Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kadınlar da çapkınlık yapar!


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

Hep erkeklerdir çapkın olan ve kadınların peşinden koşan avcılardır onlar değil mi! Hayır kadınlar da en çapkın erkekten bile daha iyi bir avcı olabilir. Nasıl mı?

 

Çapkın bir kadın mısınız ya da etrafınızda 'çapkın' olarak gördüğünüz yakın arkadaşlarınız var mı bilemiyoruz. Bu nedenlerin tıbbi detaylarına inmeyeceğiz korkmayın, sadece hepimizin gördüğü ancak çoğu zaman görmezden geldiği gerçeklerin altını şöyle bir çizeceğiz.

 

Sahi, bir kadını çapkın yapan nedir?

 

Doğası gereği anaçlığa ve tek eşliliğe programlandığına inanılan kadının gözünü döndüren ve onu en çapkın erkekten bile daha iyi bir avcı haline getiren ne olabilir? Gelin ihtimalleri, baştan sonra doğru şöyle bir gözden geçirelim...

 

TRAVMATİK İLİŞKİLER

 

Evet, aslında biz kadınları çapkın yapan, hormonlarımız ya da genlerimizi en iyi taşıyacak erkeği bulma güdüsünden ziyade, travmatik ilişkiler. Yani, bizim çapkın olma nedenlerimizle, erkeklerin çapkın olma nedenleri arasında uçurumlar var. Çapkın kadınların büyük bir kısmı, ilk aşklarında ya da devamında gelen ilişkilerinde ciddi travmalar yaşamış oluyor. Erkek arkadaşları tarafından terk edilen, aldatılan, kötü muamele gören kadınların egolarını bir şekilde iyileştirme yöntemleri bu… Büyük bir ölçüde de, erkeklere tam olarak güvenemedikleri için başvurdukları bir yöntem. Etrafınızda gerçekten çapkın olan tek bir kız arkadaşınız varsa lütfen gidip ona sorun; ne zamandan beri çapkınmış? Size vereceği en iyi cevap, büyük bir ihtimalle berbat bir ilişki yaşadığı ve ondan sonra erkeklere güveninin kalmadığı olacaktır. Diğer bir ihtimalse, baba faktörüdür!

 

EKSİK BABA FİGÜRÜ

 

Maalesef yine çocukluğumuza dönüyoruz; ailelerimizle ve küçükken yaşadığımız deneyimlerle yüzleşiyoruz. Çapkın kadın profilinde baba faktörü ciddi ölçüde ağır basıyor; fazla pasif ya da etkisiz bir baba figürünün, kadının erkeklere olan güvenini azalttığı psikiyatrlar tarafından kabul edilen klinik bir durum. Annesi, babası tarafından terk edilmiş; babası alkolik ya da depresif olan kadınların, mantıklı düşünüldüğünde iki seçeneği olabilir zaten:

a) Eksik kalan baba sevgisini tamamlayacağı güvenilir bir erkek aramak ve onu bulduğunda büyük olasılıkla kaybedeceğinden endişe ettiği için sağlam bir yedekleme yapmak.

Erkeklerden nefret etmek. Bu seçeneklerden ilkini tercih etmek, her zaman daha sağlıklıdır.

CHICK-LIT KİTAPLAR VE DİZİLER

 

Başımızın belası modern zaman dayatmaları… Bize en iyi ve en ince olmamız gerektiğini dayatan filmler ve kitaplar, bir de çapkınlığın sağlığa yararlı olacağı fikrini pompalamaya başladılar! Chick-Lit (piliç edebiyatı) adı verilen yazın türünün de devreye girmesiyle hepimiz bu kahramanlar gibi yaşamaya özenir olduk; güzel, alımlı ve tabii ki çapkın! Sex and the City, bu temanın üzerimize saldığı ilk vaka oldu. Kitabın ardından dizisi ve sonrasında da filmi geldi ve pek çoğumuz Samantha kadar olmasa da en az Carrie ölçeğinde çapkın olmanın, modern şehirli kadın olmak anlamına geldiğine inandık. Bushneil, kendi hikâyesinden yola çıkarak yazdığı kitabında Mr. Big’i nasıl kaptığını özetlemişti; mademki 40′ımıza gelince Mr. Big’i kapacaktık, o zaman ‘azıcık’ eğlenmenin ne zararı vardı? Şimdi Gossip Girl kitabının da dizisi var… Bu gelişme, çapkın kadın profilinin yaş sınırının liseye kadar düştüğünün en açık alametidir!

 

ÖZGÜVEN VE EGO

 

Şimdi aranızda gerçekten çapkın olanlar varsa bize çok kızacaklar ama işin aslına bakarsanız çapkın erkeğin de kadının da en büyük problemi özgüven eksikliği. Çapkın kadınların büyük bir kısmı; fiziksel açıdan bazı sorunları olduğuna, çirkin göründüklerine ya da yetersiz olduklarına inanırlar. Durum tam tersi olsa bile, özgüven eksikliğinin içlerinde yarattığı boşluğu daha çok erkeği ve o erkeklerin ilgisini avlayarak elde etmeye, yerine koymaya çalışırlar. Ciddi anlamda çapkın olan bir kız arkadaşımın bana açık sözlülükle şunu söylediğini çok net hatırlıyorum: ‘çevremdeki erkekler -kim olursa olsun- benimle ilgilenmediklerinde özgüvenim adeta yerlerde sürünüyor!’

YA DAHA İYİSİ VARSA?

Kâinatın eksenini belirleyen en temel problem: ‘Ya…’ ile başlayan soruların insan beynini kurcalaması. Bu daha çok, kendini evlenmeye programlamış kadınlarda görülen bir sendromdur; şaşıracaksınız ama bunların büyük bir kısmı vajinal ilişkiyi reddeder. Peki, ‘Neden çapkınlık yapıyorlar?’ dediğinizi duyar gibiyiz. Cevabı açık: Tabii ki en iyisini bulabilmek için! Vajinal ilişkiyi reddederler çünkü en iyisini bulup ilk kez onunla birlikte olmak isterler. 20′li yaşlarda başlayan bu çapkınlık profili, doğru erkek bulunamadığı sürece, kadını mezara kadar takip eder. Bu problemi yaşayan kadınların aklında hep aynı hain soru gezinir: ‘Ya bundan daha iyisini bulursam?’ Ama mükemmeli bulamama ihtimalini asla göz önünde bulundurmazlar!

 

kadinvekadin.net

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.