Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Orta Doğu


sur

Önerilen İletiler

Orta Doğu

Eylül 16th 2011 Genel

Açtık karşımıza Avrupa ve Orta Doğu’yu içeren siyasi haritayı. Haritada üzerine küçük bir font ile bile üzerine ismi yazılamayan bir ülke ismi İsrail. Etrafında komuşuları Ürdün Lübnan ve Mısır içinde abluka altında Filistin. Bütün dünyanın gözü burada. Nedir ki buranın bu çekiciliği. Sadece petrol mü.

 

Petrol dediğimiz kaynağın kullanımı 10 en fazla 15 yıl sonra bitecek. Böyle kısa sürede modası geçecek olan bir madde için kim dünyayı bu kadar karıştırmak isteyebilir ki. İlk açık bahane orta doğu ya barış, demokrasi getirmek. İkinci gizli bahane; Batı ve ABD de tükenen petrol kaynaklarının buradan uygun fiyata karşılanabilmesi. Üçüncü ve en gizli bahane İsrail ve BOP şahane. Tabiki bunların gizliliği durumuda gerçek değil, herkez biliyor ama kimse konuşmuyor. Kimseden kasıt üst düzey.

 

Orta Doğu’nun tarih boyunca medeniyet ve din için bir merkez olduğu bir gerçek. Ancak son 300 yılda bu biraz değişti. Din’i olarak merkeziyeti değişmesede medeniyet olarak geri kalmışlığa itildii, ve sürüklendi. Ancak kesinlikde demiyorum ki Orta Doğu geri kalmıştır. Orta Doğu bilinçli olarak geri bırakılmıştır ki, günü gelince demokratikleştirme bahanesi ile müdehale edilebilsin. Bütün herşeyin bazı güçler tarafından çok uzun yıllar once planlandığını düşünüyorum. Eğer bu bir plansa çok iyi işliyor ve 400-500 yıldır aksamıyor, böyle bir planın önünde durmak filin önüne çıkan bir karıncanın durumundan farksız olur.

 

Günümüze geldiğimizde Orta Doğuda ABD ve Israil ile ilişkilerinde hiç sorun yaşanmayan diktatörler zinciri söz konusuydu. Ancak bu diktator amcalar gücü ve parayı buldukça herhangi bir merkezi otoriteye bağlı kalmak istemediler. Her dediklerini yapmamaya başladılar. Merkezi güç artık yönetemiyordu. Yönetilemeyen güc’ün güç olmadığını bilem merkezi otorite bu diktatörlerin son kullanma tarihinin geçtiğini ilan etti ve sahte bir demokrasi oyununu sahnelemeye başladı. Bu konjoktür gerçekten Türkiyenin çok işine yarıyordu. Türkiye konumu ve geçmişten gelen tecrübesi ile konjoktürün de itmesi ile birden bu bölgelere ağabey olmaya başladı. Merkezi otorite desteği şu anda Türkiye ile beraber. Her ne kadar İsraile sesimizi yükseltsek’te bu yüksek sesi nasıl çıkarabildiğimizi anlamış değilim. Sizin askeri teknolojinizi geliştiren bir ülkeye bu kadar yüksek sesle bağırabilmek gerçekten büyük yürek ister. Eğer, artık bağırma dediklerinde bağıramayacaksak bağırmamalıyız.

 

Dedik ki yönetilemeyen diktatörler, sahte bir demokrasi oyunu ile aşağı alındı. Bu gün Merkezi otorite ile iyi anlaşan biz yarın dediklerini yapmadığımızda aynı şekilde ters düştüğümüzde, müdehale edildiğinde ayakta durabilecekmiyiz. Eğer buna tam kanaat getirerek bir yerlere ağabeylik yapıyorsak, bir yerlerede sesimizi yükseltiyorsak amenna. Bu gücü bir şekilde halk’a kantlayın ki halk bu hareketlerin arkasında başka dümenler aramasın.

 

Planların çok büyük ve merkezinde bizim olduğumuzu hiç bir zaman unutmadan siyaset yapmak en güzeli olacaktır.

 

Aslında kader, önünde kollarınızı açıp duramazsınız, o size alır götürür.

 

Mevlam neyler neylerse güzel eyler diyerek yazımıza son noktayı koyalım.

 

Kaynak : -nerdenbileceksin.com/orta-dogu-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.