Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ozon'dan seviçli müjde.


modernjames

Önerilen İletiler

yıllardır ozon tabakasının inceldiği ve bunun sonucu meydana gelecek saneryolar anlatıldı. sonun da sevindirici bir araştırma sonucu meydana geldi.Araştırmacılar, kimyasalların kullanımının azalmasına bağlı olarak, dünyanın koruyucu ozon tabakasındaki incelmenin düzelme işaretleri sergilediğini, ancak 1980 öncesi düzeyine ulaşmasının olanaklı olmadığını kaydetti.

 

Colorado Üniversitesi'nden Betsy Weatherhead, yaptığı açıklamada, soğutma gereçleri ve spreylerde kullanılmak üzere üretilen kloroflorokarbonların (CFC) neden olduğu ozon tabakasındaki incelmede düzelme işaretleri görüldüğünü belirterek, atmosferdeki klor düzeyinin azalmasına ozon tabakasının yanıt verdiğine ilişkin güvenlerinin oluştuğunu kaydetti. Weatherhead, bu iyileşmede Montreal Protokolü'nün etkisi olduğuna inandıklarını da belirtti.

 

Ozon tabakasının incelmesine neden olan kimyasalların yasaklandığı Montreal Protokolü (1987) bugüne kadar 180 ülke tarafından onaylandı. Güneşin ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinin çoğunu tutan ozon tabakasındaki incelme, insanlarda deri kanseri riskini artırıyor,bağışıklık sistemine zarar veriyor ve görme sorunlarına yol açıyor. Nature dergisinde de yayınlanan ozon tabakasına ilişkin son bulguların, uydulardan, yer istasyonlarından ve 14 model çalışmadan çıkan bilgilerden elde edildiği kaydedildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.