Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rüzgarla dans etmek isteyenlerin rotası ÇEŞME...


Radya

Önerilen İletiler

İzmir’in batısında yer alan bu küçük Ege kasabası, gün geçtikçe daha da popüler oluyor. 1_0_5943719cff2aa1651b7eb3d28ad4296e.jpgM.Ö 7 yy.’de Giritliler tarafından kurulduğu sanılan; sırası ile Lidya ve Pers egemenliğinde kalan kasaba XIV. yüzyıl sonlarında Osmanlı egemenliğine geçmiş.

 

Meltemi ile ünlü belde de coğrafi yapısından dolayı, rüzgârın yönüne göre seçeceğiniz plajlarda mutlaka sakin denize girmeniz mümkün olacaktır. Bunun içinde Çeşme’yi ve plajlarını iyi tanımak gerekir. 1_1_5943719cff2aa1651b7eb3d28ad4296e.jpgIlıca Plajı 2 km.’ye yakın uzunlukta beyaz kumları ve termal suları ile ünlüdür. Boyalık Koyu ise 5 km. uzunluğunda ve ortasında yer alan kalem burnunda Altın Yunus Oteli ve marinasına ev sahipliği yapmaktadır. Şifne, Büyük Liman, Paşa Limanı; Ilıca Plaj’ının kuzeydoğusunda kalan yine kaplıcaları ile ünlü plajlarının olduğu bölümdür. Ildırı ise bence tam bir doğa cenneti. Antik kent Erythria’nın hemen bitiminde olan bu cennet kıyı Çeşme İlçesi’ne 22 km. uzamalıktadır. Dalyan ve Saklı Köy tipik birer balıkçı köyü ve marinasıdır. Yıldızburnu yörenin en eski yerleşim alanlarındandır. Yine denizin içinden çıkan termal suları ile çok tatlı bir balıkçı köyüdür. 1_2_5943719cff2aa1651b7eb3d28ad4296e.jpgÇeşme o kadar özel bir yer ki sıcacık insanları, güzel doğası, Ege’nin tüm güzellikleri sanki bu minik yarımadada birleşmek için üzere sözleşmiş. Artık unuttuğumuz tatlar hala burada geçerli.

 

Kokulu domatesler, bardacık inciri, İzmirliler’in darı dediği plajlarda satılan sütlü mısır, inanılmaz lezzetli midye dolması, sakızlı reçeli ile muhallebisi ve en önemlisi de lokması… Bu tatları tadabilmeniz için Çeşme klasiği olmuş birkaç adresi sizlerle paylaşmak istiyorum. Can Baba ve Langusta Çiftlikköy’de Sakız Adası manzarasına karşı inanılmaz mezeler ve balıklar özellikle de böcek yemek yemeyi sevenlerin mutlaka gitmesi gereken bir yer. Dalyanköy’de ise Cevat‘ın Yeri ve Balıkçı Hasan gerçekten çok güzel mezeleri ve taze balıkları ile senelerdir misafirlerini ağırlıyor. 3_3_5943719cff2aa1651b7eb3d28ad4296e.jpg

Aya Yorgi’de başlayan macerasını Şifne’ye taşıyan Ferdi Baba da aynı kalitesinden ödün vermeyen keyifli bir balık lokantası. Bunun dışında kebapseverlerin vazgeçemediği Altınkapı, birbirinden güzel pideleri ile Dost Pide, çeşmeye özel farklı bir ekmekle yapılan kumru için Kumrucu Şevki, Kumrucu Hüseyin; Çeşme’nin içinde ki en eski lokantalardan İmren Lokantası ve 27 yıldır ürettiği dondurmaları ile Veli Usta artık Çeşme’nin klasikleşmiş adreslerinin başında gelir. Oraya gitmişken Ilıca’da ki Josaline adlı pastanede mutlaka concorde adlı tatlının da tadına bakın. 3_4_5943719cff2aa1651b7eb3d28ad4296e.jpg

Çeşme’de senelerdir Beach Clublar gündüzün keyfini ve eğlencesini geceyle birleştiren yerler. 26 senedir Aya Yorgi Koyu’nda yer alan bekli de en eski beach club olan Paparazzi’den başka Shayna Beach Club yine aynı koyda bu sene açılan White Bikini oldukça eğlenceli.

 

Bu sene Alaçatı’dan Aya Yorgi’ye taşınan Babylon Beach CLub, Paşalimanı’ndaki Mia Sunset ve Sakızlıköyde farklı konsept partilerle adından söz ettiren İndiba Beach club ilk aklıma gelenler. Çeşme plajları veya beach clubları kadar spor aktiviteleri ile de ön planda. Dünyada en güzel 7 rüzgârlı sahillerden biri sayılan Alaçatı’da rüzgâr sörfü yapmak çok keyifli. Yine kite-surf meraklıları için Alaçatı ve pırlanta plajı vazgeçilmez. Ayrıca eğer şnorkel yapmaya ya da dalmaya meraklı iseniz Fener Adası, Eşek Adası ve Ildırı Körfezi oldukça uygun alanlar. 3_5_5943719cff2aa1651b7eb3d28ad4296e.jpg

Alaçatı

Çeşme’nin en güzel köylerinden biri olan Alaçatı son senelerde oldukça popüler oldu. Kendine özgün doğası, Rumlardan kalma taş evleri, dar sokakları ve sakız ağaçları ile gerçek bir cennet olan Alaçatı artık oldukça yoğun bir gece hayatına da ev sahipliği yapıyor. Bu güzel kasabanın lezzet duraklarının başında Agrilia Cafe Restaurant’ı saymak gerek. Eski bir tütün deposundan lokantaya dönüştürülen bu sevimli yer benim için vazgeçilmez bir kahvaltı yeri.

 

Ayrıca Lavanta, Alacat, Tuval, Yaya, Sudan, Otto, Beatrice de kesinlikle gitmenizi tavsiye edeceğim yerlerin başında geliyor. Eğer burada güzel bir butik otelde kalmak isterseniz ilk aklıma gelenler bu yöredeki ilk butik otel olan Taş Otel olur. Bunun yanında Padma Otel, Port Alaçatı ve Alaçatı Manastır ve bu sene açılan Nars Alacati otel geliyor. 3_6_5943719cff2aa1651b7eb3d28ad4296e.jpg

Alaçatı’da her cumartesi köylü pazarı kuruluyor. Ayrıca cumartesi akşamüstleri de meydanda bitpazarı kuruluyor. Onun dışında da mutlaka birbirinden güzel keten örtü ve giyeceklerin satıldığı Ayşe’nin dolabı, çocuk kıyafetleri ve ikinci el eşyaların bulunduğu Çok Komik’i, Haremlique’i, Tuval ve Zeytin’i de mutlaka gezmelisiniz.

 

İyi eğlenceler…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.