Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkiye'nin güncel sorunu nedir?


GeceKuşu

  

20 üye oy verdi

  1. 1. Türkiye’nin güncel sorunu nedir?

    • Rejim Sorunu
      3
    • Kişisel özgürlükler, İnsan hakları ve hukuk Sorunları
      10
    • Terör Sorunu
      10
    • İrtica Tehditi
      2
    • Ekonomik Sorunlar
      3
    • İşsizlik Sorunu
      5
    • Adaletsiz Gelir dağılımı
      4
    • Eğitim Sorunları
      6
    • Sağlık Sorunları
      4
    • Dış Politika
      3
    • Eklemek istediğiniz diğer sorunlar?
      1


Önerilen İletiler

bilhassa cemaat´in lideri hakkin da iftira atanlar bahsini ettiginiz zihniyet ve yandaslariydi.. ecevit sahip ciktiginda karaoglan´i afaroz edenler de ayni zihniyet mensuplariydi..

 

slm.

 

Peki haksızlar mı? O lider ABD de ne yapıyor, ABD kara kaşı, kara gözü için mi onu besliyor, hiç sorgulamak aklınıza geliyor mu? Ayrıca tüm söylenenler gerçek oldu yani iftira olmadığı ortaya çıktı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

 

“..Bu açıdan bakıldığında Atatürk için kullanılan “Ulu,” “Yaratıcı,” “Yüce” benzeri sıfatların dinî referanslarının da bulunması, 1945 yılına kadar T ür k Dil Kurumu söz lüklerinde “din” kelimesinin mecazî anlamda kullanımına örnek olarak “Kemalizm Türk’ün dinidir” cümlesinin verilmesi tesadüfî değildir.

Bu dinselleşmenin toplumun eğitimli tabakalarında ciddî bir etki yarattığı şüphesizdir.

Cumhuriyet’in ilk yıllarında Türkiye’yi ziyaret eden Grace Ellison’a bir Maarif müfettişi tarafından yapılan,

“Bizim peygamberimiz Gazimizdir.

Biz o Arabistanlı şahıs ile ilişkimizi sona erdirdik.

Muhammed’in dini Arabistan’a pek uygundu; ama bize yaramaz” yorumu bu etkiyi yansıtan ilginç bir örnektir.”(M. ŞÜKRÜ HANİOĞLU)

 

Bir başkasının söylediği ve yorumladıklarını hiç bir somut olgu ve kanıta dayanmadan ve sorgulamadan gerçek olduğu kabul edilen bilgilere -kulaktan dolma bilgiler- denir, sayın gaffar.

 

Konuları, sorunları ve bilgileri somut verilerden koparıp, Kulaktan dolma bu tür bilgileri bir başkasına gerçekmiş gibi aktarmak, siyasi, felsefi ve dinsel kaygılarla sanal dayanaklar üreterek, basite sığınarak kaçışı tercih ediyor olmanın dışa vurumudur.

 

M.Ş.Hanioğlunun söylediklerini buraya taşırken yaptığınız şey de bundan farklı bir şey değil...

 

Şimdi yapmanız gereken etik ve ahlaki davranış... _TDK sözlüklerinde 1945 yılına kadar din kelimesini mecazi anlamda örnek olarak “Kemalizm Türk’ün dinidir” diye yazıldığının ve o yorumu yapan müfettiş ile ilgili bilgileri_ ...yadsınamaz kaynaklardan kanıt ve belgelerini burada yayımlamanız...

 

Çünkü, "Bir tartışmada geliştirici sonuçlara ulaşmak; öncelikle, tartışmanın, somut olgular üzerinde yürütülmesine bağlıdır. Bir sorunun sağlıklı bir zeminde tartışılabilmesi ve kavranması için gerekli ilk koşul budur."

 

Kulaktan dolma bilgilerle yapılan bu tür tartışmalarda, kişinin kendi savlarının kendi doğruları olarak kalması kaçınılmazdır. Kuşkusuz somut verileri eksik, "siyasi ve dinsel kaygılar" ve "sanal dayanaklarla" yapılan bu tür tartışmalar sonucu itibarıyla, geliştirici olamayan polemik yaklaşımlar ve abesle iştigaldir.

 

***

 

Ayrıca başlığın açılış amacını ve konusunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum...

 

Sizce " Türkiye’nin güncel sorunu nedir?"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dincilerin icine düsmüs olduklari karanlik yolda,kelimelere göre tarihi yorumlamalari onlarin bu karanliktan cikma cabasi yerine bu karanliga daha cok dalmanin cabasi icinde olduklarini görürüz.

 

Kur-an'da Allahin dini birdir bu da Islamdir diye yazar.Fakat bunlarin seyhlerine ve okyanus ötesinde hayatini yasayan ilkokul mezunu sahte din adamina göre din tek degildir birkac din vardir ve bu nedenlede "dinler arasi diyalog"gibi Kur-ani inkar eden bir yaklasim icine girmislerdir.Bunlarin asil bu yozlastirmalarla mücadele etmeleri gerekirken Kemalizm hakkinda söylenmis olan "din"kelimesini dillerine dolamislar ve bunun üzerinden siyaset degil fitne yapmaktadirlar.Din kelimesi bircok alanda kullanilir,din kelimesinin mecazi olarak kullanilmasini bile idrakten aciz olanlarin bu mecazi kullanimi bir savas araci olarak dillerinden düsürmemeleri bizi sasirtmamalidir.Bugün eger müslümanlar birbirini katlediyor kiriyorsa bunun nedeni bu fitnedir.

 

Müslüman adi altinda Laiklere karsi acilan savas aslinda Kur-an'in inkar edilmesidir cünkü laiklik Kur-anin icinde vardir"DINDE ZORLAMA YOKTUR"demek laikligin dini tarifidir.Bu müslüman gecinen fakat müslümanlikla uzaktan yakindan bir ilgileri olmayanlarin laiklik dinsizliktir diye fitneye basvurup Atatürk'ü din düsmani cumhuriyeti islamin inkari olarak göstermeleri tamamen insanliga bir düsmanliktir.Bu düsmanligi yapanlari müslüman olarak görmek Allahi ve Kurani inkar etmektir.Müslümanliga Atatürk ve cumhuriyet degil müslüman gecinen sahtekarlardir düsman olanlar.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.