Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Arkadaşlarınızla rahat bir tatil geçirmenin 10 altın kuralı!


Radya

Önerilen İletiler

Arkadaşlarınızla birlikte yazın birlikte geçirilecek bir kaç gün iyi bir fikir gibi gözükse de, organizasyon düzgün yapılmadığında kabusa dönüşebilir.

 

Arkadaşlarınızla birlikte tatil yapmaya karar verdiyseniz dikkatli olun! İnsanlar birbirilerini en iyi tatilde tanırlarmış. Eğer planlamanızı doğru yapmazsanız, bir haftanın sonunda arkadaşlarınızı aslında hiç tanımadığınız kanısına varabilirsiniz. İş yoğunluğu içinde birlikte fazla vakit geçiremediğiniz arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız, planlarınızı yapmadan sizin için hazırladığımız önerilerimize bir gözatın...

 

arrow_2.gifTatil planlamaya gideceğiniz grubu doğru seçmekle başlayın. Daha önce de birlikte tatil yaptığınız, uzun zamandır tanıdığınız arkadaşlarınızla hatta mümkünse herkesin birbirini tanıdığı, uyumlu bir grup oluşturmanız daha doğru olacaktır. Eğer grubun geri kalanının çoğunluğu bekarlardan oluşuyorsa çocuklu yada problemli ilişkileri olan çiftleri plana ortak etmemeye özen gösterin.

 

arrow_2.gifTatile çıkmadan evvel oluşturduğunuz grupla bir buluşma ayarlayın. Tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Böylece tatil hakkında genel planlamayı, beklentilerinizi, endişelerinizi paylaşabilirsiniz. Bu tatil esnasında meydana gelebilecek olan yanlış anlaşılmaları engellemenizi sağlayabilir. Ayrıca daha önce arkadaşlarıyla tatile çıkmış bir tanıdığınızı da bu toplantıya çağırmanız tecrübelerin paylaşımı açısından yararlı olabilir.

 

arrow_2.gifArkadaşlarınızla olduğunuz için tatilin uzun sürmesi gerektiği fikrini aklınızdan çıkartın. Çünkü eğer süreyi uzun tutarsanız arkadaşlarınızı ne kadar çok severseniz sevin, tatil çekilmez bir hal alabilir. Bir hafta herkes için yeterli bir süre olacaktır.

 

arrow_2.gifÇocukları da ihmal etmeyin. Unutmayın bu onlarında tatili. Çocukların yemek saati, uyku saati gibi ihtiyaçları ile ilgili planlamayı anne ve babalarının ortak kararlaştırmasını sağlayın. Elbette ki tüm yetişkinlerin gözü tatil süresince üzerlerinde olmalı ancak ebeveynler çocuklarını yetiştirme biçimleri konusunda çok hassatırlar, sakın onlara bu konu hakkında ahkam kesmeye kalkışmayın.

 

arrow_2.gifEğer arkadaşlarınızla tatile gittiyseniz kendinizi gruptan soyutlamak son derece anlamsız olacaktır. Herkesin ilgi alanına göre farklı aktiviteler düzenleyebilirsiniz. Mesela bir müze turu, piknik ya da oyunlar... Bu herkesin birlikte eğlenceli vakit geçirmesi için hoş bir fikir olabilir ama kimseyi bir aktiveye katılmaya zorlamayın. Herkes istediği şeyi yapabilmeli.

 

arrow_2.gifKendinizi de arkadaşlarınızı da özgür bırakın. Tatile grup olarak gittiğiniz için her şeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz. Bazısı uykuyu daha fazla sefer kahvaltıya yetişemeyebilir. Zaten sürekli birlikte birşeyler yapmaya çalışmak belli bir süre sonra herkes için yorucu olacaktır.

 

arrow_2.gifÖzgür olabilmeniz için şehir merkezine fazla uzak olmayan bir yer tercih edin. Böylece herhangi birşeye ihtiyacınız olduğunda ya da biraz nefes almak istediğinizde kendi kendinize birşeyler yapma imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca yanınıza muhakkak bir kaç kitap alın. Kitap her zaman iyi bir kaçış noktası ayrıca konuşacak birşeyler bulmak için de iyi bir malzemedir.

 

Eğer tatili ev konforunda geçirmeye karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken noktalar;

 

arrow_2.gifEğer tatilde ev konforunu tercih edenlerdenseniz, o zaman hem sizin hem de arkadaşlarınzın kendisini rahat hissedeceği bir ev seçmelisiniz. Masraftan kaçınmak adına dahi olsa, kalacağınız ev hiç birininizin ailesine ait olmasın. Çünkü eşyalar dikkat etmekten rahat bir tatil yapamayabilrisinizBu sebeple herkesin tatil beklentisini karşılayacak, kendine özel alanının olacağı bağımsız bir yer seçmeniz daha doğru olacaktır.

 

arrow_2.gifBütçeyi konuşmaktan çekinmeyin. Herkesin tatilin maliyetini net olarak bilmesi gerekir. Dağılımın adil olmasına özen gösterin çünkü çocuğu olmayan biri bebek mamalarının masrafına ortak olmak istemeyebilir. Eğer imkanlarınız sınırlıysa bütçeyi ona göre düzenleyin ve en önemli nokta tatile gittiğinizde mutlaka yapılan tüm harcamaları not edin Böylece daha sonra herhangi bir problemle karşılaşma olasalığınız daha düşük olacaktır.

 

arrow_2.gifGörev dağılımı yapmayı unutmayın. Kalabalık bir grupla tatile çıkıyorsanız bir hafta boyunca tüm işleri kendiniz yapamazsınız ya da her gün herkesin aynı işleri yapmasını bekleyemezsiniz. Tatile gitmeden ufak bir yazı tahtası alın, haftanın her günü için farklı farklı görev dağılımları hazırlayın ve bunu kesinlikle kendi kendinize yapmayın. Bırakın sonuç herkesin ortak fikri olsun. Eper grupta çocuklar da varsa onlarada bir kaç ufak tefek iş verebilirsiniz. Masa kurmak , yatakları toplamak gibi.

 

arrow_2.gifTatilinizin yorucu geçmemesi için mümkünse bir yardımcı tutun. Böylece çok fazla evin, mutfağın ya da banyonun temizliğiyle vakit harcanmamış olur hem de daha az yorulmuş olursunuz. Hatta bu kişi çocukların yemekleriyle de ilgilenebilir böylece kendinize daha fazla zamanınız kalmış olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

""Arkadaşlarınızla olduğunuz için tatilin uzun sürmesi gerektiği fikrini aklınızdan çıkartın. Çünkü eğer süreyi uzun tutarsanız arkadaşlarınızı ne kadar çok severseniz sevin, tatil çekilmez bir hal alabilir. Bir hafta herkes için yeterli bir süre olacaktır.""

 

O BİLE FAZLA GELEBİLİR 4 İYİDİR BENCE 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.