Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çevreye Duyarlı: ''Sarı Bisiklet''


tülvent

Önerilen İletiler

Çevreye duyarlı reklamlar

 

Sarı Bisiklet reklam veren markaların istediği malzemeyi yükleniyor, istediği yerlerde geziyor.

 

 

 

cevreyeduyarlireklamlar.jpg

 

Sarı Bisiklet projesindeki ekip markalar için caddelerde, sahillerde ya da sizin seçtiğiniz herhangi bir yerde pedal çeviriyor. Böylece reklam işini ilan panosu, televizyon gibi alışılmış alanlardan çıkarıp hayatın içine sokuyor. Yani onların bisikletleri, markaların istekleri doğrultusunda tasarlanan, dolaşan panolara dönüşüyor. Baran Ayaz ve Can Özen’in ortak projesinin en önemli taraflarından biri de çevreye duyarlı olması. Çünkü hem bisiklet insan gücüyle çalıştığı için çevreye zarar vermiyor hem de ekip bisikletlerde kullanılan ışıklar için gereken enerjiyi dinamolardan sağlıyor. Afişler için kullandıkları kağıtları da geri dönüşümlü malzemelerden yaptırıyorlar.

 

Proje henüz çok yeni ama saatte ortalama 10-15 km. hızla giden bu reklamlar insanların dikkatini çekmeye başlamış bile. Şimdilik sadece İstanbul’da dolaşan sarı bisikletler için ikinci hedef ise İzmir.

 

Baran Ayaz ve Can Özen başka yaratıcı reklam yöntemleri bulmak için çalışıyor.

 

 

* Sarı Bisiklet projesi nereden aklınıza geldi?

 

Çocukluğumdan beri bisikletin hayatımda hep önemli bir yeri vardı. Kuşadası’nda büyüdüm, öyle küçük bir sahil kasabasında ulaşım aracınızın, hayatınızın bir parçası şeklinde bisiklet olması kaçınılmaz oluyor. Bu işin reklam için kullanılabileceği fikri bir yerden aklımda yer etmiş olmalı ki, neler yapabiliriz diye araştırmaya başladık. Dünya üzerinde kullanım şekillerini araştırdık ve çok sayıda çeşit gördük. Özellikle Güney Amerika ve Avrupa’da, bisiklet kültürünün yerleştiği ülkelerde. Hem bisiklet süreriz hem belki insanlara bisiklet kullanmayı sevdiririz, bir yandan bu iş ticari bir girişim neden olmasın diye düşündük ve kendimizi atölyede bunları üretirken bulduk.

 

 

* Bisikletlerin rotaları neye göre belirleniyor?

 

Müşterilerimiz hedefleri doğrultusunda istedikler rotaları bize bildiriyorlar. Her kaldırım, her yol, her sokak buna müsait değil. Ayrıca insanları rahatsız etmesini istemeyiz. Özel alanlarla ilgili bir problem yok. Alışveriş merkezlerinin açık, kapalı müsait olan alanları, festival alanları, kısacası sınırı yok... Ancak kamusal alanlarda bu işi yapabilmek için belediyelerle işbirliği gerek.

 

 

* Ne tür bisikletler kullanıyorsunuz?

 

Yat limanının içinde büyüdüğüm için genellikle yatçıların kullandığı katlanabilen, nakliyesi kolay ve reklam amaçlı gezmese bile dikkat çekiciliği son derece yüksek olan bisikletler kullanmayı seçtim. Doğal olarak, ilk işimiz aldığımız bisikletlerin renklerini sarı yapmak. Bisikletlerin arkalarına hazırladığımız gezici panoların sınırları yok. Sadece bir poster de asabiliyoruz, bir içecek markasının büyük boyutlu bir kutusunu da hazırlayıp taşıyabiliyoruz, ses ve görüntü sistemleri de ekleyebiliyoruz.

 

 

 

Ortaklardan biri 24, diğeri 26 yaşında

 

* Sarı Bisiklet’ten önce neler yapıyordunuz?

 

26 yaşındayım. Kuşadası’nda büyüdüm. Lise son sınıftan beri İstanbul’da yaşıyorum. Uluslararası Ticaret Yönetimi okudum. Daha sonra da büyük ve küçük lojistik firmalarında en alttan en üste kadar çeşitli pozisyonlarda çalıştım, yöneticilik yaptım. Şu an kendi şirketimle hem okuduğum hem de sevdiğim mesleğimi yapıyorum. Ayrıca iki ortağımla yeni ve yaratıcı reklam çözümleri üretmeye çalıştığımız bir şirketin ortağıyım. Sarı Bisiklet projemin fikir ortağı arkadaşım Can Özen de 24 yaşında. Yeditepe üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı mezunu. Bir yat dergisinin bünyesinde ve freelance olarak görsel tasarımlar yaptı.

 

 

A. ÖZGÜR - Milliyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.