Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zaytung_Haberleri.. Türkiye'nin Resmi Özür Beklediği Ülke Sayısı 82'ye Ulaştı


GeceKuşu

Önerilen İletiler

Son Olarak Suriye'nin de Eklenmesiyle Birlikte Türkiye'nin Resmi Özür Beklediği Ülke Sayısı 82'ye Ulaştı

disisleri_ozur_suriye.jpg

 

Suriye'deki siyasi karışıklıklar sırasında Türkiye'nin bu ülkedeki diplomatik temsilciliklerine yapılan saldırılar Türk Hükümeti tarafından sert bir dille kınanırken, Dışişleri Bakanlığı Suriye'den "resmi özür" talebinde bulundu. Bu taleple birlikte Türkiye'nin resmi özür beklediği ülke sayısı 82'ye ulaştı.

 

Özel birim kuruldu

Konu ile ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Naim Sürgit, Suriye'deki olayların büyük bir dikkatle izlendiğini belirtirken, bakanlıkta resmi özür beklenen ülkelerin sağlıklı takip edilebilmesi için müsteşar yardımcılığı düzeyinde yeni bir birim tesis edildiğini duyurdu.

Açıklamasında bu birimin dünyanın dört bir yanından beklenen özürleri anlık olarak takip edeceğini ifade eden Sürgit, şöyle devam etti:

 

Trinidad Tobaggo örneği

"Özür beklenen ülkelerin özür dileyip dilemediğini takip etme konusunda şu an ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Geçenlerde Trinidad Tobaggo'dan resmi bir özür geldi mesela. Niye böyle talepte bulunmuşuz, taa Karayipler'deki ufacık ülkeyle ne zaman ne gibi bir sorun yaşanmış, koca Dışişleri'nde bir tane hatırlayan yok. 'Neyse tamam biz sizi affettik ama siz de bi daha yapmayın o yaptığınız şeyi' diye yuvarlak laflarla geçiştirmek zorunda kaldık. Demek ki bir yerden sonra ipin ucunu kaçırmışız, ancak yeni kurulan bu birimle özür noktasında daha hassas adımlar atılacak..."

 

"Twitter üzerinden özür dileyen ülkeler var"

Dışişleri sözcüsü Sürgit, bugüne dek özür beklenen ülkeler konusunda yaşanan karmaşanın zaman zaman diğer ülkeler tarafından suistimal edildiğini de sözlerine ekledi. "Malum, her ülke özür konusunda aynı hassasiyette değil." diyen Sürgit, basın yoluyla, sosyal paylaşım sitelerinden, hatta yurdumuzu ziyaret eden turistler aracılığıyla özür dilemeye kalkan ülkeler olduğunu belirterek, bu tarz gayrıciddi özürlerin önüne geçilebilmesinin sağlıklı bir dış politika noktasındaki önemine de değindi.

Türkiye'nin değişik konularda resmi özür beklediği ülke sayısının dış politika hedefleri çerçevesinde 2012 yılında 100'e, 2023'de ise 200'e çıkarılması hedefleniyor.

 

(Zagor_te_nay Brüksel'den bildirdi)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.