Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tüm Entelektüel Birikimini Bir Gecede Kaybetti


morbezelye

Önerilen İletiler

***

 

Farkında Olmadan Evinde Flash Tv'yi Açık Unutan Konservatuvar Öğrencisi,

Tüm Entelektüel Birikimini Bir Gecede Kaybetti

 

mithatsorgun.jpg

 

Ankara Yıldız Mahallesi'nde, Konservatuvar Öğrencisi Mithat Sorgun'u hastaneye taşıyan ambulansın siren sesleri yankılandı dün gece... Geç saatlerde evlerine dönen anne ve babasının kendinden geçmiş şekilde göbek atarken bulduğu Mithat vakit kaybedilmeden hastaneye kaldırılırken, ilk müdahalelerin ardından yapılan açıklamada yoğun miktarda Flash TV'ye maruz kaldığı öğrenildi. Sırf evde ses olsun diye televizyon izleyen gencin Flash TV'yi açık unutmasıyla tüm bilgi birikimini kaybettiğini belirten doktorlar, hastanın akıbetinin henüz netliğe kavuşmadığını kaydettiler.

 

"Bir gariplik olduğunu kapıda anladık"

Ailesi, henüz 21 yaşında olan ve müzik bölümünde eğitimini Sürdüren Mithat'ın başına gelenlerin şokunu atlatmaya çalışıyor. Doktorların açıklamalarının ardından yaşananları aktarmak için mikrofonların karşısına geçen baba Necmi Sorgun, sözlerine eve girer girmez bir gariplik olduğunu anladıklarını belirterek başladı. "Sesleri mesleri duyunca direkt salona yöneldik, bizim oğlanın hayatta dinlemeyeceği türden acayip şarkılar çünkü... " derken yaşadığı korku gözlerinden belli olan acılı baba, içeri girdiğinde karşılaştığı manzarayı ise şu sözlerle tasvir etti:

 

Evi pavyona çevirmiş

"Biz hanımla evden çıkalı çok değil en fazla bi 7-8 saat bişey olmuştu heralde. O kadar kısa süre içinde nasıl yapmış etmiş anlamadım ama geldiğimizde evin altı üstüne getirilmişti. Salonun orta yerinden simli perdeler mi sallanmıyor, oturma takımları ışıl ışıl aynalı bir şeylerle mi örtülmemiş, ne arasan var... Koridorun tavanı dahi komple turuncu peluşla kaplanmış. Evi afedersiniz pavyona çevirmiş anlayacağınız..."

 

"Başımızdan aşağı kaynar sular döküldü"

"Ama en kötüsü herhalde biricik yavrumuzu salonun orta yerinde, nerden bulmuşsa artık tanımadığımız etmediğimiz bi cüce arkadaşıyla anormal bir hızla göbek atarken görmek oldu. Öyle de bi konsantre olmuş ki oyuna, geldiğimizi bile farketmedi evladım. Yüzünde boş bi ifade, ben bi yanda şoka girmişim, anası bi yanda 'Oğlum, yavrum, Mithat'ım...' diye ağlıyor... Yani insanın o an aklından tek geçen, nasıl bi günah işledik neyin cezası bu, kurban olduğum Allahım sen büyüksün..."

 

Necdet Bey'in sözlerine yaşlı gözleriyle müdahale eden anne Gülten Hanım ise, işin en acısının yıllarca büyük emeklerle okuttukları, henüz 5 yaşında piyano kursuna gönderdikleri Mitoş'un ağzından sadece "Abe ye kafayı, abe ye beynini, abe ye kendini... Kuduuur kudurr...." gibi şarkıların dökülmesi olduğunu dile getirdi.

 

"Bir şey içmekle olacak iş değil"

Bir müddet oğlanı sarhoş zannettikleri için evdeki cüceye ve Mithat'a çaresizce eşlik ettiklerini de itiraf eden Gülten Hanım, "Sonradan anladık ki bu bir şey içmekle falan olacak iş değil, başka bi haller olmuş çocuğa... Babası tutup kollarından bi iki sarsınca olduğu yere yığıldı kaldı zaten dağ gibi oğlan. Cüce de fırsattan istifade salondan fırladı gitti, yakalayıp soramadık da nesin necisin, napıyosun burada diye..."

 

Hayati tehlikeyi atlatamadı

Halen tedavisine Ankara Güven Hastanesi Nöroloji servisinde devam edilen talihsiz gencin doktorları ise, Sorgun'un esas kritik aşamayı atlatmakla beraber hayati tehlikesinin devam ettiğini belirttiler. Tedaviyi yürüten ekibin başında bulunan Prof. Dr. Nusret Baldıç, "Hastamızı halihazırda sürekli Bach ve Beethoven fonlu ödyal uyarım altında tutuyor ve günde üç doz Faulkner, Joyce ve Rus klasiklerinden oluşan bir kür uyguluyoruz. Şu ana kadar hiç değilse stabil hale getirmeyi amaçlıyorduk ama hayati tehlikeyi henüz atlatabilmiş değil." ifadelerini kullandı.

 

"Bünye kültürü reddediyor"

Sorgun'un tedavisinin ne kadar süreceği veya tam anlamıyla eski haline dönüp dönemeyeceği hakkında bir şey söylemek için henüz çok erken olduğunun altını çizen Baldıç, "Şimdilik stabil halde de olsa, vücut uyguladığımız tedaviyi tam olarak kabul etmiş değil. Artık çocuk TV'de ne gördüyse, bünye tabiri caizse her zerresiyle kültüre karşı direniyor." dedi.

 

Şu an uygulanan tedaviden sonuç alınamazsa son çare olarak Schopenhauer ve Slavoj Zizek eserlerinden oluşan daha ağır bir kürün uygulanmasının söz konusu olabileceğine dikkati çeken Baldıç, "Bunlar tabii biraz daha ekstrem, agresif tedaviler. Çünkü nörosinapslardaki kültür miktarını artırıyorsunuz ama bazı durumlarda hastanın mizacı baştan aşağı değişiyor, tamamen çekilmez bir tipe dönüşebiliyor. Biz aileye de riski anlattık, tıp literatüründen örnekleri falan açık açık izah ettik. İş oraya gelirse artık son karar onlarındır." ifadelerini kullanırken, aileye yakın kaynaklardan alınan bilgiler ise, ailenin alternatif tedavi opsiyonunu denemektense ötanaziye daha sıcak baktığı yönünde.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Entelektüel kişilerle ilgili bende ilginç bir yazı paylaşmak istiyorum

 

Müşkülpesent İnsanların Optimistiklere Göre

 

Az bilinen kelimelerle konuşup kendimizi kültürlü gösterme çabası da
bu dünyadaki en itici karakter özelliklerinden biridir herhalde.

Taktik basit.

Muhabbet esnasında karşısındaki kişinin eğitim, kültür ya da herhangi bir konuda kendisinden üstün olduğunu hisseden varlık hemen cebindeki kelimelere saldırır.

Birkaç tanesini kullandıktan sonra
karşısındaki kişinin bilmediği bir kelime çıktığı an da “İşte bu!.”

Bunlar da sonraki adımlar;

1- Mutluluktan gözler ışıldar.
2- Çenesini biraz yukarı kaldırır, gözler kısılır.
3- Bazı versiyonlarda gözlerin ufuk çizgisine doğru derin derin baktığı da görülmüştür.
4- Kimi zaman el çeneye doğru gider, Steve Jobs pozu verilir.
5- “Şimdi sana şöyle anlatıyım.” Tarzı bir giriş ile konuşmaya başlanır.
6- Altı üstü kelimenin Türkçe karşılığını söylemek varken uzun uzun açıklama yapılır.
7- Ego tatmin edilir, bacak bacak üstüne atılır.

Kendisini zirvede hisseden bu varlığın unuttuğu bir şey vardır.

O kelimelerden 10’larcası karşısındaki kişide de mevcuttur.
Kendisini kültür mantarı sanan varlığımız muhabbetin finalinde
göz yaşları içerisinde evine yollanır.

Bir de bunların konuşmasına İngilizce kelimeler serpiştiren versiyonu da mevcuttur.
Taktikleri aynıdır zaten.

Anyway, see you gençler…

Diğer yazılar için :

www.ozancan.com
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.