Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zaytung_Haberleri.. Hükümet, Bedelli Askerlik Tartışmalarına Son Noktayı Koydu:


GeceKuşu

Önerilen İletiler

Hükümet, Bedelli Askerlik Tartışmalarına Son Noktayı Koydu: "Heyecan olsun diye en son onu görüşücez..."

bedelliaskerlik.jpg

 

Dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında bedelli askerlik konusunun neden gündeme gelmediğine dair sorular, akşam saatlerinde Hükümet kanadından gelen bir basın açıklamasıyla yanıt buldu. Açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun gündem maddelerini belirli bir öncelik sırasına göre dizip o şekilde ele aldığına dikkat çekilirken, "Bedelli askerlik konusunun dünkü oturumlarda gündeme gelmemiş olması, hükümet olarak yasamanın her aşamasında katılımcı demokrasiye verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir. İlk oturumda kafadan bedelliyi bağlasak aranızdan bir Allahın kulu toplantının geri kalanını takip edecek miydi acaba? Kimse kimseyi yemesin..." ifadeleri kullanıldı.

 

"Heyecan artarak devam edecek"

Bakanlar Kurulu'nun ardından mikrofonların başına geçen Hükümet Sözcüsü Naci Sözüer, bedelli askerlik-vicdani ret konularında eninde sonunda bir karara varacaklarını belirtirken, "Ancak bu süreci vatandaşlarımız için mümkün olan en heyecanlı, sürükleyici ve şaşırtıcı biçimde yürütmek istiyoruz. Sosyal devlet dediğin neticede yeri gelicek vatandaşını eğlendiricek de yani" sözleriyle de asker adaylarına "bizi izlemeye devam edin" mesajı verdi.

 

Önümüzdeki dönem çıkması söz konusu olan bedelli askerliği bekleyenlerin genelde 25-35 yaş aralığında olduğunu vurgulayan Sözüer, katılımcı demokrasi, sosyal devlet filan diye gençlerin kafasını çok da karıştırmak istemediklerini kaydettiği konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 

"Dizi gibi kurguluyoruz"

"Eğer genç arkadaşlarımızın anlayacağı şekilde söylemek gerekirse, bu televizyonlardaki dizilerin sezon finalleri gibi düşünsünler bunu. O sezon finallerinde biliyosunuz son ana kadar ne olacağı belli olmaz, bi oraya bi buraya döner olay; son anda da öyle bi şey çıkar ki, bi dahaki sezonun ilk bölümüne kadar diken üstünde kalırsın. Mantık aynı mantık; biz bu gerilimi yükseltmek ve izleyici devamlılığını sağlamak amacıyla gerekirse yurtdışından konusunda uzmanlaşmış isimlerden dahi yardım almayı planlıyoruz. Şu an net bir şey yok ama J.J. Abrams dahil birkaç isimle görüşmelerimiz sürüyor, o konuda bir anlaşmaya varılırsa bunu da ilerleyen günlerde duyurucaz. Bunun da kendi başına bir gerilim unsuru olacağını öngörüyoruz."

 

"Sahte bedelli tacirleri"ne dikkat

Toplantının sonunda bedelli askerlik konusunda tek yetkilinin kendi hükümetleri olduğunu da hatırlatan Naci Sözüer, uygulamadan faydalanmak isteyen asker adaylarını "sahte bedelli tacirleri"ne karşı uyarmayı da ihmal etmedi.

 

Her bedelli tartışması döneminde bu tip dolandırıcılarla karşılaştıklarını hatırlatan sözcü, "Daha bu sabah 'Size bedelli askerlik yaptırıcaz' diye Burdur'a götürülecekleri vaadiyle kandırılan 200 kadar asker adayını Gölbaşı'nda terkedilmiş halde bulduk. 20'şer bin eurolarını alıp bir de oraya kadar uygun adım yürütmüşler adamcağızları. Yazık günah bu insanlara..." sözleriyle yaşanan drama dikkat çekti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Otel Odasında Uyuşturucu Komasından Ölü Bulunan Genç, Büyük İhtimalle Ünlü Bir Sanatçıydı

 

otelodasindaolu1.jpg

 

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da bir otel odasında aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle ölü bulunarak sevenlerini yasa boğan ünlü sanatçı Hüseyin Herdem'in (27), ünlü olmadığı gibi sanatçı bile olmadığı iddiası gündemi sarsmaya devam ediyor. Zamansız ölümü medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde geniş yer bulan Herdem'in yaslı ailesi, evlatlarının sırf otel odasında uyuşturucudan ölmesi nedeniyle ünlü zannedildiğini iddia ederek "Kaç gündür söylemeye çalışıyoruz ama kopan gürültü yüzünden bizi kimse dinlemiyor. Hüseyin, o otelde çalışan normal bir insandı. Bavul falan taşırdı. Uyuşturucuyu nereden buldu bilmiyoruz" sözleriyle kamuoyunu tezcanlı olmakla suçladı. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

fin.jpg

 

 

Finlandiya, Başbakan Erdoğan Konusunda İsveç'i Uyardı: ''Sizi dinliyor gibi gözüküyor ama aklı hep dönüşte yapacağı konuşmada…'' Başbakan Erdoğan'ın İskandinav ülkelerine yaptığı ziyaretler sürerken, geçtiğimiz günlerde Başbakan'ı ağırlayan Finlandiya, İsveçli hükümet yetkililerini uyardı. Erdoğan'ın ülkelerinde bulunduğu süre içerisinde çok dalgın bir portre çizdiğini ifade eden Finlandiya Dışişleri Bakanı Jari Forssel ''Kendisi her ne kadar fiziken burada olsa da, kafası hep başka yerlerdeydi. Ne desek onayladı, ne yapsak 'he' dedi'' ifadelerini kullanarak, Tayyip Erdoğan'ın aklının dönüşte yapacağı konuşmada olduğunu kaydetti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

workshop.jpg

 

Öğrenci Evleri Açıklaması Dahil Tüm AKP Beyanlarının Arkasında Durmayı Başaran Gazeteci, Yaratıcı Yazarlık Dersleri Vermeye Başladi

 

Son 11 yıllık dönemde AKP yetkilileri tarafından yapılan bütün açıklamalara tutarlı tutarsız, doğru yanlış demeden destek olarak büyük bir başarıya imza atan gazeteci yazar Macit Bilal Kuruköy, edindiği deneyimleri paylaşmak üzere yaratıcı yazarlık kursu açtı. Tayyip Erdoğan'dan Bülent Arınç'a, Egemen Bağış'tan Hüseyin Çelik'e kadar AKP'li tüm siyasetçilerin topluma ilk etapta tuhaf gelen sözlerine bile arka çıkan Kuruköy, hem mesleğinde ilerlemek isteyen gazetecilere, hem de fantastik edebiyatla ilgilenenlere kursunun kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

erdogan_mantolama_apartman.jpg\

 

''Kızlı Erkekli Öğrenci Evleri'' Uyarısının Ardından Başbakan Erdoğan'dan Yeni Duyuru: ''

 

Tüm ülkenin çevresini mantolamak için aidat toplanacak...''Bir süredir ülkedeki gürültü seviyesi, sınır kapılarının giriş çıkışlarda sürekli olarak açık bırakılması ve bazı dairelerde öğrencilerin kızlı-erkekli kalması konusunda şikayetlerini dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah Başbakanlık panosuna astığı duyuruyla da ısı yalıtımı konusuna dikkat çekti. ''Yakıt giderlerlerimizin düşürülmesi amacıyla 31.12.2013 tarihine kadar ülkenin dış cephesine mantolama yapılacağından, her bir vatandaşımızdan 20'şer lira aidat toplanacaktır.'' şeklindeki duyuru ile geçmiş döneme ait adiat borçlarının da en kısa zamanda ödenmesini isteyen Erdoğan, ayrıca önümüzdeki pazar günü kendi dairesinde yapılacak toplantıya bütün ülke sakinlerinin katılması konusunda hassasiyet gösterilmesini rica etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

333.jpg

 

İstanbul'un Yeni Yürüyüş ve Miting Alanı Marmaray'da Deneme Süreci Sorunsuz İlerliyor

İstanbul Valisi Avni Mutlu, bu sabah düzenlediği basın toplantısıyla Kazlıçeşme'den sonra İstanbul'a kazandırılan yeni miting ve yürüyüş alanı Marmaray hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bir kaç gündür devam eden test yürüyüşlerinin sorunsuz olarak tamamlanmasının ardından bu güzergahın güvenli bir şekilde miting alanı olarak kullanılabileceği yönünde kanaate vardıklarını belirten Vali Mutlu, "Daha evvel belirlediğimiz alanlarla ilgili en önemli eleştiri şehrin çok dışında oldukları yönündeydi. İstanbul'un coğrafi olarak tam ortasında yer alan Marmaray'yla bu eleştirelere de bir son vereceğimize inanıyorum..." sözleriyle projenin tamamen vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda hayata geçirildiğini ifade etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.