Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

tülvent

Önerilen İletiler

78156960.jpg

 

Bitkilerinçiçeklerini açma süresinin, tozlaşmada büyük rol oynayan arılarla ilgili olduğusaptandı.

 

Almanbilim adamları, sonuçları Ecology Letters dergisinde yayımlananaraştırmalarında, bitkilerin, ancak bir arı tarafından “ziyaret edildikten”sonra çiçeklerini kapattığını tespit etti.

 

Normaldesabah açan ve öğlene doğru kapanan bir çiçeğe bir arının konmaması halindeçiçeğin akşama kadar açık kaldığını gözlemleyen araştırmacılar, arılar olmazsabitkinin doğal saatinin geri kaldığını belirtti.

 

Araştırmalarında,tozlaşmanın çiçeklerin daha çabuk kapanmasını sağladığını gördüklerini bildirenbilim adamları, bitkilerin doğal saatinin bozulmasının geniş bir alandaki besinzincirini tehlikeye sokabileceğini kaydetti.

 

Araştırmanınsonucunun tarımda tozlaşmanın başarısı açısından önemli olduğunu ifade edenbilim adamları, azalan arı popülasyonunun bir tehdit oluşturabileceğiuyarısında bulundu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

Arjantinli ve Kanadalı bilim adamları tarafından yapılan yeni bir araştırma, Einstein’ın özellikle küresel ısınma kapsamında çokça tartışılan “Arılar yeryüzünden kaybolursa insanoğlunun 4 yıl ömrü kalır” teorisini çürütüyor.

 

Araştırmaya göre çiçeklerin döllenmesinde arıların büyük bir role sahip olduğu doğru ve gerçekten de arılar yok olursa, bugün severek yediğimiz pek çok meyve ve sebze yok olacak. Sabah'ın haberine göre, Arjantin'deki Nacional del Comahue Üniversitesi'nden Dr. Marcelo Aizen'e göre, bu durum insanoğlunun sonunu getirecek ölçüde büyük bir krize sebep olmayacak.

 

Aizen, insan beslenmesinde pirinç ve buğdayın daha hayati bir öneme sahip olduğunu ve bu gibi besin maddelerinin yetiştirilmesinde arıların herhangi bir “katkısının” bulunmadığını belirtiyor.

 

Bu sebeple de “Arılar kaybolursa, besin çeşitliliğimiz azalır, dünya belki eskisi kadar güzel bir yer olmaz, ancak hayat devam eder” diyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dünya üzerindeki insan nüfusu bu kadar çok olmasa veya bu hızla artamaya devam etmeseydi, ki her geçen gün ivmelendiğide aşikar, belki inandırıcılık oluşturabilecek bir yaklaşım. Fakat acaba Einstein'ın kastettiği gerçekten tüm insanlığın yok olması mı, yoksa insanlığın büyük bir kriz içerisine girerek büyük acılar mı çekmesi? Bence bir krize girilmesi... Çünkü bir anda, ki bu en çok ihtiyaç duyulacak dönemde olma ihtimalini barındıran bir şey, bir çok sebze ve meyve yok olursa sadece insanların yemek kaynakları değil, hayvanlarında yemek kaynakları azalacak. Bu da zamanla hayvan türleri de azalabilir demektir. Kısacası durum sadece insanları etkilemeyeceğinden, ciddi boyutlarda bir yiyecek sıkıntısı ortaya çıkacak. Bu durumu fırsata dönüştürenlerle, sıkıntı iyice artacak ve açlıktan belki de dünya nüfusu büyük ölçüde azalacak. Bu felaket senaryosunun sonraki sahneleri daha bile acıklı. Bu kadar çürüyen ceset gömülemeyince salgınlar başlayacak. Bu daha da fazla ölüm getirecek.

Ama tabi ki bunlar senaryo ve biz önlemlerimizi almalı, doğanın dengesini bozmamalıyız. Bugünkü konforumuz uğruna, kendi sonumuzu hazırlamamalıyız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.