Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DR. CONDON


Misafir demirefe

Önerilen İletiler

Edward U. Condon, kuantum mekaniği dalında önemli çalışmaları olan, radar ve nükleer silah teknolojilerinde görevler yapmış bir Amerikalı fizikçi.

 

1950 yılında Colorado eyalet meclisince (Nixon da o zaman meclis üyesiydi) Beyaz Saray Amerikan Karşıtı Etkinlikler Kurulu'na (HCUA) devlet güvenilirlik belgesinin iptali istemiyle sevkedildi.

 

Kurul başkanı J. P. Thomas fizikçiye kasten "doktor kondom" diye hitap ederek kendisini Amerikan güvenliğinin kayıp halkası olarak tanımladı ve şöyle söyledi: "Sahip olduğunuz haklar, bu kurulun belirlediği haklardır."

 

A. Einstein, kurul üyelerine açık çağrı yaparak işbirliğini reddetmelerini önerdi.

 

Başkan Truman her nasılsa Condon lehine bir tutum takındı ve kurul başkanı Thomas'ı dedikoduya dayalı hakaret içeren tavırla suçladı. Asıl bu tavrın en Amerikan karşıtı şey olduğunu belirtti.

 

Halbuki kurula 1947 tarihli 9835 sayılı idari emirle kurula davalının ne ile suçlandığını önceden tebliğ etmeksizin soruşturma açma yetkisi veren de kendisiydi. Soruşturma olumsuz sonuçlanırsa davalı işten atılıyordu. Tüketiciler birliği bile bu kurul tarafından soruşturulmuştu.

 

Oyun yazarı Miller de olaya karıştı. Cadı avını konu alan bir oyun yazdı ve sahneledi. Bu oyunda doğrudan soruşturma kurulunu hedef aldığını açıkça belirtti.

 

Condon'a kurul duruşmasında şöyle soruldu: "Burada kuantum adı verilen devrimci bir harekete öncülük ettiğiniz yazılı. Bilimde devrimci olduğunuza göre siyasi devrimci de olabilirsiniz değil mi?"

 

Condon ciddi görünümlü bir istihza ile sağ elini kaldırıp Archimedes yasalarına bağlı kaldığına, devrimci olmadığına yemin etti.

 

Kurul ciddi bir konuda alay ettiği için Condon'a ateş püskürdü ve müthiş kanıtını ortaya koydu: Condon çocukken gazete dağıtıcılığı yapmıştı ve sosyalist bir gazete dağıtmıştı!

 

Miller'in cadı avı oyununu Avrupa'ya taşıması çok etkili oldu. Brüksel'de oyun için bir açılış gecesi düzenlendi ve büyük alkış koptu. ABD büyükelçisi kalkıp alkış tufanını selamlamak zorunda kaldı.

 

Sonuçta olay geri tepti ve düzenbazlık suçu ile tutuklanan Thomas oldu!

 

Bilim yakın zamana kadar çok büyük mücadelelerle etkin ve saygın konumunu kazanabilmiştir. Halen bilime karşı saldırılar kesilmiş değildir. Şimdi bilime artık doğrudan değil, bilim kılıfı giydirilmiş sahte bilim kullanılarak saldırılmaktadır. Akıllı tasarım, UFOlar, Atlantis söylenceleri, tılsımlı kristaller, uzaylılar kullanılarak bilimin kendi ilkeleri kendine karşı kullanılmaya çalışılmaktadır.

 

Geçmişin tutucu ve bağnazları, ırkçı ve dincileri de başarısızlıklarının ardından bilime bu New Age'cilerle, yani UFOcu, Atlantisçi, tılsımcı ve esrarengiz efsanecilerle el ele vererek yeniden saldırıya geçmişlerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.