Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kıvanç Tatlıtuğ' un Kaslarının Sırrı


tülvent

Önerilen İletiler

Kuzey Güney rüzgârı!

Kıvanç Tatlıtuğ'lu bir dizi daha fenomen olma yolunda...

 

Kanal D'nin yeni dizisi Kuzey Güney, ilk bölümüyle heyecan yarattı. Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel’in oynadığı; senaryosunu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’nun kaleme aldığı, yapımını Ay Yapım’ın, yapımcılığını Kerem Çatay’ın üstlendiği dizi sosyal paylaşım sitelerinin gündemine oturdu.

 

İlk bölümün yayınlanmasının ardından Twitter'da "trending topic"in zirvesine oturan dizide yolları ayrı, hedefleri farklı, hedeflerine ulaşmak için izledikleri yöntemleri farklı, zıt karakterlere sahip, tek ortak noktaları aşkları Cemre olan, iki kardeşin hayatta var olabilmek için verdikleri zorlu mücadelenin hikayesi anlatılıyor.

 

 

kvanv.jpg

 

HER şey 6 ay önce başladı. Aşk-ı Memnu dizisinin ardından televizyona bir sezon ara veren Kıvanç Tatlıtuğ’un yeni sezonda Kuzey Güney dizisinde başrol oynayacağı bundan 6 ay önce kesinleşti.

 

Türkiye’yi ekrana kilitleyen Aşk-ı Memnu’daki çapkın Behlül’ü unutturmak isteyen Kıvanç Tatlıtuğ bunun için ilk adımı Ezel’deki psikopat Sekiz karakterini oynayarak atmıştı. Yarım kalan imaj değiştirme operasyonunu tamamlamak için Kuzey Güney dizisi Kıvanç’a biçilmiş kaftan oldu.

 

Kıvanç Tatlıtuğ altı ay önce spor salonuna kaydolarak düzenli spora başladı. Hem dizideki b.ks sahneleri için, hem de çekimlerde koçluk yapması için adını daha önce Bülent İnal, Açelya Elmas gibi isimlerin hocası olarak duyuran eski Türkiye ve dünya b.ks şampiyonlarından Ara Karanfil’in kapısını çaldı. Ara Karanfil, kendisinin de rol aldığı diziye Kıvanç’ı gerçek bir b.ksör gibi hazırlamak için sıkı bir program uyguladı. Dört ay boyunca her gün en az iki saat b.ks eğitimi aldı.

 

 

BEYAZ ET VE KURUYEMİŞ YEDİ

Bu sırada sadece b.ks eğitiminin yeterli olmayacağını anlayan Tatlıtuğ, göbeğinden ve fazla kilolarından kurtulmak için beslenme ve yaşam koçuyla anlaştı. Önce Banu Kazanç’ın beslenme ve diyet danışmanlığı merkezinin yolunu tuttu. Amacı sadece zayıflamak değildi. Rolü için hem zayıf, hem kaslı ve güçlü olacaktı.

 

AĞIR BİR ASKERİ EĞİTİMDEN GEÇTİ

Bir taraftan her gün spor yapıyor, Ara Karanfil’le ağır bir b.ks eğitimi sürdürüyor bir yandan da diyetini aksatmıyordu. Beslenme programına başladıktan iki ay sonra 11 kilo verirken hiç kas kaybı yaşamamayı başardı. Verdiği 11 kilo vücudunun yağ stokundan gitti. Kıvanç Tatlıtuğ’u dizideki göz alıcı kaslı yapısına kavuşturan ise Türkiye’de çalışan Amerikalı Tonny-Karen Hill çifti oldu. Hill çifti Kıvanç için Military Boot Camp adlı bir spor eğitimi uyguladı.

 

Vücudun iç organları dahil tamamını çalıştıran, yüksek tempoda devam eden aletsiz bir spor türüyle Kıvanç ağır bir eğitim süreci geçirdi. Her gün iki saat süren, karın kaslarını ortaya çıkarmak için en az bir saat karın çalışması içeren bu eğitime de tıpkı bir asker gibi disiplinle uyan Kıvanç’ın beslenme ve yaşam düzenini ise Karen Hill sağladı.

 

2 AY MAKARNA EKMEK YEMEDİ

Bütünsel beslenme uzmanı Hill’in kuralları gereği Kıvanç her gün akşam 10 veya 11’de yattı, sabah 7’de kalkarak mineral ve vitaminlerini aldı. Zaten çok ağır geçen askeri spordan sonra başka bir şey yapacak hali kalmıyordu. Kıvanç’ın kas yapılandırma amaçlı beslenme programında ekmek, makarna, süt ve süt ürünleri asla yer almadı.

 

GECE HAYATINDAN TAMAMEN VAZGEÇTİ

Birçok oyuncunun yaşadığı düzensiz gece hayatından uzak durmayı başardı. Günde en az sekiz saat uyku kuralını başarıyla uyguladı, alkol ve sigarayla olan ilişkisini bitirdi. Mankenliğe başlamadan önce profesyonel basketbolcu olan Kıvanç Tatlıtuğ, zaten aşina olduğu sporcu yaşam disiplinine çabuk adapte oldu.

 

HOLLYWOOD'DA DA ÖRNEKLERİ VAR

Bir film ya da dizi için uzun ve zorlu fiziksel ön hazırlık yöntemi Hollywood’da sık sık uygulanıyor. Huck Jackman X-Men filmindeki rolü için, Chris Evans da Kaptan Amerika filmindeki rolü için tıpkı Kıvanç gibi uzun ve zorlu bir kaslı vücut yapma süreci yaşadılar. 300 Spartalı filminin oyuncuları bir yıl boyunca savaş sanatları dersi aldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.