Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Önerilen İletiler

Evet sevgili arkadaşlar,

 

Bugün aldığım kararla kendimi Dukan Diyeti'nin gönüllü bir kobayı yapmaya karar verdim.

Aslında fazla kilom yok ama (sadece 5 kilocuk vermeyi hedefliyorum) meraktayım ve bu diyeti gerçekten denemek istiyorum.

Bu sayfada Dukan Diyetiyle ilgili tüm deneyimizi sizinle paylaşacağım.Eğer siz de bu diyeti yapıyorsanız sizin de paylaşmanızı önemli buluyorum.

Diyetle ilgili tüm ayrıntılar, tüm yaşanmışlıklar, tarifler vs. vs. ne gelirse aklımıza paylaşalım derim smile.png

 

 

Şimdi öncelikle diyetle ilgili çok genel bir bilgi vereyim.

 

Diyet Fransız bir doktor olan Pierre Dukan'ın uzun süren çalışmaları sonucu ortaya attığı bir protein içerikli diyettir. 4 evreden oluşur. Her bir evre sırasıyla gerçekleştirilir ve Dukan'a göre diyete uymamak demek, yapılacak ufacık bir kaçamak demek bir balona iğne batırmak olarak değerlendiriyor.

 

Benim notum: aslında protein içerikli yiyecekleri seviyorsanız, diyete uyamama korkusu sizi endişelendirmesin çünkü diyetin her bir evresi kendi içerisinde neredeyse sınırsız özgürlük içeriyor.

 

Bu arada ben bu evrelerin her birini uyguladıkça daha ayrıntılarıyla anlatacağım ama önce uygulamam gerek. Eğer siz de diyeti uygulamaya karar verirseniz benim burada anlatacaklarım yeterli olmayabilir bu nedenle aşağıda ismini vereceğim kitabı satın almanız gerekecektir.

 

dukan-diyeti.jpg

 

Kitabın fiyatı 18 TL. Eğer size fazla gelmişse bir de şu açıdan düşününi diyetisyene gitseydiniz her ay en az 100 TL para verecektiniz. O halde 18 TL çok da birşey sayılmaz biggrin.png

 

 

Şimdi gelelim bu 4 evrenin özelliklerine;

 

1. Evre: Atak Evresi / Saf Protein Evresi

 

 

Bu evre neredeyse aç oturmak ya da protein tozu diyeti kadar hızlı sonuç veren ancak onların sakıncalarını içermeyen neredeyse her daim tok kalacağınız "saf protein diyeti" ile yürütülen atak evresidir. Bunun süresi kişiden kişiye göre değişiyor mesela ben 5 kg vermeyi düşünüyorum ve bu evre benim için sadece 2 gün sürecek. Sizin için nasıl hesaplanacağını vs. tüm ayrıntılarını bir sonraki iletide anlatacağım.

 

Bu dönem gayet yüksek motivasyonla rejime başlandığı, ilk verimli sonuçların bir an önce beklendiği ve bu beklentiye hızla cevap verildiği belirleyici bir dönemdir.

 

2. Evre: Seyir Evresi

 

Hedeflenen kiloya ulaşmada kesin bir "alternatif protein diyeti" ile devam eden seyir süreci. Bu süreçte hedeflediğiniz kiloya ulaşmak için diyete ara vermiyorsunuz ve protein günleriyle protein ve sebze yenen günler birbirini izliyor.

 

Seyir evresinin, atak evresinden farklı olan tarafı bu evreye tüm pişmiş ve pişmemiş sebzelerin ekleniyor olmasıdır. Bu evrede de izin veirlmiş tüm yiyecekler istenilen miktarda ve istenilen karışımlar halinde tüketilebiliyor. Hem tam bir özgürlük söz konusu hem de sürekli yiyerek aç kalmak önleniyor. Seyir evresi hedeflenen kiloya varıncaya kadar kesintisiz sürdürülmesi gereken bir evredir.

 

 

3. Evre: Güçlendirme Evresi

 

Süresi kesin olarak verilen her kilo için 10 gün hesabıyla belirlenen (5 kilo verdiyseniz 50 güne denk gelir), vücudun hızla zayıfladıktan sonra son derece yüksek olan yeniden kilo alma eğilimini engellemeye odaklı ve ulaşılan kilonun korunmasına yönelik pekiştirme sürecinin uygulandığı evredir.

 

Bu evre ye diğer iki evreden farklı oalrak günde iki dilim ekmek, bir porsiyon meyve, haftada iki porsiyon karbonhidrat ve özellikle haftada iki ödül yemeği dahil edilmiştir. Amacı kaybedilen kilonun çabucak geri alınmasını engellemektir. Ekmek, meyve peynir, bazı nişastaların ve bazı yemeklerin programa alınması, belirli bir düzenin oturtulması ve kesin tavsiyelerle yoldan çıkmayı önlemek için gereklidir.

 

Ortalama süresi kilo başına 1 hafta olarak verilmiştir. (5 kilo verecekseniz bu diyet ortalama 5 hafta sürer.)

 

4. Evre: Koruma Evresi

 

Zayıfladıktan sonra verilen kiloların korunması için fazla zorlayıcı olmayan ama mutlaka uygulanması gereken üç basit zorunluluk vardır. Hayatın geri kalanı boyunca haftada 1 gün, örneğin perşembe günleri Dukan diyetinin 1. evresi olan atak evresini uygulamak; asansör kullanmamak; günde 3 kaşık yulaf kepeği tüketmek... Bu üç zorunluluk katı ve vazgeçilmezdir ama oldukça etkilidir.

 

Bu evrede diyeti uygulayan kişite 4 temel önlem önerilir. Hayatının geri kalanı boyunca her perşembe, rejimlerin en verimlisi ve silahların en güçlüsü olan saf protein diyeti; asansör kullanmamak, günde 3 çorba kaşığı yulaf kepeği...

 

Geri kalan 6 gün boyunca normal beslenmeye izin verilir.

 

(Bu bilgileri DUKAN DİYETİ isimli kitabın içeriğinden alıntılayıp buraya ekledim. Ama dediğim gibi daha ayrıntılı ve dogru bilgiye ulaşmak için kitabı almanızı öneriyorum.)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi ilk aşama ATAK EVRESİ aşaması olduğu için ve ben de ilk bu aşamadan başlayacağım için sizi mümkün olduğunca bu evreyle ilgili bilgilendirmeye çalışacağım.

 

Öncelikle DUKAN DİYETİ'nin kendine ait bir web sitesi var. Bu sitenin ismini birazdan vereceğim. Oradan girip, atak evresinin ve diğer evrelerin sizin için ne kadar süreyle uygulanması gerektiği bilgisini en doğru şekilde hesaplayabilirsiniz. Atak evresinin uygulama süresinin 1 ile 10 gün arasında değiştiğini yukarıda belirtmiştim. Şimdi de sizin için ne kadar uygulanaması gerektiğini öğreneceğiz. Sürenin ne kadar olacağına, kişinin vermek istediği kilo, yaş, boy, özel durumları vs. hesaplanarak karar veriliyor. Ben kendim için 2 gün sürenin yeterli olduğunu öğrendim. Sitenin ana dili İngilizce olduğundan, İngilizce bilmeyen arkadaşlar için hesaplama işlemlerini türkçe çeviriyle anlatacağım ki rahatlıkla yapabilelim.

 

Sitenin adı: http://www.dukandiet.com/

 

Buraya girdiğinizde karşınıza şöyle bir pencere açılacak

 

First name: İsminiz

Gender (Cinsiyet): Female (Kadın) / Male (Erkek) - uygun seçeneği işaretleyiniz.

Your target weight: Hedeflediğiniz kilo ne kadarsa onu yazmanızın istendiği seçenek.

Pounds yazan kısmı hemen yanındaki change seçeneğine basarak KG ile değiştiriniz.

Need to lose weight Fast? (Hızlı kilo vermek mi istiyorsunuz) : Yes (Evet) / No (Hayır) - Yes seçeneğini seçiniz.

Daha sonra "Go" butonuna basınız ki hesaplamanız için ikinci aşamaya geçebilelim.

 

 

310250_10150296000273229_774543228_7991494_1016633496_n.jpg

 

 

İkinci aşamaya geçtiğinizde şu fotoğrafla karşılaşacaksınız:

 

First Name: İsminiz

Current Weight: Şu andaki kilonuz

Gender: Cinsiyet - Female (Kadın) / Male (Erkek)

E-mail adres: Çekinmeden bir email adresi yazınız. Herhangi bir sorun yok, yazdığınız adres doğru olsun, oraya bilgilendirme mailiniz gelecek.

 

 

298248_10150295999948229_774543228_7991480_825467997_n.jpg

 

 

Bir altta şu fotograf olacak:

 

 

Your Realistic Target Weight: Hedeflediğiniz kilo kaç kilo ise onu yazmanız gerekmektedir.

The Most You've Ever Weight: Hamilelik haricinde bu zamana kadar en çok almış olduğunuz kilo ne kadardı bunu yazmanız gerekmektedir.

The Least You've Ever Weight: Hastalıklarınız hariç bu zamana kadar ki en az kilonuz ne kadardı onu yazmanız gerekmektedir.

Your Average Weight: Diet ve egzersizsiz normal kilonuz ne kadardır bunu yazmanız gerekmektedir.

Your Height: Boyunuzu sormaktadır ama yine change unit kısmına basarak FT'yi CM'ye çeviriniz.

 

 

311895_10150296000033229_774543228_7991483_173228939_n.jpg

 

 

ve sayfadaki son fotoğraf:

 

Are you looking to lose weight quickly: Hızlı kilo mu vermek istiyorsunuz? (Yes seçeneğini seçiniz.)

How many diets have you ever followed?: Kaç kez diyet yaptınız - Choose seçeneğini seçerek rakamı belirtiniz. (1,2,3 veya daha fazla)

How many times have you pregnant: Kaç kez hamile kaldınız? - Choose seçeneğini seçerek rakamı belirtiniz. (None:Hiç / One:1 / Two:2 / Three: 3 / More: Daha fazla)

Is there a tendency to put on weight in your family: Ailenizde kilo problemi var mıdır? (Yes: Evet / No: Hayır seçeneklerinden birini seçiniz.)

Do you lose weight easily: Kolay kilo verebilir misin? (Yes: Evet / No: Hayır seçeneklerinden birini seçiniz.)

Does eating less make you feel tired: az yemek sende yorgunluk yapar mı? (Yes: Evet / No: Hayır seçeneklerinden birini seçiniz.)

Your bone structure: Kemik yapın.

Bu bölümde altta verilen yöntemle bileğinizi ölçmeniz ve hangi seçenek size uygunsa işaretlemeniz isteniyor . Bunun için yapmanız gereken şu:

 

Sağ elinizin baş ve işaret parmağını, sol el bileğinize dolayınız.

1. seçenek: Low (Baş parmak işaret parmağınızın üzerine gelmektedir.Yani bileğiniz son derece incedir.)

2. seçenek: Orta (Baş parmak ve işaret parmak tam birleşiyor.)

3. seçenek: Yoğun (Baş parmak ve işaret parmak arasında açıklık meydana geliyor. İkisinin arası açık kalıyor.)

 

253831_162726120460715_100001699848855_400556_1326692_n.jpg

BURAYA RESMİNİ EKLEMEDİĞİM BİR DE LOGIN INFO BÖLÜMÜ VAR ONU DA TÜRKÇE AÇIKLAYAYIM:

 

Birthdate: Doğum gününüz (Ay, Gün, Yıl olarak yazıyorsunuz.)

Username: Kullanıcı adınız (Yazın birşey işte),

Password: Şifre (Ona da yazın bişey işte)

Confirm Password: Şifreni onayla

ve de alttaki kutucuğu işaretleyerek kabul ediyorum deyin smile.png

 

Sonra CALCULATE /HESAPLA butonuna basınız.

 

 

VE SONUÇ:

 

1: Is your desired weight best for you? Sizin için arzulanan en ideal kilo bu bölümde gösterilecektir.

2: By starting today you will weight ...... kg on ...... (Bu bölümde bugün diyete başlarsanız idealinizdeki kiloya hangi günde varacağınız söylenmektedir.

3: Your slimming Apartment: Alttaki şekle bakarak sizin hangi evrede kaç gün kalmanız gerektiğini ve bu evrelerde kaç kiloya kadar vereceğinizi göstermektedir.

 

Örneğe bakacak olursak:

 

ATTACK PHASE: Atak evresi

Örnekteki kişi için 3 gün olarak hesaplanmıştır. ve bu üç gün içerisinde 1.11 kg vermesi hedeflenmektedir.

CRUISE PHASE: Seyir dönemi

Örnekteki kişi için 55 gün olarak hesaplanmıştır ve bu 55 gün içerisinde 6.69 kg vermesi ve ideal kilosuna kavuşması hedeflenmektedir.

CONSOLADATION PHASE: Güçlendirme Evresi

Örnekteki kişi için 78 gün olarak hesaplanmıştır. bu 78 gün içerisinde ideal kilosunda kalması beklenmektedir.

STABILIZATION PHASE: Koruma Evresi

Haftanın bir günü atak evresinde uygulanan saf protein rejimi + asansör kullanmamak + günde 3 kaşık yulaf kepeği tüketmek kuralı

 

 

292852_10150296000208229_774543228_7991491_915461766_n.jpg

 

İçerik fotografları http://dukandiyetim.blogspot.com/ dan alıntılanmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yoruldum 1. Aşama olan Saf Protein evresini yarın anlatmaya karar verdim :) Şimdilik heyecanlanmaya ve bu diyeti yapıp yapmayacağınıza karar vermeye çalışın :) Yarın olmazsa hep birlikte başlarız :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu diyeti duşmuştum.Diyet yapmayı hiç becermiyorum ama 3-4 kilo fazlam var.Sen başla bakalım belki arkandan bende gelirim...:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim diyetiimm smile.png Ben agustostan bu yana yarim yamalakta olsa yapiyorum. 14 kilo civarinda verdim. Bence emin olmadan baslamayin derim. Kolay gibi gorunsede zor bir diyet. BIde hazirliksiz baslamayin derim.

bu benim yemek blogum (-http://dansmatitecuisine.blogspot.com/-), dukanla ilgili bir suru yemek tarifim var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim diyetiimm smile.png Ben agustostan bu yana yarim yamalakta olsa yapiyorum. 14 kilo civarinda verdim. Bence emin olmadan baslamayin derim. Kolay gibi gorunsede zor bir diyet. BIde hazirliksiz baslamayin derim.

bu benim yemek blogum (-http://dansmatitecuisine.blogspot.com/-), dukanla ilgili bir suru yemek tarifim var.

 

Ben henüz cesaret edip başlayamadım ama bir ön hazırlık evresindeyim sadece şimdilik akşam yemeklerimi dukan'a uygun yapıyorum. Gunduz halihazırda savsaklama aşamasındayım. Sadece bu durum bile midemin rahatlamasına neden oldu. Sanki sindirim sistemim kendine geldi.. Ama az kaldı yakında başlayacağım, kararlıyım. Sadece zor bir diyet ve gerçekten senin de dediğin gibi hazır olmak şart :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet sevgili arkadaşlar,

 

Eğer http://www.turkish-media.com/forum/topic/256460-dukan-diyeti-hakkinda-hersey/page__view__findpost__p__955566 bu linkteki bilgileri okumuş ve gerekli testi yapmışsanız ve kendinizi bu diyete hazır hissediyorsanız ilk evre olan ATAK EVRESİ için gerekli bilgileri vermeye başlıyorum.

 

1.EVRE: ATAK EVRESİ (SAF PROTEİN REJİMİ)

 

Dukan diyetinin ilk evresi olan saf protein diyeti çok özel bir diyettir. Bu evre diyet yapan kişinin psikolosini tetiklemek ve aynı zamanda metabolizmasını şaşırtmak için kullanılır. Ve bu evrede ilk kesin kilo verilmeye başlanır.

 

İlk evrenin standart bir süresi yoktur. Süre kişiden kişiye göre değişir. Bu süre verilmek istenen kilo, kişinin yaşı, önceden uyguladığı rejim sayısı, kişinin motivasyon düzeyi, ve protein içeren besinlerle olan ilişkisine bağlıdır. Yukarıda verdiğim linkte Dukan diyetinin orjinal sayfasından testi nasıl yapacağınızı anlattım. Testi yaptığınızda sizin için tüm evrelerin gerekli süreler verilecektir. Atak evresi genellikle 1 ile 10 gün arasında değişir.

 

Saf protein evresi için Dukan izinli yiyecekleri 10 grupta toparlamıştır. Bu gruptaki gıdaların hepsi saf protein evresinde tamamıyla sizindir. Bu listede bulunmayanlar ise sizin değildir, onları unutun gitsin, sanki hayatınızda bu gıdalar yokmuş gibi davranın. Ayrıca moralinizi de hemen bozmayın çünkü şu an listenizde göremediğiniz birçok gıda yakında yeniden size verilecektir. O zamana kadar sadece sabır...

 

Bu 10 kategori halinde verilen gıdaların hangisi hoşunuza giderse, sınırsız olarak ve günün istediğiniz saatinde tüketebilirsiniz. Ayrıca gıdaları birbirine karıştırmakta da serbestsiniz.

 

Şimdi gelelim kategorilere:

 

BİRİNCİ KATEGORİ: YAĞSIZ ETLER

 

Bu kategoride izin verilen et çeşitleri sadece dana ve sığır etidir. Kuzu, koyun etine izin verilmez.

 

1) Sığır eti: Özellikle biftek, bonfile, rozbif, kapamalık parçalara izin verilir. Bunları isterseniz yağsız olarak tavada kızartın isterseniz ızgarada pişirin. Ancak pirzola ve antrikot çok yağlı olduğundan bunları yememeye çalışın.

 

2) Dana eti: Dana rosto, biftek ve eğer kolestrol probleminiz yoksa dana ciğer yiyebilirsiniz. Pirzola yemek istediğinide yağlarını mutlaka pirzolanızdan temizleyiniz ve öyle yiyiniz.

 

Not: Kuzu eti bu evrede önerilmeyen etlerden birisidir. Çünkü unutmamalıyız ki bu evre saf protein evresidir. Yağ ve karbonhidrat bu evrede hiçbir şekilde yenmemelidir.

 

Önerilen Pişirme Şekilleri: Etleri pişirirken istediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz ancak yağsız pişirmeye özen göstermelisiniz. Tereyağı, sıvı yağ, zeytin yağı ve krema kullanmayın. Yağsız kızartma yapmak için uygun tavanız yoksa kızartma tavanıza yağı kağıt havluyla yedirebilirsiniz.

 

Öncelikli pişirme şekli ızgaradır, fırında ya da elektrikli ızgarada da kızartabilir ya da yağlı kağıtta pişirebilirsiniz. Ayrıca haşlama da yapabilirsiniz. Etinizi pişirirken yavaş yavaş pişirmeye gayret edin. Yavaş yavaş pişirmek etin fazla yağını alacağından, etiniz bu evrede hedeflenen yağsız protein idealine yaklaşır.

 

Bifteklere tartar sos ya da carpaccio sosu yapabilirsiniz. Köftelerinizi maydanoz, dereotu vb. baharlı otlarla tatlandırıp, kapari ve turşu ile fırında pişirebilirsiniz.

 

Eğer dondurulmuş et alacaksanız, etinizin yağ oranının %10'u geçmemesine dikkat ediniz. %15 lik yağ oranı bu evre için fazladır.

 

Ve en güzel bölümü miktar sınırlaması yoktur, istediğiniz zaman, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz unutmayın!

 

İKİNCİ KATEGORİ: SAKATATLAR

 

1) Dana ve kuzu dili: bu ikisi az yağlı olduğundan yenmesinde bir sakınca yoktur. Dikkat edilmesi gereken sığır dili alacaksanız arka kısmını yemeyin çünkü arka kısmı çok yağlıdır. En yağsız bölümü uç kısmıdır.

 

2) Dana, sığır ya da kümes hayvanları ciğeri: Ciğer kolestrol açısından son derece zengin bir gıda olduğundan ancak kolestrol sorununuz yoksa yiyebilirsiniz.

 

ÜÇÜNCÜ KATEGORİ: BALIK

 

Bu kategori için balık yağlı dahi olsa hiçbir sınırlama yoktur. Balığın içeriğindeki yağ Omega 3 içerdiğinden rahatlıkla yenilebilir. Yağlı, yağsız, taze, dondurulmuş, tütsülenmiş ya da kurutulmuş veya konserve (diet olanları tercih ediniz.) haldeki tüm balıklar rahatlıkla yenilebilir.

 

Bütün yağlı balıklara izin vardır. Özellikle sardalya, uskumru, ton balığı, somon.

 

Bütün beyaz etli ve yağsız balıklara izin vardır. Örneğin mezgit, dilbalığı, morina, çipura, barbunya, kedibalığı, alabalık, pisibalığı, karagöz, fenerbalığı

 

Tütsülenmiş (füme) balıklara izin verilir.

 

Ton, somoni uskumru ve sardalya gibi konserve balıklar da doğal konserve olmaları kaydıyla yenileiblir.

 

Balıkları hazırlarken yağ eklenmemelidir. Limon ve hoş kokulu otlarla fırında veya kısık ateşte ya da buharda ve yağlı kağıtta pişirilebilir.

 

DÖRDÜNCÜ KATEGORİ: DENİZ ÜRÜNLERİ

 

Gri ve kırmızı karides, yengeç, midye, ıstakoz kerevit, istirisye ve taraklar gibi tüm kabuklu ve yumuşakçalar bu gruba dahildir. Debiz ürünleri çok doyurucu olduğu gibi tamamıyla yağsızdır.

 

BEŞİNCİ KATEGORİ: KÜMES HAYVANLARI

 

Ördek, kaz gibi düz gagalılar dışında kalan tüm kümes hayvanları derisi alınmak kaydıyla yenilebilir. Yalnız pişirme sırasında etin kurumasını önlemek için derisini tabağınızdayken ayırın.

 

Tavuk: Tavuğun en yağsız yeri beyaz etidir. Daha sonra butları ve sonra da kanatları gelir. Tavuğun sadece kanat kısmındaki deriden ayrılmayan ve çok yağlı olan dış bölümü dışında her parçası yenileiblir. Tavuk seçerken genç olmasına dikkat edin.

 

Hindi: Hindi dilimlenerek, tavada ya da fırında mantar ve sarımsakla pişirilebilir.

 

Hindi palazı, beç tavuğu, güvercin ve bıldırcına da izin vardır. Ayrıca sülün, keklik ve az yağlı olduğundan yaban ördeği de yenilebilecek gıdalar arasındadır.

 

Tavşan eti yağsızdır ve kızarmış ya da yağsız beyaz peynir ve hardalla pişirilmiş olarak tüketilebilir.

 

ALTINCI KATEGORİ: AZ YAĞLI YA DA YAĞLARI AYIKLANMIŞ JAMBON

 

Önceden dilimlenmiş şarküterilerdeki jambonlara izin yok, onun yerine %2-%4 arasında değişen yağ oranına sahip hafif tütsülenmiş tavuk ve hindi eti alabilirsiniz. Kurutulmuş sığır filetosundan hazırlanan İtalyan usulü breasola gibi etlere de izin verilmektedir.

 

YEDİNCİ KATEGORİ: YUMURTA

 

Yumurta katı, rafadan, buharda, cılbır usulü ya da yapışmaz tavada pişirilebilir. Yalnız pişirirlen tereyağı ve sıvıyağ da dahil olmak üzere kesinlikle yağ kullanmamanız gerkmektedir. Farklı lezzetler yakalamak için yumurtanızın içine karides, ıstakoz, yengeç eti ekleyebilir; dilerseniz iri iri doğranmış soğan ya da kuşkonmaz ve hoş kokulu otlarla pişirebilirsiniz.

 

Yumurtanın sınırsız yenmesi yüksek kolestrol içermesi ve alerjiye neden olabilmesi yüzünden sorun yaratabilir. Yüksek kolestrol sorunu olanlar yumurtanın beyaz kısmını sınırsız yiyebilirler çünkü yumurtanın beyaz saf protein içermektedir. Tavada pişirmeler esnasında ise iki yumurta akı ve bir yumurta sarısı kullanabilirsiniz.

 

SEKİZİNCİ KATEGORİ: YAĞSIZ SÜT ÜRÜNLERİ

 

Yağsız süt ürünleri yoğurt beyaz peynir ve diğer süt ürünlerini içermektedir. Yalnız dikkat edin ürünleriniz kesinlikle yağsız olsun. Tereyağı tamamıyla sütün yağından oluştuğu için bu evrede kesinlikle yenmemesi gereken ürünlerdendir.

 

Aspartamla tatlandırılmış meyveler içeren yoğurtları da yememenizi öneriyoruz. Her ne kadar yoğurt aspartamla tatlandırılmış ve ve aspartam sıfır kalori içerse de içeriğinde bulunan meyveler karbonhidrat içerdiğinden tercih edilmemelidir. Yine de yemek isterseniz günde en çok iki kutu yiyebilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim; bu evrede meyve yenilmemesi gereken gıdalardandır. Meyveler karbonhidrat içerir.

 

Hindistan cevizi, limon ya da vanilyalı aroma içeren yoğurtlar ve sade yoğurtlar yağsız olarak yenileiblir.

 

DOKUZUNCU KATEGORİ: GÜNDE 1.5 LİTRE SIVI

 

Bu listenin tek zorunlu kategorisi budur. Protein rejimlerinde hem proteinin sindirimini kolaylaştırmak hem de ağız kokusu vb. istenmeyen durumları önlemke için mutlaka günde 1.5 litre sıvı alınması gerekmektedir. Protein rejimleri genelde kabızlık sorununa yol açacağından sıvı alımı bunu önlemekte size yardımcı olacaktır. Eğer sıvı almazsanız zayıflamanız duraksayacaktır.

 

Bütün sular özellikle idrar artırıcı kaynak suları rahatlıkla ve bol bol içilebilir. Yalnızca içeriğinde tuz miktarı fazla olanlardan kaçınınız. Eğer su içmeyi sevmiyorsanız maden suyu da içebilirsiniz.

 

Kahve, çay ve diğer sıcak içecekler de şekersiz olmak kaydıyla istediğiniz kadar içebileceğiniz gıdalar arasındadır.

 

Light içecekler içeriğinde 1 kalori dahi olmadığından rahatlıkla içilebilir. Kola da buna dahildir.

 

Ne kadar çok su içilirse vücut yaktığı gıdaları vücuttan o derece hızlı atacaktır. Yeterli derecede sıvı alımı yapmazsanız organizma için zehirleyici etki yaratırsınız. Unutmayın rejimdeyken insan organizması yağ yakmakta olduğundan tıpkı bir motor gibi çalışır. Enerjinin yakılması sonucunda ısı ve atıklar açığa çıkar bunları ancak su içerek vücuttan atabilrsiniz.

 

Su ve saf protein bir arada kullanıldığında selülitler üstünde güçlü bir etkiye sahiptirler. Ayrıca su diyete dahil edildiğinde bedenin eşit derecede incelmesini sağlayacaktır.

 

Suyu yemekten önce, yemek sırasında veya yemekte sonra alabilirsiniz. Eğer işinizi kolaylaştıracaksa su alımı konusunda birkaç öneri verebiliriz.

 

Kahvaltıda büyük bir fincan çay, öğle yemeği öncesinde büyük bir bardak su, öğle yemeği sırasında büyük 2 bardak daha su, yemek sonrasında büyük bir fincan kahve, akşam üstü ve akşam yemeğinde iki bardak daha su, yatmadan önce bir bardak su alırsanız bütün gün boyunca rahatlıkla iki litre su içmiş olursunuz.

 

ONUNCU KATEGORİ: 1.5 ÇORBA KAŞIĞI YULAF KEPEĞİ

 

Yulaf kepeği fazla kilolarla mücadelede doygunluk hissi ve kalori kaybı sağladığından bu diyet sırasında sizin en değerli müttefiklerinizden birisi olacaktır. Atak evresinde günde 1.5 çorba kaşığı yulaf kepeği yenmesine izin vardır. Bunu yulaf kepeğinden yağılmış galeta biçiminde hazırlayabilirsiniz. Kitapta bunun için bir tarfi var buraya da ekliyorum ayrıca diğer tarifler için google üzerinden yulaf kepeği tarifleri diye aratırsanız başka olasılıklarla da karşılaşabilirsiniz.

 

Yulaf Kepeği Galetası:

 

1,5 çorba kaşığı yulaf keğeğini bir kaseye koyun ve üzerine 1.5 çorba kaşığı yağsız beyaz peynir ya da yoğurt, bir yumurta beyazını (kolestrol sorununuz yoksa yumurtanın hepsini de ekleyebilirsiniz) ekleyin.

 

Karışımı 1 çorba kaşığı aspartamla tatlandırın ya da damak zevkinize göre hafifçe tuz ekleyin.

 

Hepsini güzelce karıştırın.

 

Elde ettiğiniz hamuru önceden birkaç dala sıvıyapu bir parça kağıt havluyla her yerine dağıttığınız yapışmaz tavaya koyun. Her iki tarafını 2-3 dakika pişirin.

 

Bu galetaları buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz ancak kurumalarını önlemek için alümünyom ya da plastik folyoya sarınç Dondurarak da saklayabilirsiniz.

 

Burada anlatılan bilgiler DUKAN DİYETİ adlı kitaptan özetlenerek alıntılanmıştır. Bu diyeti uygulayacaksanız daha ayrıntılı bilgi için kitabı almanızı tavsiye ederim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eee... Gloriaa baslamadin mi hala :) Ben tatilden sonra yumruga basladim, yanindada 1 saat hizli yurume. Acayip sonuc aliyorum. Yilbasi eglencesinden once 55 olmayi hedefliyorum. Bence basla basladn mi arkasi geliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kitabı aldım okuyorum, iki gündür de çok ufak kaçamaklarla da olsa başladım diyebilirim galiba...

 

Ama;

 

Açımmmmmm.... Ve bu yüzden de kendimi çok mutsuz hissediyorum...crying.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Keşke hemen başlamasaydın bu diyet kaçamak tanımıyor smile.png Yapmayacağız kaçamak yok smile.png

 

Ayrıca sınırsız yeme özgürlüğü tanıyor, ye yahu, aç kalma, ye şu yukarıdakilerden hepsinden ye, otur ye yavrucum yeeee...Ben bu akşam balık yaptım kendime ve yanında da bir bardak diet cola içtim smile.png Bu diyetin en çok da bu yanını seviyorum. Kola içebiliyorsun smile.png

 

Öğlen de tavuk ve yoğurt yemiştim smile.png Üstüne de bikaç bardak su ve bir güzel türk kahvesi smile.png Hımmmmm tadına doyulmaz smile.png

 

haaa bir de ben su içmekten nefret ederim ama kendime güzel bir su şişesi aldım. Sırma falan çok güzel cam şişe suları çıkarmış, içine dolduruyorum suyu, koyuyorum yanıbaşıma,içtikçe içiyorum, içtikçe içiyorum :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında sorun aç olmak değil, evet dediğin gibi listeye göre onları yiyerek aç kalmam.Galiba benim sorunum kısıtlanmak...:))))

 

iki gündür ekmek yemediğim için kafam çalışmıyor gibi geliyor...laugh.gif Ben spor yaparak canımı çıkarmaya razıyım, yeter ki bu strese girmeyeyim.

 

Evdeki herkes rejime girmiyor ki;

 

Dün babamın canı işkembe çorbası istemiş, telefon etti alsam yaparmısın diye.Tabi ki hayır demedim.Onu yapıp da yememek nasıl kahrediyor insanı anlatamam.

 

Sonra okula yapıp hazırladığım kurabiyeler...crying.gif En kötüsü de o kurabiye hamurundan bi cimcik alamamak..

 

Yok yok ben öğünlerimi küçültüp tatlıdan uzak dursam hedeflediğim kiloya düşerim.Çekilmez bi kadın oluyorum böyle..stuart.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kıyamam sana :wub: Ama en iyi insan kendisini bilir, seni senden başka kimse daha iyi tanıyamaz tabii canım, nasıl istersen öyle yap rejimini, zaten fıstık gibisin ya benim gözümde smile.png o bahsettiğin 3,4 kilonu verirsen kendi gözünde de fıstık gibi olacaksan zorlama keyifle yap şu işi smile.png

 

Ama bu Dukan benim beynimi yıkıyor, mesela dün iş yerinde öğle yemeğinde baklava vardı, aldım tabii... Sonra masaya geldim baklavanın ucundan bir tadımlık alıp tadına baktım.. Kendi kendime dedim ki, bu tatlı güzel olmamış, bunun için rejimimi bozmaya değmez dedim ve bıraktım tekrar.. Hoşuma gidiyor böyle olunca, ne bileyim mesela sürekli su içiyorum. Seçim yapma hakkımı kullanıyorum, eskiden önüme geleni yiyordum şimdi seçim yapıyorum... Herşeyi yemiyorum... Ve ayrıca cidden midem daha sakinleşti, kendini toparlamaya başladı ki son zamanlarda cidden agrıyor ve canımı acıtıyordu...

 

Herneyse asıl söylemek istediğim bugün Hurriyet Gazetesinde diyetlerle ilgili bir haber okudum, konuyla ilgisi olduğundan haberi burada paylaşmak istedim. Direkt olarak Dukan diyetinden bahsetmiyor ama özü itibariyle Dukan diyeti bu haberi karşılıyor.

 

8 haftada 5 santim incelin:

 

Ünlü bir İngiliz giyim ve ev koleksiyonu şirketinin bağımsız uzmanlara hazırlattığı yeni bir diyet, 8 haftada 5 santimetre incelmeyi vaat ediyor.

 

Diyet, özetle karbonhidrat ve yağın kesilip protein alımının artırılmasına dayanıyor. Yapılan denemelerde, 8 hafta sonunda diyete katılan gönüllüler 6.5 kilo vermeyi başardı. Deneklerin bel kısmında 2 santimetre incelme, vücut yağ oranında ise yüzde 2.8 azalma görüldü. Deneklere verilen yiyecekler arasında somon balıklı salata, kömürde ızgara edilmiş tavuk ve yağsız et veya tavuklu domates risotto yer aldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Radya valla ben dukana her basladigimda evde hep kavga havasi oluyordu :) Bizim adam yeterrr... Siskooo ol boylee cok giciksin diyordu. Sonra karbonhidrati ve sekeri de kestigin icin acayip enerji kaybediyorsun, cinsel hayati bile etkiliyor :) Evliler icin kotu bir diyet :)) Hahaa...

 

Gloria, ben Dukan'i biraktim 3 gundur Weight Watchers yapiyorum. Esimle beraber yapiyoruz. Daha eglenceli geldi bana ve mutluyum boyle. Enerjimi geri aldim. Evliligimizi kurtardim :) Hic kavga da etmiyoruz. Ve en guzelide meyve serbest :))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gloria ayrica, yeni baslayinca bendede senin dediklerinin hepsi olmustu. Cok iyi geldi, mesela ben buyuk pirzolalarin delisiydim simdi cok yagli geliyor yiyemiyorum. Ama 5 aydan beri yapinca artik bunaliyorsun. Benim son 5 bucuk kilo, kaldi WW baslayali 800 gr verdim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nedense topluma sürekli olarak pompalanan ” zayıf kadın güzeldir gerisi beş para etmez” cümlesini kadınlarımız fazla ciddiye alıyor. Hatta bu, bir çoklarında bir saplantıya dönüşmüş durumda. Anoreksiya gibi hastalıklarda bu nedenle özellikle gençler arasında artmakta.

 

Kafası ,düşünceleri ve yüreği ile güzel olmak yerine , sadece bedenleriyle güzel olduklarını düşünüyorlar artık insanlar. Yazılı ve görsel basın tek tip kadınlarla dolu , aynı saç modelleri , aynı zayıflık, aynı dudaklar , aynı botoks nedeniyle ifadesiz suratlar. Sıkılmıyorlar mı bundan? Bunların neresi güzel , neden bunlar gibi olmak için bunca uğraşı? Kişiliklerinin sadece bunlarla sınırlandığının ve bunlardan ibaretmiş gibi şekillendirildiğinin farkında değiller mi acaba?

Seneler once doğum sonrası aldığım kiloları vermeyince bir diyetisyene gittim.. Sağlığıma zarar vermeden zayıflamak amacıyla. Diyetisyenin bana söylediği cümle çok önemliydi.

“İnsanlar neden zayıflamak adına bu kadar çaba harcamak zorunda hissediyorlar kendilerini. Oysaki kilonuz ne olursa olsun eğer sağlıklı iseniz bir sorun yoktur. Ama sağlığınızı tehdit ediyorsa tabiki gereken yapılmalı”

Şimdi bakıyorum iki arkadaşımızdan biri “ben bu diyeti yaparken mutsuz hissediyorum kendimi “diyor diğeri ise , eşinin “yeter şişko ol ama böyle olma” dediğini söylüyor.

O halde bu kadar sıkıntıya ne gerek var. Basit düzenlemelerle ve her şeyi yiyerek kilo vermek yada kilonuzu korumak o kadar kolay ki.

 

Örneğin ilk aşama düzenli öğünlerinizi yiyin , öğün atlamayın. Özellikle ve mutlaka kahvaltı edin. Öğlen ve akşam yemeklerinizde tabağınızda bir parça etiniz , sebzeniz yada etli sebze yemeğiniz, salatanız ve yoğurdunuz mutlaka olsun. Makarna veya pilav yemek istiyorsanız o öğün ekmeğinizden vazgeçin. Akşam yemeğinizi mümkün olduğu kadar erken yiyin.Aralarda acıktığınızda meyvenizi atıştırın. Mutlaka günde 1,5-2 litre su için. Ve ömür boyu yaşınız ne olursa olsun yapacağınız tek spor olan yürümeyi bırakmayın. Kısa mesafelere yürüyerek gidin araç kullanmayın. Asansörlü bir yerde oturuyorsanız günde , 3 defa dışarı çıkmanız gerekiyorsa en azından bir seferinde asansörü kullanmayın.

Haftada bir yada 15 te bir kendinizi ödüllendirin canınız ne istiyorsa abartmadan onu yiyin. Böylelikle ne sinirleriniz bozulur kavga edersiniz ne de mutsuz olursunuz. Benden söylemesi :)

 

Son bir not kendi kendinize yaptığınız yukarıdaki ve benzeri diyetlerin vücudunuza verdiği zararları biliyor musunuz? Çünkü bu tür diyetlerden once belli tahlilleri yaptırmanız gerekiyor. Şeker, kolestrol, tri gliserit ,th’lar vs. Bu değerleri bilmeden uygulayacağınız şeyler size zarar verebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

skydavar cok haklisin ama burada fazla kilolardan kurtulma istegi soz konusu yani anoroksiklik bir durum soz konusu degil. Ben dogum yaptim 20 kusur kilo aldim kendi aptalligimdan, fast food hastasi olarak hamileligimde on plana cikardim. Kendime bir noktoda dur diyebildim. Simdi eski kiloma geri geldim. Senin dedigin yeme sekli uzun zaman da onemli gercekten. Hem saglikli beslenme icin hemde kilo korunmasi icin, ama bizim yazdiklarimiz kilo kaybi icin ideal yontemler. Hem dukan diyeti hem de Weight Wathers vucudu olumsuz etkileyecek diyetler degil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 10 ay sonra...

Bugün başladım bakalım ama devam edebilir miyim bilmiyorum. Biraz baş ağrısı yaptı ve hafif sersemlik...

 

Sabah kahvaltıda beyaz peynir yemiştim. Öğle saatinde de fırında pişmiş rosto ve yoğurt yedim akşam ne yiyeceğim ben? Fikir verin, öneride bulunun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

YULAF KEPEĞİNDEN YAPILAN BASİT TARİFLER

Yulaf Kepeği Krep
1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği (atak evresinde en çok bu kadar kullanabilirsiniz.)
6 yemek kaşığı kadar yağsız süt
Çok az tuz
1 adet yumurta akı

Yapımı:

Yulaf kepeğini şişmesi için 3-4 saat evvel süt ve biraz suyla ıslatıp bekleyin (çok sulu olmayacak şekilde, krep hamuru kıvamında) Unutmayın ne kadar beklerse kepek o kadar şişiyor. Kıvamına gelen yulaf kepeğini yumurta akıyla karıştırın. Tavaya bir damla zeytinyağı damlatın ve peçeteyle yağı tavanın tabanına yayın. küçük bir kepçe yardımıyla karışımı tavaya döküp arkalı önlü kızartın.

 

 

Yulaf kepeği Gevreği

 

Malzemeler:
-3 yemek kaşığı yulaf kepeği
-1 çay bardağı su (bardak ajda olmasın normal çay bardağı işte)
-1 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
-1/2 tatlı kaşığı tarçın

 

Yapımı:

Malzemeleri iyice karıştırıp bulamaç haline getirin. Yağlı kağıt üzerine incecik yayın. (Önemli olan şekilli olması değil ince olmasıdır. Sonuçta bunlar küçük küçük parçalara bölünerek bildiğiniz kahvaltılık gevrekler haline gelecekler) Önceden ısıttığınız 180 derecede ısıtılan fırında 15 dakika  kadar iyice kıtırlaşana dek kızartın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

merhaba ben türkan dukan diyeti testini yaptım ve test sonucum şöyle  ŞUAN 79 kiloyum ideal kilom 65 (olmak istediğim kilo)

 

-2,2 kg (6 days) ATTACK  (23/10/2014)

 

-12,8 kg  ( 105 days)  CRUISE  (11/02/2015) (65KG)

 

TW maintain 150 days CONSOLIDATION (65 )

 

kahvaltıda ne yiyebilirm ? ben klasik kahvaltıyı çok severim (domates/peynir/zeytin/yumurta vs

 

meyve/sebze/ neler yiyebilirim abur cuburlar hepsi yasak mı yazdıklarınızı  okudum bana vereceğiniz tavsiyeler varmı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

sorum olucak sizee bende dukan diyetini uygulamak istiyorum fakat siteye girdigimde kii burada verilen linke tıklıyorum ama örnekteki gibi degil sorular hadi tamam orayı doldurayım diyorum ama hesaplamıyor sürekli başa dönüyor 2. aşamaya geçemedim sad.png(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Merhaba, fazla proteinle beslenmek alerjik etki gösterir mi? Ben 1 aydır dükan diyeti yapıyorum ama diyette bahsedilenler kadar yağsız jambon vs bulamadığım için salan sosis yiyorum .. 5 kilo verdim ama yüzümde isilik gibi kırmızılıklar oldu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Merhaba, fazla proteinle beslenmek alerjik etki gösterir mi? Ben 1 aydır dükan diyeti yapıyorum ama diyette bahsedilenler kadar yağsız jambon vs bulamadığım için salan sosis yiyorum .. 5 kilo verdim ama yüzümde isilik gibi kırmızılıklar oldu

Bu diyette alerji   olabiliyor. Salam sosis gibi yediklerinize bakılırsa bu gayet normal. Bunlar her koşulda zaten zararlı ..original.gif .Etleri  saf halleri ile tüketmeye çalışın ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Dukan diyeti ne içermektedir?

 

Diyet, (veya kilo verme programı) her biri birbirini takip eden 4 ana bölümden oluşmaktadır. Dr Pierre Dukan, protein tüketmenin, kilo vermek adına anahtar çözüm olduğuna inanıyor ve bu inancını hazırladığı diyet programına yansıtarak, çok bol protein ve 0 karbonhidrat içeren bir liste hazırlamış.

Pierre Dukan, daha çok protein zengini besin tüketmenin, kilo vermkte size nasıl fayda sağlayacağı hakkında birçok mantıklı sebep sunmakta:

  • Proteinler, amino asidlerin, birbirine sıkıca bağlı ve ayrılması çok güç olan uzun zincirinden oluşmaktadır. Bu da vücudunuzun proteinleri sindirmek için çok daha fazla çalışmasını gerektirmekte ve böylelikle besinler midenizde yağ ve karbonhidratlara göre daha uzun kalmaktadır. Bu da midenizin daha yavaş boşalacağı ve daha zor acıkarak diyetinize daha kolay uyabileceğiniz anlamına geliyor.
  • Proteinlerin kırılması ve sindirilmesinin daha zor olması, vücudun daha fazla kalori yakmasını beraberinde getirmekte. Yani örneğin, 100 kalori protein aldığımızda, vücudumuz 30 kalori yakmak zorunda ki tamamını sindirebilsin. Böyle olunca ancak 70 kalori almış oluyoruz. Oysa 100 kalori yağ aldığımızda vücudumuz 12 kalori yakarak, 100 kalori karbonhidrat aldığımızda ise vücudumuz sadece 7 kalori yakarak sindirme işlemini tamamlayabilir. Bu da şu demek oluyor, biz eğer 1.500 kalori protein alırsak, aslında vücudumuzda kalan miktar 1.050 kalori oluyor.
  • Bu yüksek protein bazlı besin alımı süresince karbonhidratları, insulin salgısı sebebi ile önemle sınırlandırmalıyız.İnsülin, kan şekerini seviyenizi kontrol eder ve yağ depolamanızı sağlar.
  • Tüketeceğiniz yağın da sınırlandırlması gereklidir çünkü, gram başına en çok kaloriyi barındıran besin olmasının yanında, ekmek, makarna gibi karbonhidratlarla beraber tüketilir. Aynı zamanda proteinin gramında 4 kalori bulunmakta iken, yağın gramında 9 kalori bulunur: neredeyse yarısı kadar yani.
  • Yağ alımı açlığınızı çok az indirger ve yoğun yağ alımı kalp rahatsızlıklarına yol açar.

Basitçe, Dr Dukan, “yağ tüketerek kendi yağlarınızdan kurtulamazsınız” demekte aslında.

Kaç kilo kaybetmeyi bekleyebilirim?

Eğer Dukan Diyeti Atak Evresini 5 gün boyunca uygularsanız, 3.5 kilo kadar, hatta başlangıçta çok fazla kilolu iseniz, 5 kilo kadar kaybetmeyi bekleyebilirsiniz. Eğer Atak Evresini 3 gün uygularsanız ise 2.25kg kaybedebilirsiniz. Sadece bir gün uygulayacağınız Atak Evresi ile ise 1 kilo kaybetmeyi bekleyebilirsiniz.

Seyir Fazına geçtiğinizde ise, düzenli olarak haftada 1 kilo kaybetmeyi bekleyebilirsiniz.

Dukan Diyeti süresince ne içebilirim?

Hangi evreyi uyguluyor olursanız olun, günde minimum 1.5 litre su içmeniz gerekmektedir. Bunu çay, kahve veya bitki çayları ile de alabilirsiniz. Aynı zamanda, az sodium içeren maden suyu da içilebilir ama yine de sade su tavsiye edilir. Diyet içecekler de izin verilenler arasındadır.

Bu alkol , meyve suyu ve gazlı içecekleri tamamen hayatımızdan çıkaracağımız anlamına geliyor.

Bu diyette normalden çok daha fazla su tüketmelisiniz çünkü proteinin kırılması sonucu vücudunuz ürik asit üretir ve bunu vücuttan atmak için bolca sıvı gereklidir.

Dukan Diyetinin olumlu yönleri nelerdir?

  • Dukan Diyeti ile uygulayıcılar hızla fazla kilolarını verebilir ve bu çok motive edici olabilir.
  • Önerdiği liste çok nettir ve uygulanması gereken kurallar gayet açıktır. Bu çoğu kişi için yanılgıya son verir.
  • Seçeneklerin azlığı, öğünlerin daha kolay planlanabilmesinin yolunu açar.
  • Yemekleri tartmak yada kalori hesabı yapmak gerekli değildir.
  • Diyet kuralları arasında, yağlı, şekerli yemeklerden ve alkolden uzak durulması gerektiği belirtilir – bu da vitamin ve mineral bakımından fakir besinlerin alınmasını engeller, sizi daha sağlıklı kılar.
  • Dukan yağ ve tuz alımınızı hızla keser ve bu sağlığınız için önemli bir alışkanlıktır.

Dukan Diyetinin olumsuz yönleri nelerdir?

  • Dukan Diyetinde esnekliğe yer yoktur! Dr Pierre Dukan, kilo vermek isteyenlerin belirli kural ve yönergelere uymak zorunda olduklarını belirtmektedir.
  • Atak ve Seyir evreleri oldukça zorludur ve bu sebeple, uygulayanların sıkılıp/bunalıp diyeti bırakma olasılığı yüksektir.
  • Vejeteryansanız Dukan Diyetini uygulamanız imkansızdır.
  • Nişastalı karbonhidrat, meyve ve sebzelere göre protein zengini etler daha pahalıdır.

Dukan Diyetinin yan etkileri nelerdir?

Kısa vadede, karbonhidratların azlığı sebebi ile vücudunuz enerji üretmek için ilk once yağ yakmaya başlayacaktır. Bu da ketonların üretimine sebep olacak ve sonuçta bu sizde kötü ağız kokusu, kuru ağız, yorgunluk, güçsüzlük, baş dönmesi, uykusuzluk ve bulantı yapabilir.

 

Dr Pierre Dukan, özellikle Atak Evresinde stresli aktivitelerden uzak durmanız gerektiğini belirtmekte çünkü normalden daha yorgun hissedeceksiniz kendinizi. Kötü ağız kokusu ve kuru bir ağız oluştuğunda da, Dr Dukan bu gibi belirtilerin yağ yakımının başladığının bir göstergesi olduğunuzu tekrar hatırlamanız ve başarılı olduğunuzu farketmeniz gerektiğini söylüyor. Bu 2 semptonun çözümü ise oldukça basit aslında: daha çok su için…

 

Karbonhidratları kestiğimiz için kabızlık da yaşayabilirsiniz.

Uzun vadede ise, Dukan Diyeti besin eksikliklerine sebep olabilir. Örneğin 18 kg vermenizgerekli ise, 3-4 ay boyunca sadece protein ve bazı sebzelerle beslenmeniz gereklidir. Kepekli tahıllar, meyve ve sebzeleri tüketmediğimiz için vücudumuzda antioksidan seviyesi azalacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.