Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

YOBAZLARIN DÜNÜ BUGÜNÜ


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

"İlişkilerde 'altın çağı' yaşıyoruz "

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs Rum kesiminin Avrupa'nın kritik bir döneminde AB dönem başkanlığına hazırlandığını belirterek, Kıbrıs'taki müzakere sürecinde her iki tarafın kapsamlı çözüm için iyi niyetli olmaya teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

 

AA

 

London- Gül, İngiltere'ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında İngiltere Başbakanı David Cameron'la görüştü.

jlk.jpg

Başbakanlık ''10 Numarada'' basına kapalı gerçekleşen görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı.

 

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada konuşan Cumhurbaşkanı Gül, ''Türkiye-İngiltere ilişkilerinde altın çağı yaşıyoruz'' diyerek, her yıl 3 milyon turistin Türkiye'ye geldiğini, yaklaşık 40 bin İngilizin ise Türkiye'de yerleşik olduğunu söyledi.

 

İki ülkenin ortak değerlerle barış ve refah içinde bir gelecek vizyonunu paylaştığını dile getiren Gül, 2007 yılında stratejik ortak olan Türkiye ile İngiltere'nin daha iyi bir dünya için güçlerini birleştirdiğini belirtti.

 

Cameron ile birçok konuda görüş alışverişinde bulunduklarına değinen Gül, görüşmede Türkiye'nin AB müzakere sürecine özel bir önem verdiklerini vurguladı.

 

David Cameron'ın Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteği yinelediğini belirten Gül, bu tür vizyoner duruşun Avrupa'da da yaygınlaşmasını beklediklerini söyledi.

 

Kıbrıs'taki müzakere sürecini de ele aldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Sekreteri'nin gözetimindeki müzakereleri iki garantör olarak desteklediklerini bildirdi.

 

Gül, ''AB, güçlü siyasi irade ortaya koymazsa, adanın birliğinin Güney Kıbrıs'ın isteksizliğinden dolayı imkansız hale gelebileceğine özellikle dikkati çektim'' dedi.

 

Abdullah Gül, Güney Kıbrıs'ın 2004 yılındaki referandumu reddetmesine rağmen, AB'ye alındığını anımsatarak, ''Rum kesimi, Avrupa tarihindeki böyle kritik bir dönemde dönem başkanlığı üstlenmeye hazırlanıyor. Bu nedenle, her iki tarafı da Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm için iyi niyetli olmaya teşvik etmeliyiz'' diye konuştu.

 

Arap dünyasındaki son gelişmeleri de görüşmede konuştuklarını belirten Gül, Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü yolunda nasıl yardımcı olunabileceğini ele aldıklarını belirtti.

 

Cameron: Türkiye uluslararası terörizmle mücadelede kilit ortak ülke

 

İngiltere Başbakanı Cameron, Türkiye'nin İngiltere'nin önemli bir dostu, hayati ticaret ortağı ve güçlü bir NATO müttefiki olduğunu ifade etti. Türkiye'nin doğu ile batı arasındaki eşsiz konumuyla bölgesinde etkili bir lider olduğunu belirten Cameron, görüşmede Suriye, İran ve Türkiye'nin AB üyelik sürecini ele aldıklarını söyledi.

 

İngiltere Başbakanı, Türkiye'nin İngiliz diplomatların Libya'dan tahliyesindeki yardımının ''tesadüf olmadığını'' vurguladı. Cameron, iki ülkenin yakın ilişkilere sahip olduğuna işaret ederek, ''İlişkilerimiz altın çağını yaşıyor'' dedi.

 

David Cameron, İngiltere'nin Türkiye ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmelere ilişkin benzer görüşleri paylaştığını dile getirdi.

 

Suriye'deki gelişmeler hakkında geniş çerçevede görüş alış verişinde bulunduklarını aktaran Cameron, ''Türkiye ve Arap Birliği oynadığı liderlikle, Suriye'deki iflas etmiş baskıcı rejimin nasıl durdurulacağının yolunu gösteriyor'' dedi.

 

Cameron, dünyanın Suriye'deki rejime baskı uygulayarak, Suriye halkını temsil eden muhalif hareketlere destek vermesi gerektiğini bildirdi.

 

Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilere de değinen Cameron, iki ülkenin ortak çıkarlara sahip olduğunu belirtti.

 

İngiltere'nin Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğinin altını çizen Cameron, Türkiye'nin AB üyeliği yolunda son 10 yılda büyük ilerleme kaydettiğini söyledi.

 

''Terörizmle mücadelede Türkiye ile omuz omuzayız'' diyen Cameron, terör örgütü PKK'nin saldırılarını kınadıklarını açıkladı. Cameron, uluslararası terörizmle mücadelede Türkiye'yi ''kilit ortak ülke'' olarak gördüklerini de ifade etti.

 

Görüşmede ekonomik ilişkileri de ele aldıklarına değinen David Cameron, dünyanın en hızlı gelişen bölgeleri ile İngiltere arasında bağlar kurmayı amaçladıklarını belirtti.

 

Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik ilişkilerin çok iyi olduğunu dile getiren Cameron, yıl sonunda iki ülke ticaret hacminin 9 milyar sterlini aşacağını kaydetti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Cocuklar gibi sevincliydiler,sarayin arabalarina bindiklerinde,yüzlerinden nese akiyordu,sanki kermese gitmisler de orada atli karincalara binmisler gibiydiler.

Isin esprisi bir yanda,Gül'ün Kralice'yi ziyareti islamcilar icin cok büyük önem arzeder.Cünkü bugünkü islamcilarin dedeleri olan dünkü Osmanli'nin son artiklari da Ingiltere'nin himayesi altindaydi.Mustafa Kemal ve arkadaslarindan kacarak sevgili Ingilizlerin kucagina kostular.O Ingilizler'in savas gemileri Bogaz'da saraya karsi namlularini cevirmis olarak dururken,sözde islam halifesi vahdettin Atatürk icin idam kararini onayliyordu.Bugün bu idam kararini onaylayanlarin torunlarida Atatürk'ü Dersim'de katliam yapmakla suclayarak dün basaramadiklari idamin bugün acisini cikartmaya ve dedelerine layik olmaya calisiyorlar.Yani dün bunlarin dedeleri ülkeyi isgal edenlerle omuz omuzaydilar,bugünde onlarin torunlari ayni yolu takip etmektedirler.

 

Erdogan yargi reformu paravani altinda yargiyi avuclarina almak icin referanduma gitmis,Ülkedeki bölücüler,AB yandasi dönekler,dünkü devrimci kirintilari bugünkü komprador yandaslari gazeteciler ve Kürt fasistler ve kökleri disarda olan cumhuriyet düsmanlari,Atatürk karsitlari el birligi ile yetmez ama EVET kampanyasi baslattilar ve elbirligi ile yargiyi erdoganin kucagina verdiler.

 

Biz o zaman dedik ki bu referandum art niyetli bir referandumdur.Bu referandumla Türkiye'nin temellerine dinamit konulacaktir.. Cünkü ülkeyi yönetenler Türkiye'nin dostlari degildirler.Dedik ama biz dinledik.Ve nitekimde zaman bizi dogruladi.

 

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulus yillarindaki yasadigi bölücü isyanlara karsi vermis oldugu mücadele yargilanmaya baslandi.Yargilayan bu ülkenin birlik ve bütünlügü icin yemin etmis olan basbakanidir.

 

Yarginin nasil erdogan'in kucaginda oldugunu anlamak icin günlerdir yapilan bu igrenc tartismalara hicbir Savci el koymamaktadir.Aslinda cumhuriyet savcilarinin görevi;halki biribirine karsi kiskirtanlar hakkinda sorusturma inceleme baslatmaktir.Bu isterse basbakan olsun farketmez.Ancak cumhuriyet savcisi dieye bir kavram sadece formalitede kalmistir gercekte ise cumhuriyet savcisi diye savci kalmamistir artik.Varsa da onlarda korkudan seslerini kesmislerdir.Iste Türkiye böyle satislara getirildi.Bu arada KCK Operasyonlarinin nedenlerinden biride Yetmez ama EVET diyenlerin erdogan'a verdikleri destektir.Bakin simdi hicbirisi yok ortada,olsalar ne olacakti ki:Biz dogrusunu yaptik diyecektiler.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hic soruyormusunuz kendi kendinize daha düne kadar bugünkü yandas medya ve iktidardakiler yargidan hep sikayetciyken birden bire artik yargidan tek bir kelimeyle sikayet gelmiyor o kesimden.,neden acaba?

 

Erbakan'la ilgili birsyler cikmisti hatirladigim kadariyla hemen yaygaraya baslayip bunlar fotomontaj diyordular.,Üfürükcülerin yapmis oldugu ahlak disi olaylari hep medyanin komplosu olarak degerlendiriyordular.

 

10 yildir bunlar artik iktidardalar.ABD'nin cikarlari ugurna Türk Ordusunun kolunu kanadini kirdilar,onlarca serefli insani özel mahkemeler kurup özel adamlariyla tutuklattilar..Dün bu adamlar yargi icin denediklerini birakmadilar bugünde yargiya sahip cikiyorlar,komedi degilde nedir bu?Ne degisti de bunlar yargiya sahip cikmaya basladilar.yargimi degisti yoksa yargi adamlarimi,

 

Iktidarin borazani ruumunda olan iki gazetenin manseti bugün söyleydi.BUGÜN GAZETESI:Basbakana müthis tuzak!Aydinlik Gazetesine yapilan baskinda sahte mailler bulunmus güya bu maillerde Ergenekon icin basbakan emir vermis gibi gösteriliyormus.

Bir gazete eger baska bir gazeteye yapilan baskini degilde o baskinda ele gecirildigini iddia ettigi maillerden bahsediyorsa bu gazete ülkedeki fasizme hizmet etmektedir.Ayrica bu baskinda velev ki böyle seyler ele gecirilmis olsun,bu gazete bunlari kimden haber almaktadir,polislerden mi savcidanmi?Bunlar gizli kalmasi gereken deliller olmasi gerekirken BUGÜN adli yandas bir medyanin mansetinde olmasinin iki anlami vardir.1-Bu gazeteye savcilar veya polisler gizli bilgileri aktariyor,2-Bu gazete yalan yazarak basilan gazetenin basilmasini hakli gösterme cabasi icindedir.

 

Diger yandas gazete ise TÜRKIYE GAZETESI.Bu gazete mansetine :CHP ÖZÜR DILEMELIDIR,diye HSYKüyelerinin isteklerini koymus.

 

Manset HSYK üyelerini ufak yazi ile yazip CHP ÖZÜR DILEMELIDIR'i büyük puntolarla yazarak aslinda bu özürü gazete adina yazmis oldugunu ortaya koyarken ufak puntolarla HSYK üyelerinin istekleri gibi yansitmaya calismistir.Isteyenler HSYK üyeleridir fakat gazetenin bunu veris tarzi cok farkli bir konuma girmektedir.Dolayisiyla Türkiye Gazetesi Kilicdaroglu'nun özür dilemesi gerektigini ifade etmeye calismistir.Türkiye gazetesi,basbakan Erdogan'in yargiya karsi kullanmis oldugu (referandumdan önce)agir sözlerle ilgili;basbakan özür dilemelidir diye bir baslik atmadigi gibi üstelik basbakana yandaslik yaparak kendiside yargiyi tukaka etmistir.

 

Yukaidaki iki taze örnek yobazlarin dünleri ile bugünlerini bize yeterince anlatmaktadir sanirim.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.