Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Emniyet uyardı: Bu maili sakın açmayın, yoksa!


Önerilen İletiler

  • Admin

Emniyet uyardı: Bu maili sakın açmayın, yoksa!

İstanbul'da düzenlenen operasyonda internet bankacılığı kullanan müşterilerin hesaplarını virüslü maillerle boşalttığı iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı

 

 

Rusya bağlantılı şüphelilerin 63 kişinin hesabından 1 milyon 900 bin lira çektiği ifade edildi. 35 müşterinin hesabından 700 bin lira ise çekilmeden polis tarafından son anda engellendi. Edinilen bilgiye göre Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri,internetbankacılığı dolandırıcılığı ihbarları üzerine harekete geçti. Şikayetleri inceleyen bilişim polisleri internet bankacılığı kullanan kişilerin hesaplarının virüslü maillerle boşaltıldığını tespit etti. Yapılan tespitlerin ardından 24 Ekim 2011 günü Şişli, Kağıthane, Fatih, Üsküdar, Arnavutköy, Sancaktepe, Eyüp, Esenler ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı.

ZEUS VİRÜSÜ

Gözaltına alınan şüphelilerin ele başının Azeri uyruklu N.K olduğu belirtildi. N.K'nin, Bilişim polisi tarafından 2008 yılında düzenlenen operasyonla daha önceden gözaltına alındığı ifade edildi. N.K'nin polis baskını sırasında 2 laptopunu birinci kattan aşağı attığı ifade edildi. Kırılan laptoplar polis tarafından incelemeye alındı. Bu laptoplarda çok sayıdabankamüşterisinin hesap bilgilerinin ele geçirildiği ifade ediliyor.

Şüphelilerin emniyette yapılan sorgularında çalışma yöntemleri de ortaya çıkarıldı. Buna göre şüpheliler Rusya'da bulunan hackerlardan yardım alıyordu. Şüphelilerin internet bankacılığı kullanan vatandaşların bilgisayarlarına "Zeus" adlı bir virüs programını e-posta yoluyla gönderdikleri, bilgisayara gelen virüsün e-posta açılmasa bile kendini aktif hale getirdiği belirtildi.

Bu virüsle internet hesap ve şifreler ele geçiriliyordu. Virüs ayrıca bir pop-up adı verilen küçük ekran görüntüsü açarak "Son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşıcep telefonunumaranızı ve cep telefonu marka ve modelini buraya girerek aktivasyon mesajını bekleyiniz"şeklinde uyarı görüntüsü veriyordu. Ekrandaki bilgileri giren vatandaşların telefonlarına aynı virüs kısa mesaj yoluyla geliyordu. Böylece bankadan gelecek uyarı mesajları ve aramalar engelleniyordu.

RUSYA BAĞLANTISI

Ele geçirilen internet bankacılığı şifre ve kullanıcı adı virüs aracılığıyla Rusya'dakibilgisayarsunucularına gönderiliyordu. Bu şifreler Rus hackerlar tarafından Türkiye'deki şebekeye satılıyordu. Şifreleri alan hackerlar, müşterilerin bankaya bildirdiği irtibat telefon numarasını öğrendikten sonra sahte kimliklerle çalıntı müracaatında bulunarak yeni sim kartı alıyor, sahte belgelerle yeni hesaplar açıp, açılan sahte hesaplara ele geçirilen hesaptaki mevduatları aktarıyorlardı. Şüphelilerin bu iş için de sahte belge hazırlamak için atölye kurdukları da tespit edildi. Bu atölyede sahte belge, kimlik ve evraklar hazırlanıyordu.

Şebekenin bugüne kadar 63 kişinin hesabından 1 milyon 900 bin lira çektiği ifade edildi. Şüphelilerin 35 müşterinin hesabından 700 bin lira ise çekilmeden polis tarafından engellendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 kişi adliyeye sevk edildi. (DHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

benim içim rahat valla

maaşımın hepsini çekerim hemen hesabımda para bırakmam

internet şubeme girseler bile elleri boş çıkarlar

borçlerımda gözüküyo zaten orda

belkide acırlar he bana hırsızda olsa insan abi bunlar azıcıkta olsa vicdanları vardır

bu maili bulup açmam lazım

kaybedecek bişeyim yok

bugüne kadar mail gelmedi virüs girmedi ne oldu ne değişti,hiçbişey

hem emniyet bu uyarı nası yaptı yav beni emniyetten kimse uyarmadı

kehh

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.