da başka bir deyişle astrologlarla astronomların yolları birbirinden ayrılıyor.

 

Ha astroloji yok oluyor mu maalesef yok olmuyor, direniyor ve günümüze kadar da geliyor üstelik. Kesinlikle bir bilim olarak değil tabii.. Tamamıyla bir kehanet sistemi olarak… Yani bir anlamda doğusundan itibaren hiçbir değişime uğramadan aynı amaca hizmet ederek; meydana gelecek olan olayları önceden bilmeye, tahmin etmeye çalışarak bugün de işlerini yapmaya devam ediyorlar.

 

Astronomi ise astroloji ile farklı kulvarda işlerini yapıyor. Vikipedia’daki tanımıyla; kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri ile gök cisimlerini açıklamaya çalışmak üzere gözleyen bilim dalı olarak… Ya da TDK’daki anlamıyla gökbilimi olarak…

 

Sonuç;

 

Astroloji hiçbir zaman bir bilim dalı olmamıştır. Ama kaçınılmaz olarak astronomiden bir malzeme olarak yararlanmıştır; uzunca bir süre gökyüzünü düzenli olarak gözlemlemiş, bu gözlemlerden bir takım sonuçlar çıkarmış ve bu sonuçları tanrıların insanlar üzerindeki etkileri, tanrıların kendilerine gönderdikleri mesajları olarak düşünüp, kehanette bulunmak ve geleceği tahmin etmek için kullanmışlardır.

 

Astroloji en başından bu güne kadar hiçbir sapma göstermeden tamamıyla bir kehanet sistemi olarak işlemiştir.

 

Astronominin doğuşu ile astroloji arasında bir ilişki tabii olarak söz konusudur; çünkü aslında astroloji, astronomi biliminin doğuşuna zemin hazırlamıştır. Gökyüzüne olan ilgi çok tanrılı dinlerin getirisi olarak astrolojiyi başlatmıştır. Astrolojinin gök olaylarını, kehanette bulunabilmek amaçlı olarak düzenli bir şekilde gözlemleme çabası ve bu çaba sonucu bir bilgi birikimi oluşturması sayesinde de astronomi biliminin temellerini atılmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Astrolojinin falcilik olmadigi kesindir buna falcilik diyenler sanirim ki yeterince bilgilenmemislerdir.

 

Insanlari astronomi ve astrolojiyi birbirine karistiriyorlar diye ön yargili olmak aslinda haksizliktir.Herhalde bunu iddia edenler astrolojinin bilim olmadigini iddia edenler olsa gerek.

 

Sevgili politika;

Bu bir 'ön yargı' değil bir durum tespitidir.

 

Astronomi uzaydaki ki her türlü olayı inceler ve bunu bilimsel verilere dönüştürür.

Astroloji ise çok eski çağlardan günümüze gelen istatistiksel birikimi ve metodu olan bir öğretidir

 

Ne yazık ki; Yanında Astro_loji yazıyor diye Astrolojinin bilimsel bir disiplin olduğunu düşünerek astronomi ve astrolojiyi birbirine karıştıran bir çok kişi vardır... Astrolojininde diğer bilimsel disiplinlerde olduğu gibi "metodu, felsefesi ve neden sonuç ilişkisi" olduğu öne sürülerek astrolojinin de bir bilim olduğu söyleyenler hep olagelmiştir.

 

Evet.. Bilimin belli yöntemleri, felsefesi ve neden sonuç ilişkileri vardır.

Ama bir disiplinin pozitif bir bilim olabilmesi için tek başına bunlar yeterli değildir.

Pozitif bilimlerde zaman ve mekan değişse de, hangi bilim insanı deneyimlerse deneyimlesin aynı sonuçlara ulaşır.

 

Astroloji de ise bu asla söz konusu değildir. Her astroloğun aynı zaman dilimi ve aynı evren için ulaştıkları sonuçlar kişisel sezgi ve yorumlara dayalı olduğu için kesinlikle birbirini tutmaz.... Bu nedenlerle Astroloji kesinlikle pozitif bir bilim değildir.

 

Astroljiyi ilk ve ortacagla sinirlayanlar gelmis gecmis en büyük medeniyetler olan,Babil,Sümer,Maya ve Misir medeniyetlerinide gözardi ederek veya önemsemeyerek astrolojinin falcilik oldugu savinda israr ederler.

 

Bakin ben iletimde Astroloji ile ilgili kaynaklari vererek okunmasini ve aydinlanilmasini salik verdim.

Wikipedia buna bir örmektir.Diger sayisiz siteler ve bilim adamlarinin söyledikleride astrolojinin falcilik olmadigini kanitlamaktadir.

 

Siz hiç astrolojiyle uğraşan aklı başında bir bilim adamı görüp duydunuz mu?

Böyle bir uğraşı olan biri varsa bile bu onun için bir hobidir, bilimsel bir çalışma değildir.

 

Falcılık ya da kehanet olmadığını söyleyenler bilim adamları değildir sevgili politika, astrologlardır.

 

Örneğin sizin bilim olduğunu düşündüğünüz astroloji ile uğraşan bazı astrologlar 2012 de dünyanın sonunun geleceğini söylemektedirler... 2012'ye az kaldı... Bir bilim olduğunu iddia ettiğiniz astroloji ve astrologların öne sürdükleri bu iddianın bilimsel bir tespit mi yoksa bir kehanet mi? olduğunu deneyimleye bileceğiz...

 

Astroloji ve astrologların, bilimsel verilere dayalı bilimsel gerçeklerle mi, yoksa astronominin istatistiksel verilerini alıp, Astrolojinin kişisel ön sezi ve yorumlara dayalı metotlarını kullanarak kehanetlerle mi uğraştığını kısa bir süre içinde nasıl olsa anlaşılacak smile.png

 

Ankette astroloji bir bilimdir cevabi verenlerin sayilarinin artmasi gercekleri arastirip ikna olundugunu gösteriyor.

Bilim degildir diyenlerin sadece kendi bilgilerine dayanarak bunu iddia ettikleri zaten bilinmektedir.

 

Yaşamının gerçeklerine bilimsel bir pencereden bakan ve onun gerçekleriyle algılayan, düşünen, görüş belirten hiç bir kimse...

Bence; "Astroloji bir bilimdir" diye kişisel bir görüş öne sürmez...

Bunu öne sürmek;

" Bence; Gece ve gündüz, güneşin dünyanın etrafında dönmesiyle gerçekleşir."

Ya da " Bence; Denizler bir göldür." demeye benzer.

 

Saygı ve sevgilerimle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cünkü ne sen ve ne de ben tezlerimizden geri adim atmayacagiz.

 

Söylediğinde haklısın. Bu forumda bulunduğum beş yıllık bir zaman içerisinde, tartışmalar sonucunda tezlerinin yanlış olduğunu kabullenebilen, söyleyebilen tek kişi tanıdım. Samimi bir arkadaşımızdı. Merak eden olursa ÖM den ismini verebilirim. Gerçekleri kabullenmek kesinlikle samimi öz taşımakla ilgili. Gurur ve bilgi eksikliği kabullenmeyi çok etkiliyor.

 

Bazan da, daha önce karşı tezi zaten kabullendiğini, hatta tartışma sırasında mecbur kalarak kabullendiğini, cümleler içerisinde farkında olmadan belirtse dahi yine de inadında devam ediyor her nedense. Bunun örneklerini çok gördüm. Ne kadar kaynak, ne kadar ispat gösterirsen göster sonuç yok. Ne derler: "inançları yıkmak dağları yıkmaktan daha zordur". Doğrusu inanç mı gurur mu ben de anlayamadım. Üzerine alınmayasın ben bunu genel olarak yazdım. Belki bu özellikler bende de vardır.

 

Mesela şu cümleni ilk iletilerde yazsa idin bunun üzerinden gider daha çabuk sona ulaşabilirdik. Bu cümle benim için tartışmanın son cümlesi oldu.

 

"Soruna verecegim cevap sudur:astroloji kader degildir kader insanlarin elindedir."

 

Astrolojik değerlendirmelerle, gök cisimlerinin insanların kaderini(geleceğini) etkilediği doğru değilse, astroloji neye yarıyor bana izah edebilir misin? Bir işe yaramayan bilim olabilir mi?

 

Eğer gök cisimleri insanların kaderini belirlerler dese idin, bilim olduğuna inanacaktım. Zira senin sözlerine önem veriyorum. Bu cümle de olduğu gibi. Tabi ki insanların kaderleri kendi ellerindedir. smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Binlerce yıl öncesi… Depremler oluyor, güneş doğuyor, batıyor, ay çıkıyor, yıldızlar görünüyor, mevsimler değişiyor, yağmur yağıyor, kar yağıyor, deprem oluyor, deniz kabarıyor vs. .

.

.

.

Astronominin doğuşu ile astroloji arasında bir ilişki tabii olarak söz konusudur; çünkü aslında astroloji, astronomi biliminin doğuşuna zemin hazırlamıştır. Gökyüzüne olan ilgi çok tanrılı dinlerin getirisi olarak astrolojiyi başlatmıştır. Astrolojinin gök olaylarını, kehanette bulunabilmek amaçlı olarak düzenli bir şekilde gözlemleme çabası ve bu çaba sonucu bir bilgi birikimi oluşturması sayesinde de astronomi biliminin temellerini atılmıştır.

 

sayin gloria siz tam tersini iddia ediyorsunuz astrologlar degil astronomlar astrolojiden faydalanmistir ve de faydalanmaktadirlar hala. Siz benim verdigim bilgileri sanirim hic okumamissiniz.Halbuki yazilanlar okumak icin yazilir,sadece laf olsun diye degil hele de yazilanlar somut bir gercegi ifade ediyorsa daha cok önem kazanir.

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili politika;

Bu bir 'ön yargı' değil bir durum tespitidir.

.

.

.

Ya da " Bence; Denizler bir göldür." demeye benzer.

 

Saygı ve sevgilerimle...

 

Tabii sayin gece kusu,einstein, Kepler zaten astrologtu. ve onlarin akillarida baslarinda degildi Bugün astroloji üzerine egitm veren üniversitelerde zaten ciddi üniversiteler degil Osman Demircanin falcilik iddiasi gibi falcilik üzerine egitim vermektedirler.Bizim en büyük yanlisimiz Osman Demircan gibi hicbir kariyeri olmayan prof.larin birtakim ucuz hesaplarla söylediklerinin kabul görmesidir.

 

saygilarla

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Söylediğinde haklısın. Bu forumda bulunduğum beş yıllık bir zaman içerisinde, tartışmalar sonucunda tezlerinin yanlış olduğunu kabullenebilen, söyleyebilen tek kişi tanıdım. Samimi bir arkadaşımızdı. Merak eden olursa ÖM den ismini verebilirim. Gerçekleri kabullenmek kesinlikle samimi öz taşımakla ilgili. Gurur ve bilgi eksikliği kabullenmeyi çok etkiliyor.

 

Bazan da, daha önce karşı tezi zaten kabullendiğini, hatta tartışma sırasında mecbur kalarak kabullendiğini, cümleler içerisinde farkında olmadan belirtse dahi yine de inadında devam ediyor her nedense. Bunun örneklerini çok gördüm. Ne kadar kaynak, ne kadar ispat gösterirsen göster sonuç yok. Ne derler: "inançları yıkmak dağları yıkmaktan daha zordur". Doğrusu inanç mı gurur mu ben de anlayamadım. Üzerine alınmayasın ben bunu genel olarak yazdım. Belki bu özellikler bende de vardır.

 

Mesela şu cümleni ilk iletilerde yazsa idin bunun üzerinden gider daha çabuk sona ulaşabilirdik. Bu cümle benim için tartışmanın son cümlesi oldu.

 

 

 

Astrolojik değerlendirmelerle, gök cisimlerinin insanların kaderini(geleceğini) etkilediği doğru değilse, astroloji neye yarıyor bana izah edebilir misin? Bir işe yaramayan bilim olabilir mi?

 

Eğer gök cisimleri insanların kaderini belirlerler dese idin, bilim olduğuna inanacaktım. Zira senin sözlerine önem veriyorum. Bu cümle de olduğu gibi. Tabi ki insanların kaderleri kendi ellerindedir. smile.png

 

Simdi dostum insan dogru olduguna emin oldugu bir konuda sadece baskasi ayri düsünüyor diye kendi tezinin yanlis oldugunu kabul etme konumuna neden girsin ki?Knedi tezinin yanlis oldugunu bile bile eger birisi dogruya yanlis diyorsa evet haklisin hatayi kabul etmek bir erdemdir.Ben cok defalar yaptigim yanlis icin özür dilemisimdir ve yanlisimi itiraf etmisimdir,yazilarimi takip edenler bunu bilirler.Ama cok kisi taniyorum ki yanlisinii bile bile devam ettirmektedir.

 

Kader konusuna deginmissin.Sana bir örnek verecegim ve bu örnekte bunun bir kader mi yoksa ne oldugunu bana aciklayiver bi zahmet:1999 Depreminde binlerce insan hayatini kaybetti.Bu depremin tetikleyicisinin depremden hemen önce ki GÜNES TUTULMASI oldugunu uzmanlar acikladilar.Bunun anlami gökteki hareketler yeryüzünde etkili olmaktadir.Simdi asil can alici soruma geliyorum:O depremde yikilan evlerin altinda kalarak hayatlarini kaybedenlerin kaderimi böyleydi yoksa onlarin evlerinin yikilmasinin asil nedeninin cürük yapilar olmasimiydi.Ben bunlarin cürük yapila olmasi sonucu bu kadar fazla can kaybinin oldugunu söylüyorum dolayisiyla insanlar bu cürük yapilarda oturmakla kendi kendilerinin yasamlarini tehlikeye atmislardir.Bunun kaderle bir ilgisi yoktur tamamen insan hatasidir,dolayisiyla ortaya su gercek cikiyor ki ,kader insanin elindedir ama o depremi tetikleyen olusum gökteki hareketliliktir,astrolojide bunu söylüyor.Gökteki hareketlilikleri iinceleyen bilim astrollojidir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Osman Demircan gibi hicbir kariyeri olmayan prof.larin

 

 

Fikirlerinle beni şaşırtmaya devam ediyorsun dostum.

 

Osman Demircan Çanakkale Üniversitesine Türkiyenin 2. Büyük gözlem evini kurmuş, benim bildiğim astro fizik üzerine yazdığı iki adet kitabıyla da onbinlerce kişiye uzay gözlemleri ve bilgi olarak yararlı olmuştur. Kaz dağlarının oksijen üretimi konusunda çalışmaları vardır. Ayrıca rektör yardımcısıdır. Daha ne yapmalıydı? Bunlardan büyük kariyer mi olur?

 

Tam bir pozitivist bilim adamıdır. Ayrıca maya takvimi kehaneti konusunda yazdıkları şuradan okunabilir.

 

--http://www.haberturk.com/polemik/haber/696504-marduk-yoldaysa-niye-tespit-edilemiyor

 

 

Simdi dostum insan dogru olduguna emin oldugu bir konuda sadece baskasi ayri düsünüyor diye kendi tezinin yanlis oldugunu kabul etme konumuna neden girsin ki?

 

Girmeli tabiki. Eğer ki o kişinin doğru bildiği inançları ise girmeli...

 

"Emin olduğu" doğruları ispatlanmış değilse derhal karşı fikiri kabullenme konumuna girmeli. Yani ispat doğrunun ölçüsü olmalı. İspat ta evrensel/bilimsel olmalı.

 

Politika dostum, bana hem gök cisimleri insanların geleceğini şans, talih, kader, kısmet, olarak etkilemez diyorsun hem de etkilediğini savunuyorsun. Bu çelişki değilmi?

 

Kaldı ki senin verdiğin misal(güneş tutulmasının depreme neden olması(!)) tek tek kişilerin şansını, kaderini değil, toplumu etkileyen bir doğa felaketi. Hoş bunun da bilimsel bir ispatı yok. Dedikodu sadece.

 

Gök cisimlerinden sadece Güneş'in ve Ay'ın dünyaya etkileri var. Tek tek kişilerin kaderini, kısmetini, mutluluğunu etkilemiyorlar. Güneşin en bariz, ispatlanmış etkisi ise, fazla güneşte kalmakla cilt kanseri oluşturduğu, Ay'ın ki ise suların yükselip alçalması. Hepsi bu kadar.

 

Senin söylediğin "gökteki hareketlik" (Ay ve Güneş) sevgililerin aralarının bozulup düzelmesini sağlamıyor. Bir önceki iletini okursan çelişkini sen de görebileceksin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabii sayin gece kusu,einstein, Kepler zaten astrologtu. ve onlarin akillarida baslarinda degildi

 

Bugün astroloji üzerine egitm veren üniversitelerde zaten ciddi üniversiteler degil

Osman Demircanin falcilik iddiasi gibi falcilik üzerine egitim vermektedirler.

 

Bizim en büyük yanlisimiz Osman Demircan gibi hicbir kariyeri olmayan prof.larin birtakim ucuz hesaplarla söylediklerinin kabul görmesidir.

 

 

Sayın Politika;

Bu iletinizde yazdıklarınız ve öne sürdüğünüz iddialar son derece çelişkili ve subjektif kişisel yorumlar içeriyor...

 

1- Adını verdiğiniz bilim adamlarının Astrolojinin pozitif bir bilim dalı olduğunu ifade ettiklerine dair bize bir tane kanıt sunabilir misiniz?

 

2- Bize Astroloji bilim dalı kürsüsü olan pozitif bilimler üzerine eğitim veren bir tek üniversitenin adını verebilir misiniz?

Örneğin; Oddü, Hacettepe, İtü...oxford vb üniversitelerde Astroloji bölümünde okuyorum diyebilen bir tek öğrenci tanıyor ya da bulabilir misiniz?

 

3- Osman Demircan gibi bilimsel çalışmaları ve kariyeri uluslar arası camiada kabul görmüş birini bir kalemde hiçe sayan yaklaşımınızı destekleyecek hangi bilimsel dayanaklarınız var?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

forumda astroloji konusunda hiçbir yerde görülmemiş bir devrim yaşanmak üzere

 

ve bu arada köşeyastığı arkadaşımız nerede acaba? smile.png

 

 

Burdaaaa!!!

 

Bilim'dir diyenlerler ile bilim değildir diyenler berabere...! sonucu penaltılar belirleyecek w00t.gif

 

tartışmaya katılan arkadaşlara teşekkürler...:clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burdaaaa!!!

 

Bilim'dir diyenlerler ile bilim değildir diyenler berabere...! sonucu penaltılar belirleyecek w00t.gif

 

tartışmaya katılan arkadaşlara teşekkürler...clover.gif

 

sayende astroloji bilim olma yolunda hızla ilerliyor.sorcerer.gif

yakında boğaziçi yeni bir bölüm açar: ingilizce astroloji

-ne okuyosun?

-ingilizce astroloji okuyorum ben. cool.pnglaugh.png

 

ankara üniversitesi'nde "uzay bilimleri ve astronomi" bölümünde okuyan bir arkadaşım var. aflarla maflarla kafayı yiye yiye sonunda bitirmiş okulu. geçtiğimiz yaz görüşme fırsatımız oldu. sonunda aldım diplomayı dedi. astronom ünvanı alıyorlarmış. yazık, sonucun böyle çıkacağını bilse diplomasını cebine koyup kendini benzinle yakardı heralde :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilim'dir diyenlerler ile bilim değildir diyenler berabere...! sonucu penaltılar belirleyecek w00t.gif

 

Yine iyi de berabere çıktı. Bilimdir diyenler fazla da çıkabilirdi. Şaşırmadım diyemem doğrusu.

 

Halkımız böyle bilim dışı safsatalara o kadar çok eğilimli ki. Şimdi "Cinleri araştırmak bilim'midir?" diye bir başlık açın, "evet bilimdir" diyen ezici çoğunluk olur.

 

Hasta olup cin çıkartmak için cincilere giden tıp doktorlarımız bile var. Bilim ne kadar da, "belge, bulgu, deney, gözlem dışı her şey yalandır" derse desin. Önemli mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

bence de bilim dali degil ..

 

 

insan neye inanirsa o oluyor ;

 

 

burcunu okuyor ; askta basarili ama insanlarla iletisimi zor kuran bir profile inanarak bunu benimsiyor ... (putlari onlari terkedip gitmistir, onlara taparken bir bilselerdi)

 

sonra da farkinda olmadan iliskiler yasiyor ama insanlarla iletisimde kasiyor kendini biggrin.png neden ? cunku burcunu kendi boynuna zincir olarak vuruyor ..

 

insan sonsuz yeteneklidir , herseyi en guzel sekilde yerine getirebilecegi bir harikalikta yaratilmistir ..

 

inaniyor olarak ve kesin bilgiyle ve gonul rahatligi ile kanahat getirebilmek kadar kolaydir hersey ..

 

 

 

Allah ayette ; gucunun herseye yeticegini soluyor

 

demek ki burc kumeleri insanlari kitlesel bi telkinle uyutuyor ... insan burcundan cok daha fazlasidir ..

 

burclar icin her tanimlama bir sinirlama hukmundedir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 2 yıl sonra...

astroloji tabikide bi bilim değildir.Gökcisimlerinin konumlarını belirlemek için bilimsel verileri kullanır, ancak bu verilerden yapılan çıkarımlar bilimsel yönteme dayanmaz. Bu çıkarımların yapılmasında,bilim dallarında olduğu gibi kontrollü deneyler sonucunda elde edilmiş kurallar kullanılmaz. Bu yüzden astrolojiyi, bilimsel verilerden yola çıkan ama bu bilgilerin daha içsel, daha manevi anlamdaki kırılımlarına da yer veren, sanatsal yönü de olan bir ilim olarak değerlendirmek daha doğru olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.