Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fit kalmak için zıplayın!


Radya

Önerilen İletiler

Mevcut egzersiz programınızdan sıkıldıysanız ya da farklı birşeyler denemek istiyorsanız, zıplayarak da fit kalabilir hem de güçlenebilirsiniz. Atletlerin de kas gücünü artırmaya yönelik yaralandığı sıçrama teknikleriyle hem kendi gücünüzü artırabilir hem de egzersiz rutininizden bir an olsun kurtulup, farklı birşeyler deneyerek de fit kalabilirsiniz. Yalnız, belirtmekte büyük yarar var ki bu zıplama hareketleri için yüksek performans göstermeniz ve belli bir seviyede kondisyona sahip olmanız gerektiğinden sağlığınız için herhangi bir tehdit oluşturup oluşturmayacağını doktorunuzla görüşün.

3_18213f7b51046188f30e651577f5b22fc_a9e320b4a125e899f60025942a5453fe.jpg

İleriye doğru zıplama hareketi

Kaymayan bir yüzeye, belli bir doğrultuda 3 ya da 4 koni (ya da onun yerine geçebilecek herhangi bir cisim, plastik şişe ya da boş deterjan kutusu olabilir) yerleştirin. Koniler arası mesafe 30-40 cm olabilir. Başlangıç pozisyonu için ilk koninin 15 cm gerisinde durun. Ayaklarınızı kalça genişliğinde açın ve kollarınız kapalı, vücudunuza bitişik olsun. Omuzlarınızı serbest bırakın ve omurganız dik durumda kalsın. Şimdi kalçalarınızı hafifçe arkaya vererek dizlerinizi büküp ileriye doğru zıplama pozisyonuna geçebilirsiniz. Bu arada kollarınız da ‘denge sağlamak’ için önce geride, sıçrarken istediğiniz pozisyonda olabilir. Öne ya da yere doğru bakmaya devam edin. Zıpladıktan sonra, havadayken her iki ayağınızı mümkün mertebe yerden aynı uzaklıkta ve yere paralel tutmaya gayret edin. İniş aşamasında en mühim şey doğru ayak pozisyonu ve aşırı derecede ileri gitmenizi önleyecek vücut pozisyonudur. Yere paralel olarak, önce ayak tabanınızın orta kısmı zemine değecek şekilde kontrollü bir şekilde inebilirsiniz. Kalçalarınızı, zıplamayla ilgili kuvvetleri dengelemek adına arkada tutmaya devam edin. Dizlerinizi sakatlama riskiniz olduğundan yaylanmaya çalışın fakat kalçanızı fazla alçaltmayın. Diğer koniye geçmeden önce 1 saniyelik bir es verebilirsiniz. 3_24e9089e59c41e36c2c03265a06b4d65c_a9e320b4a125e899f60025942a5453fe.jpg

Yanal zıplama hareketi

İleriye doğru zıplayıp son koniye gelince bu sefer buradaki son koninin 5-10 cm uzağında, vücudunuz koniye yan şekilde durun. Kollarınız yanlarda, denge sağlamak için vücudunuza bitişik olmadan durabilir. Sola doğru zıplamaya başlamadan önce, ayaklarınız yine kalça genişliğindeyken kalçalarınızı hafif geriye atarak dizlerinizi bükebilir, ayak parmaklarınızın ucunda yana doğru sıçrarken kollarınızı dengenizi sağlamak adına istediğiniz pozisyonda tutabilirsiniz. Ayaklarınızı koniye değmeyecek şekilde yeteri kadar karnınıza çektiğinizden emin olun. İnişe geçerken, yine ayak tabanınızın orta kısmını yere değdirmeye çalışın. Kalçalarınızı yine hafifçe arkada tutmayı iniş aşamasında da sürdürün. Hafif öne eğik bir vücut pozisyonunda inişinizi tamamlayabilirsiniz. İleriye doğru zıplama hareketinde ters istikamette yani geriye doğru sıçramak tehlikeli olabiliyor fakat burada koniler tamamlanınca bu sefer de sağ yönlü yanal zıplama hareketlerinizi sürdürebilirsiniz. 3_3018f0fa8bd64cbd53497a9dc05b78478_a9e320b4a125e899f60025942a5453fe.jpg

Bosu denge topunu kullanarak zıplama hareketi

Düz bir zemine yerleştirdiğiniz Bosu topunun önünde ayakta durun. Önce kalçalarınızı hafifçe geriye eğin ve dizlerinizi yavaşça kırın. Kendinizi aşağı yönde eğin. Yüzünüz Bosu topuna dönük olsun ve kollarınızı denge sağlamak aşısından istediğiniz pozisyona ayarlayın. Bosu topunun üzerine doğru zıplayın. Bu esnada, havadayken her iki ayağınızı mümkün mertebe yerden aynı uzaklıkta ve yere paralel tutun. İniş sırasında, dengeniz çok önemli. Bu yüzden bacaklarınızı esnek tutmalı, kollarınızı da denge bulmanız için rahat bırakmalısınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.