Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kürtaj Günah mıdır? Gerekli midir? vs. vs...


gloria

Kürtaj Günah mıdır? Gerekli midir? vs. vs...  

30 üye oy verdi

  1. 1. Kürtaj günah mıdır?

    • Günahtır kesinlikle yaptırmam.
      9
    • Günahtır ama gerekirse yaptırırım.
      5
    • Günah değildir.
      13
    • Bilemedim ki ne desem ben şimdi?
      3
  2. 2. Down sendromlu olduğu düşünülen bir bebeği kürtajla aldırır mısınız?

    • Evet, aldırırım.
      15
    • Hayır aldırmam.
      9
    • Kararsızım.
      6


Önerilen İletiler

  • 3 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...

ZİNA:

Aralarında meşru bir evlilik olmayan, nikah bağı bulunmayan kişilerin cinsi ilişkide bulunmalarına zina denir. Yabancı kadınlara bakmak gözün zinası, onları tutmak ellerin zinası, onlara gitmek ayakların zinasıdır. Erkeklerin homaseksüel olması, yani erkeklere şehvetle bakması ve dokunmaları haram olduğu gibi; kadınında homoseksüel olması; yani kadına şehvet ile bakması ve dokunması haramdır. Zina büyük günahlardandır. Zinada 3ü dünyada, 3ü de ahirette olmak üzere altı büyük kötülük vardır.

 

Dünyadakiler:

1)Rızkı noksan olur.Rızkının bereketi gider. Fakirliğe sebep olur.

2)İyiliklerden mahrum olur. Ömrün kısalmasına sebep olur.

3)Halkın kalbinde zina yapana karşı düşmanlık yerleşir. Güzelliği ve parlaklığı giderir.

 

Ahirettekiler:

1)Allah'ın gazabına uğrar

2)Hesabı çok çetin olur

3)Cehenneme girer (zina yapanlar Nar-ı Kübra denilen çok büyük ateşe atılır)

 

Zinanın, ahlaki, sosyal, hukuki ve sıhhi pekçok zararları vardır. Kurulmuş olan aile düzenini bozar, ailenin dağılmasına ve perişan olmasına sebeb olur. Zinanın yaygın olduğu toplumda ölüm olaylarının çoğalacağını Peygamber Efendimiz S.A.V. haber vermiştir. İslam alimleri zina eden kişiden manevi iman gömleğinin ayrıldığını belirtmişlerdir. Peygamber Efendimiz S.A.V.: "Zina eden kişi zina ettiği sıra, mümin olduğu halde zina etmez" buyurmuştur.

 

Allah kullarının dünyada felakete, ahirette de şiddetli azablara yakalanmamaları için; kızların ve kadınların örtünmelerini emretti. Fakat nefislerinin ve şehvetlerinin esiri olan bazı kimseler; Allah'ın emirlerine gericilik, kafirlerin çılgın ve şaşkın işlerine ilericilik diyorlar.Her fırsattada İslamiyete saldırıyorlar. Kadınlar ve kızlar sokaklarda açık, saçık dolaşarak; erkekleri şehvete, fuhuşa ve zinaya sürüklüyorlar. Sokaktaki kadına bakan erkek, evdeki eşini beğenmiyor ve bir kirli çamaşır misali onu bırakıyor. Böylece aile yuvası bozuluyor ve kadın, erkek ve çocuklar perişan oluyor. Bu durumda ahlaksızlık ve anarşistlik, toplumu çürümeye ve çökmeğe sürükler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Flörtün zararları nelerdir?

Flörtün pek çok sakıncası vardır: Flörtte bir tuzak vardır. Flörtte çok defa, kız, erkek tarafından kandırıldıktan sonra terk edilir. Tabi tam tersi olduğu durumlar da olabilir.

Flört, gençlerde gafilce tecrübelere yol açar. Bu tecrübelerin çoğu, kötü şekilde sonuçlanır. Tecrübe için insan, cebine barut koyup kendini tehlikeye atmaz. Ateşle barut bir arada durmaz. Yılan acaba nasıl sokar diye yılanla oynanmaz.

Flört, akıl mantık hislerini alt üst eder. Flörte alışan, sık sık arkadaş değiştirir. Kızı kandırıp terk eden erkek hain, kandırılan kız da maskara durumuna düşer. Flörtte çok defa, iffet elden gider. Namuslu Müslüman bir kız için bundan büyük felaket olamaz. Flört, pek çok genci serseri, müsrif ve perişan eder. Gençler arasında aşağılık kompleksi, kıskançlık, kin, nefret, karamsarlık ve çeşitli ruhî bunalımlar doğurur.

Flört arzusu, tenhada buluşmaya davet eder. Sonunda, birçok gencin başı belaya girer. Sonrasında ise pişmanlıklar ve acılar yaşanır.

ABD’deki Pennsylvania Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, 1964 ile 1997 yılları arasında evlenen 1400 kişiye evliliklerindeki deneyimleri sorulmuş.

Bilim adamı Claire Kamp-Dush, evlenmeden önce aynı evi paylaşan çiftlerin, diğer çiftlere göre daha mutsuz olduklarını söylediklerini ve boşanma oranlarının daha yüksek olduğunu belirtiyor. Çiftlerin birlikte yaşamaya karar verirken, muhtemel bir ayrılığın daha kolay olacağı düşüncesiyle yeterince ince eleyip sık dokumadığını belirterek, evlilik kararında da genelde birlikteyken harcanan emek ve çocukların etkili olduğunu söylüyor.

Sadece kendi zevkini önemseyen genç bir erkek, kokladığı çiçekten hemen doyar, sonra başka bir renk, başka bir çiçek arar. Artık bu sahne onu avutmaz, ondaki esrar, onu çeken cazibe, bağ ve düğümler çözülmüştür. O artık başka bir cazibe, daha esrarlı bir düğüm ister, başka eğlenceleri kovalar. Bu bakımdan flört hususunda kız veya kadın, çok hassas olmalıdır.

Dinimiz flörte izin verir mi?

Dinimiz elbette böylesi bir ilişkiye izin vermez. Birbirine yabancı iki karşı cinsin tenha bir yerde baş başa kalışları; hislerinin isyanına, yaratılışta var olan duyguların ayaklanmasına vesile teşkil eder. Cinsî hislerin ayaklanması ve isyanından sonraki safhaları ise kimse kestiremez. Atalarımız “ateş ile barut yan yana durmaz” demişler.

Böylesi ilişkiler gayet masumane bir şekilde başlar, ancak neticesi genelde hüsran olur. Toplum hayatındaki pişmanlıkların, hatta cinayetlerin ve kötülüklerin büyük çoğunluğunun bu ikaza kulak asmayıştan, aradaki sınırı aşıp taşmaktan kaynaklandığı da yaşanan günlük olaylarla sabittir. Gazete ve televizyonlar bu tarz haberlerle dolu değil mi?

Bunun istisnası yok mu, her kadın, her erkek böyle mi? Elbette öyle bir iddiamız olamaz. Elbette her kaidenin istisnası olur. Lakin istisnalar hep müstesna kalır, umumi hükmü değiştirmez.

Kadın kendisini şaibe altına sokacak laubaliliklerden uzak kalmalı, kolay elde edilen, kolayca da terk edilen eğlence metaı haline gelmemelidir. Erkek de hayata sadece ve sadece şehevi bir gözlükle bakmamalı, Allah’ın kendisine verdiği enerjiyi böylesi basit duygu ve düşüncelerle tüketmemeli, beynini çalıştırmalı ve yarınlara öyle yürümelidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Selam

Ben 2 aylık hamileyim ama kürtaj Olmayı düşünüyorum, aslında olmak istemiyorum ama suan 7 aylık bir Çocuğum var ve kendim rahatsızım vücudumda su var daha oncede kanser hastalıgına yakalanmış biri olarak halen bazı sorunlarım var esim bana pek yardımcı olmuyor ve ben cok yoruluyorum zor ayakta durdugum zamanlar var, o yüzden bu cocugu aldırmak istiyorum ama cok üzülüyorumda bebeklere karşı cok hasas ve duygusal biriyim ne yapacağımı bilmiyorum bana akıl verin :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Selam

Ben 2 aylık hamileyim ama kürtaj Olmayı düşünüyorum, aslında olmak istemiyorum ama suan 7 aylık bir Çocuğum var ve kendim rahatsızım vücudumda su var daha oncede kanser hastalıgına yakalanmış biri olarak halen bazı sorunlarım var esim bana pek yardımcı olmuyor ve ben cok yoruluyorum zor ayakta durdugum zamanlar var, o yüzden bu cocugu aldırmak istiyorum ama cok üzülüyorumda bebeklere karşı cok hasas ve duygusal biriyim ne yapacağımı bilmiyorum bana akıl verin sad.png

Sağlık problemleriniz varsa duygusallığı bir kenara bırakıp mantıklı düşünmek zorundasınız..Kendinizi düşünün, doğacak çocuğu düşünün, şu an da sahip olduğunuz çocuğu düşünün. O zaman doğru kararı verirsiniz..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Selam

Ben 2 aylık hamileyim ama kürtaj Olmayı düşünüyorum, aslında olmak istemiyorum ama suan 7 aylık bir Çocuğum var ve kendim rahatsızım vücudumda su var daha oncede kanser hastalıgına yakalanmış biri olarak halen bazı sorunlarım var esim bana pek yardımcı olmuyor ve ben cok yoruluyorum zor ayakta durdugum zamanlar var, o yüzden bu cocugu aldırmak istiyorum ama cok üzülüyorumda bebeklere karşı cok hasas ve duygusal biriyim ne yapacağımı bilmiyorum bana akıl verin sad.png

Saglik acisindan bir bebegi dogurmanin mi yoksa kurtaj yaptirmanin mi size gore daha saglikli oldugunu ogrenmeniz lazim.

 

Sonucta her seyden onemliolan sizing sagliginiz ve dogacak bebegin sagligi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.