Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türk ırkçısı değil misin?


yabgu

Önerilen İletiler

Türk ırkçısı değil misin?

 

" Irkçı değil misin? Irkçılığa düşman mısın? Öyleyse sen günün birinde Atenagoras'ın Türkiye Cumhurbaşkanı görmekte sakınca bulmazsın. Belki de Batı Hristiyan dünyasının sevgisini kazanırız diye düşünürsün.

 

Sen yahudi bir sarrafın maliye bakanı olmasına da ses çıkarmazsın. Kendi kesesini doldurmasına ve İsrail'e transferler yapmasına rağmen bütçeyi kabartacağı için sevinç bile duyarsın. Hatta kürt devleti kurmak için bunca Türk'ün kanına giren şeyh Sait'in torunlarından birinin başbakan veya devlet bakanı olmasına da ses çıkarmazsın.

 

Sen yalnız Türkçülüğe karşı çıkar, Türk ırkçılığını yerer, Turancılığa düşmanlık edersin. Çünkü sen ya Türk ırkına yüzyıllarca kölelik etmiş bir milletin mensubusun...

Hüseyin Nihal ATSIZ - Ötüken Dergisi, 15 Şubat 1966, Sayı:26

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türk ırkçısı değil misin?

 

" Irkçı değil misin? Irkçılığa düşman mısın?"

 

Hüseyin Nihal ATSIZ - Ötüken Dergisi, 15 Şubat 1966, Sayı:26

 

Evet Irkçı değilim, Irkçılığa düşmanım.

 

"Öyleyse sen günün birinde Atenagoras'ın Türkiye Cumhurbaşkanı görmekte sakınca bulmazsın. Belki de Batı Hristiyan dünyasının sevgisini kazanırız diye düşünürsün.

 

Sen yahudi bir sarrafın maliye bakanı olmasına da ses çıkarmazsın. Kendi kesesini doldurmasına ve İsrail'e transferler yapmasına rağmen bütçeyi kabartacağı için sevinç bile duyarsın. Hatta kürt devleti kurmak için bunca Türk'ün kanına giren şeyh Sait'in torunlarından birinin başbakan veya devlet bakanı olmasına da ses çıkarmazsın."

 

Her ırkçı olmayan birisinin, ülkesine bir yabancının cumhurbaşkanı veya bir yönetimde olma isteğini de nereden çıkardın? Irkçı olmadığım halde benim isteğim, ülkesini ve halkını en iyi tanıyan demokrat birisinin yönetici olması. Şimdi sen bana da inanmazsın. Zira sizler insanların beynini okuyan müneccimlersiniz.

 

Sen yalnız Türkçülüğe karşı çıkar, Türk ırkçılığını yerer, Turancılığa düşmanlık edersin. Çünkü sen ya Türk ırkına yüzyıllarca kölelik etmiş bir milletin mensubusun...

 

Nihal Atsız'ın ki palavra..

Bütün bunları istememek için illaki ırkçı mı olmak gerekir? Demokrat, yurtsever, evrensel düşünen bir insan ülkesindeki ve dünyadaki etnik farklılıkların dostça ve kardeşçe yaşamasını isteyemezmi?

 

Böyle düşünerek sen de Hitler ve Mussolini gibisin. Ülkenin başına böyle bir yönetcinin geçmesini, tüm diğer etnik guruplara karşı düşmanca niyet beslemesini, fırsatını bulduğunda da katliama girişmesini isteyenler, *** ırkçı bir zihniyete sahiptirler. İnsanlara ırkçı değilsen mutlaka şusun busun diye çamur atmak kolay mı?

 

İnsan olabilmenin ölçüsü, diğer farklı kültürleri, farklı etnik gurupları dost ve kardeş bilip, sadece kendi değerlerini üstün ve kutsal olduğunu iddia ederek düşmanlık besleMEmektir. Onların da en az kendin kadar mutlu ve özgür bir yaşam sürmelerini istemektir.

 

Demokrat, uygar, çağdaş, evrensel, bilimsel dünya görüşlü bir insan olmak en doğru olanıdır.

 

Sizlerin "başbuğ" olarak nitelediğiniz Atatürk'te böyle istemektedir. Farkındamısın?

 

Nihal atsız ve onun gibi düşünenlere..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.